Alfalfa

Alfafa
Semenanjung -small MYR Sabah/sarawak – small MYR Semenanjung- bIg RM97.50 MYR Sabah/sarawak – big RM102.50 MYR

Item Name Alfalfa
Price MYR
Description
SILA EMAIL/SMS/WHATSAPP UNTUK HARGA

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air 
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Available Stock ADA
Misc Place extra thumbs/images of product here

wanita mengandung menyusukan bayi yang terbiar

subhanallah.

maria, 25 years old (mum to be), ditakdirkan berjumpa bayi yang ditinggalkan oleh ibu yang melahirkannya. masih merah berdarah, ditinggal berbaring di bawah matahari terik.

berbagai effort maria & hubby buat untuk selamatkan bayi yang dah terbaring lesu tu. akhirnya, hanya susu ibu yang berjaya membuka mata bayi kecil tu. ya, maria yang sedang mengandung telah menyusukan anak yang terbuang. betapa hebatnya instinct baby tu, mencari sumber makanan & kasih sayangnya. betapa hebat Maha Pencipta. betapa hebatnya susu ibu.

kenapa agaknya maria tak terfikir nak belikan setin susu, kenapa agaknya walaupun die mengandung masih sanggup dan mampu memberikan susunya? hakikat sebenar, tiada susu sehebat susu ibu. pencipta susu ibu pun adalah yang Maha Hebat. tak kan boleh susu formula menandingi susu ibu.

so semua ibu atau bakal ibu, cubalah dan berusahalah sebaik mungkin untuk berikan ‘liquid gold’ itu kepada anak mu. jika tak mampu, carikanlah ibu susuan, jika tak terdaya juga………….cubalah sampai berjaya.

Allah akan berikan pada setiap hamba-Nya yang benar-benar memohon meminta.

I LOVE THIS STORY!!!

“Would you ever nurse someone else’s baby? What if the life of that child rested on your decision? Maria Kristensen, a 25-year-old mom-to-be from Denmark was faced with this decision recently when she, her husband and three-year-old son Lucas were on their way to the airport in Turkey.

When Maria and her family set out that day, they probably had very few thoughts on their minds other than returning to their Denmark home safely. But as their taxi cab drove down the street, something stood out that they just couldn’t ignore.

“We sat in a taxi when we looked out on something [to the] right,” Maria said. “There was a pink little bundle up in a bag right outside of the road where the sun only shone down. She lay and baked.”

The family asked the cab driver to turn around so they could investigate the bundle further.

“We were very nervous to go out of the car,” Maria recalled. “Was the life of the child? It was over 40 degrees [Celsius], and the bundle lying in the sun.”

Yet despite their fear, the couple approached the little bundle lying in the street. When they reached it, they found a very small newborn girl. Her head was still bloody and the umbilical cord looked as though it had just recently been cut. Maria, a social worker by profession, believes that the little girl had to be only about a day old.

“The mother had packed her into pink clothes and put a blanket around her,” Maria said. “She was really hot, so I hurried to get her in the car and asked the driver to [turn] on the air conditioner. But there was no life in her.”

Maria’s husband Kent brought some cold water and tried to cool the baby down that way, but she still wasn’t responding. Suddenly, Maria had an idea. At 31 weeks pregnant, she was already lactating. After asking the cab driver if she could nurse the infant (due to cultural rules against nursing in public), Maria attempted to nurse the little girl.

“It took a while, but after a while, the little girl began to drink,” Maria said. “After she got into the industry, she revived. There was life in her eyes. She looked around and we thought ‘in the world.’ She was still bloody, and paper [was] on the umbilical cord. It’s probably a mother who has been powerless and did their best.”

For some, the idea of nursing someone else’s child may seem strange, but Maria says it felt completely natural to her. What was difficult for her was when the little girl had to be taken into child protective custody.

“In fact, I took it pretty well until I had to give her away,” Maria said. “It did not feel good at all to give her away. She woke up and looked the more [in] my eyes, and now I have gray ago.”

The little girl will be adopted out and has been named Ceren. Maria has been able to talk to the authorities about little Ceren’s progress and has been told that she can come by and visit at any time.

At first, it may not have occurred to Maria that she saved the little girl’s life. But now home in Denmark, she’s started to realize just how vital her ability to nurse may have been in keeping Ceren alive.

We often forget just how our decisions can impact the life around us. I’m completely amazed at how quickly and lovingly Maria reacted towards a child that needed her, despite the fact that the child had been born to another woman from another country. Hopefully, this little girl finds a permanent home that can give her just that kind of love – thoughtful, instinctive and loving beyond condition.
 

credit 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Tips Tingkatkan Penghasilan Susu –>Power Pumping

Salam semua pembaca Susu Ibu Satu Anugerah… Ramai yang bertanya pada saya bagaimana caranya nak tingkatkan penghasilan susu. Salah satu tipsnya ialah dengan melakukan power pumping. Mari kita lihat apa tu power pumping ya..





Apa itu Power Pumping?

Merupakan teknik mengepam yg boleh membantu meningkatkan penghasilan susu. Ia melibatkan teknik dan cara mengepam yg biasa tapi dlm cara yg lebih unik. Ideanya adalah untuk meniru cara bayi menyusu, dan secara tidak langsung meningkatkan bekalan susu ibu.


Siapa yang perlukan Power Pumping?
Ibu yg kekurangan susu, berusaha untuk memperbanyakan semula susu – akibat drpd perubahan hormon, period, kurang mengepam dan sebagainya.
 
Ibu yg ingin relaktasi/ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan
 
Ibu yang ingin menyusukan anak angkat – teknik ini digunakan untuk rangsang penghasilan susu

Macam mana nak buat Power Pumping?

Untuk Single pump – pam kanan dulu 10 minit, kemudian pam kiri plak 10 minit, tukar plak ke kanan 10 minit dan seterusnya, bertukar2 setiap 10 minit berterusan selama sejam.


Untuk Double Pump – Pam kedua2 belah serentak selama 10 minit, rehat/ stop pam 10 minit, sambung lagi pam 10 minit, rehat 10 minit dan seterusnya selama 1 jam.


Disarankan buat power pumping ni sekali sehari, seelok2 nya waktu mlm ke subuh, sbb hormon susu sangat tinggi waktu ni.


Berapa lama masa diambil untuk dapat hasilnya?

Anda jangan ingat sekali buat terus susu jadi banyak yer. Power pumping perlukan masa sekurang2nya 1 minggu! Walaupun pada hari pertama hasil pam setitik dua atau ‘pam angin’ semata2, teruskan misi sehingga dapat hasil yang dikehendaki. Jangan putus asa, usaha, doa dan tawakal, insyallah dipermudahkan olehNYA…amin.

*** Kepada ibu-ibu bekerjaya yang sangat sibuk di pejabat dan terpaksa skip masa mengepam, anda sangat disarankan membuat power puming pada malam harinya, InsyaAllah susu tak akan berkurang,malah kalau kerap diamalkan,susu akan bertambah dari masa ke

semasa.
Tips umum mengepam

– Bagi yang muslim, cuba tidur awal, bangun pagi untuk power pumping. Selain pumping, anda boleh mulakan pagi anda dengan solat sunat terutamanya tahajjud dan kemudiannya teruskan dengan power pumping. Ketenangan hati & minda akan membuahkan hasil yang lebih 🙂
– Jika anda mengambil galactagogues (milk booster), pam dalam jangka masa 45minit ke 1jam selepas pengambilannya
– Letakkan gambar / blanket / bayi anda disebelah untuk mudah dilihat, Ini membantu ransangan
– Tandem nursing. Biarkan bayi menyusu di sebelah, manakala sebelah lagi mengepam
– Pam sebaik sahaja selesai menyusu. Kajian menunjukkan bayi tidak menghisap 100% susu semasa menyusukan. Jadi, mengepam selepas menyusukan membantu breast untuk dikosongkan dan menghasilkan lebih susu
– Pum setiap 2-4jam sekali
– Be kind to yourself : apa sahaja amaun yang diperolehi, bersyukurlah & senyum. Jangan terlalu memaksa diri. Konsisten, pasti hasilnya lebih baik 🙂
– Sentiasa rekod amaun susu yang diperoleh bagi setiap sesi/ hari supaya anda dapat monitor progress dan cuba meningkatkan amaun dengan pelbagai strategi

 

Sharing Penyusuaan Yang Berjaya Kisah Kejayaan

Set 3M yang banyak membantu Ibu-ibu 3M Terbaik

Berjaya Membuat Stok EBM sebelum Bekerja Stok EBM yang Banyak
 
Berjaya Menjimatkan perbelanjaan dengan penjimatan yang hebat

 
 
Ramai yang telah mencuba dan dapat merasakan kesihatan dan pemulihan dalam masa lebih cepat.Anda boleh dapatkan sekarang dengan Harga Runtuh yang sangat Menjimatkan
.
Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya ok 🙂



 

**********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse