Pengenalan Shaklee


Shaklee adalah sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.


Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.

Dengan prinsip asas ini, Dr. Shaklee telah mencipta syarikat yang bertujuan untuk mencipta kehidupan yang lebih sihat. Beliau telah menghabiskan masanya dengan mencipta syarikat berlandaskan naluri yang dicipta untuk mempertingkatkan kehidupan setiap insan yang ditemui dan dipandu oleh satu prinsip utama “Berikan yang terbaik kepada setiap insan sebagaimana anda ingin diperlakukan oleh mereka”

Dengan matlamat untuk menjadi peneraju dunia dalam produk kesihatan dan kesejahteraan kehidupan, Shaklee sangat berdedikasi untuk terus menyumbang dalam produk inovasi, kecemerlangan sains.

Shaklee juga merupakan syarikat nutrisi semulajadi no.1 di Amerika Syarikat.

Pada tahun 

1915 – Memformulasi Vitamin Vitalived yang pertama
1956 – Menubuhkan Shaklee Corporation
1960 – Mencipta antara pencuci biodegrasi yang pertama

PERBZAAN SHAKLEE. Selamat Secara SEMULAJADI, TERBUKTI BERKESAN Selama Lebih 50 Tahun

3 Elemen penting dalam Shaklee adalah 


1. SENTIASA SELAMAT
  • Lebih daripada 80,000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan
  • Potensi terjamin – Pengesahan bahan botani daripada pihak ketiga
  • Ketulenan terjamin – 350 ujian-ujian pencemaran dikendalikan bagi setiap ramuan botani baru
  • 100% kepuasan terjamin

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat 

Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.


Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:

2. SENTIASA BERKESAN
  • $300 juta dilaburkan dalam pengujian penyelidikan dan pembangunan
  • Terdapat 70 kajian klinikal bercetak
  • Terdiri daripada 60 saintis Shaklee
  • Terdapat 55 paten dan paten tertunda
  • Kajian ulangtahun ke 50 menunjukkan yang pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang mempunyai kesihatan ternyata lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

3. SENTIASA MESRA ALAM
  • Tiada perasa-perasa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak Trans
  • Tiada bendasing tersembunyi
  • Tiada ujian terhadap haiwan
  • Tiada bahan-bahan yang diharamkan
  • Tiada peluntur klorin

Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

PRESTASI PRODUK SHAKLEE
  • 7 daripada Time-Life’s 25 Greatest Adventures of all Time menggunakan produk Shaklee
  • Mt. Everest  – Rakyat Amerika pertama yang mendaki tanpa oksigen
  • Ekspedisi Calypso dan Alycon oleh Jacques Cousteau
  • Voyager – Penerbangan keliling dunia tanoa henti yang pertama
  • Tiga ekspedisi kutub oleh Will Steger yang telah memecah rekod
  • Projek Daedalus – Mencipta rekod dunia untuk penerbangan yang dijana oleh manusia
  • Gary Hal, Jr – Pemenang pingat emas Olimpik bagi acara bebas 50 meter untuk kali ketiga berturut-turut. 
Sejarah Perkembangan Shaklee – Shaklee Milestone :

1960 – Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organik Basic-H® , salah satu pencuci biodegrasi, bebas toksik yang pertama
Shaklee introduces Basic-H® Concentrated Organic Cleaner, one of the first nontoxic,  biodegradable cleaners.

1961 – Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama

Shaklee creates one of the first soy-based instant protein supplements.

1972 – Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegradasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama
Shaklee introduces one of the first biodegradable laundry detergents that contain no phosphates, nitrates, or borates.

1977 – Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York. 
Shaklee listed on the New York Stock Exchange.

1981 – Shaklee memperkenalkan Vitamin C berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang pertaama. 
Shaklee introduces the first plant-based sustained release delivery system for Vitamin C. 

1982 – Shaklee menjadi syarikat Fortune 500
Shaklee becomes a Fortune 500 company.

1993- Shaklee mencipta dan membekalkan NASA dengan satu minuman rehidrasi yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide. 
Shaklee develops and supplies NASA with a customized rehydration beverage for the Space Shuttle Astronauts called AstroAide. 

1996 – Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta.
Shaklee-powered world-class athletes win 8 gold medals in Atlanta Games.


2000 – Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang menperolehi sijil Climate NeutralTM yang mengimbangi sepenuhnya pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar. 
Shaklee becomes the first company in the world to be Climate NeutralTM certified to totally offset its greenhouse gas emissions, resulting in a net-zero impact on the enviroment. 

2004 – Shaklee membantu atlit-atlit bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece. 
Shaklee-powered world-class athletes win 15 gold medals in Athens, Greece.

2005 – Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi 
pertama yang dinamakan Nutriferon ®.
Shaklee introduces one of the first natural interferon-boosting immunity formulas called 
Nutriferon®.


2006 – Pasukan Ski dan Luncur Salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Torini, Italy.
 U.S. Ski TEAM and U.S. Snowboarding, Shaklee-powered athletes, win 10 gold medals in Turin Italy. 

2008- Shaklee memperkenalkan VivixTM, penemuan revolusi terbaru dalam anti-penuaan sel. 
Shaklee introduces VivixTM , a revolutionary breakthrough in cellular anti-aging.


“Kami telah membayar lebih daripada $6 bilion kepada insan seperti anda dan menawarkan produk-produk yang membawa perubahan kepada manusia juga bumi ini”

“Masa depan anda bergantung pada apa yang anda pilih” – Dr Forrest C. Shaklee

Pengasas Shaklee – Dr Forrest C. Shaklee 

*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Kenapa saya pilih Shaklee?

Assalamualaikum semua..

Hari ni nak cerita pasal kenapa saya pilih Shaklee..

Saya kenal Shaklee sewaktu sedang menunggu hari untuk bersalin anak yang keempat. Masa tu, saya tengah gigih mencari set berpantang yang berbaloi dan boleh disimpan lama. Saya agak serik untuk menggunakan jamu sebab semasa anak pertama dan kedua, set berpantang saya adalah yang berasaskan jamu. Apa yang menyedihkan, jamu-jamu tersebut terbuang begitu saja sebab anak jaundis, rasa pahit yang agak susah nak ditelan, penyediaan yang agak leceh, belum termasuk lagi bab jamu expired (mungkin salah sendiri, tak reti nak handle jamu walaupun berpantang kat rumah mak).. isk, macam2 alasan la kiranya.. memang terasa rugi bila jamu tu dah tak boleh digunakan lagi.**

**ini adalah pendapat peribadi saya.. pengguna2 jamu dan penjual2 jamu jangan marah saya pulak.. saya still percaya, jamu adalah salah satu kaedah pemakanan yg terbaik untuk merawat badan dari dalam..selain dari supplement 🙂
So, anak ke3, saya google sana google sini.. tertarik hati dengan Shaklee. Kebetulan, semasa pregnant anak ke3, doc kata saya harus di-czer sebab baby songsang. Jadi, pada pendapat saya Shaklee terbaik untuk membantu saya mempercepatkan proses baik pulih luka pembedahan, dan mengembalikan tenaga semasa dalam pantang. Oh, lagi satu, Shaklee boleh dimakan walaupun baby jaundis.

Maka, saya pun order set berpantang Shaklee dengan tambahan Vita E Complex + ESP. (ESP dihadiahkan oleh kakak). Alhamdulillah, kuasa Allah, saya tak jadi di-czer. Baby dah pusing so boleh bersalin normal. Lepas bersa Shaklee dalam pantang. Badan cergas juga walaupun baby kerap bangun berjaga malam. Baby alin, saya terus makan Shaklee. Mak saya bising2 juga sebab tak ambil jamu. Memang best gunsaya G6PD tapi alhamdulillah, dia kena jaundis cuma 3 hari je..

Kenapa percayakan Shaklee?
Shaklee berjaya membuatkan saya tak toleh produk lain kerana perkara di bawah :

Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan percubaan-percubaan klinikal. *kan banyak tu..sebab nak pastikan pengguna dapat HANYA YANG TERBAIK..!
Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja. *jadi, kenapa perlu pilih produk lain yang diragui kualitinya?

Peneraju dalam produk kesihatan dan pemakanan sejak 1956, Shaklee terus kekal menjadi juara secara saintifik disokong oleh produk terpilih berbanding perubahan yang berisiko. *dah terbukti berada lama di pasaran, dan diyakini semua pengguna.

Produk-produk Shaklee merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatannya sendiri. *penyelidikan produknya memakan masa bertahun-tahun sebelum dihasil dan dipasarkan 🙂

Shaklee juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan. *bukan jenis main redah aje nak hasilkan produk.. semuanya perlu diambil kira! 🙂

Setiap hasil yang dikeluarkan perlu menjalani taraf kecemerlangan. *kann…. 🙂 kalau tak cemerlang resultnya, tak kan terlepas ke pasaran u olls..:)

Setiap produk mesti memberikan dos bahan-bahan yang tepat berdasarkan kajian klinikal.*yesszaa… bukan main taram aje berapa biji nak kasi makan kat pengguna.. harus ada ujian klinikal dulu 🙂

Setiap produk juga perlu dihasilkan oleh bahan-bahan yang tulen dan diformulasi untuk menghasilkan produk yang konsisten. *sebab tu tak ragu2 lagi : ALWAYS SAFE, ALWAYS WORKS, ALWAYS GREEN 🙂
Shaklee menggabungkan bahan sumber alam dan aplikasi sains terbaik dan tidak menggunakan jalan pintas. * there’s no shortcut to success 🙂

Anda bagaimana? 🙂
BERMINAT UNTUK JOINT SHAKLEE?

*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

KENAPA MESTI PILIH SHAKLEE? Apa Keistimewaan Shaklee?

Kenapa anda semua MESTI pilih Shaklee? Apa keistimewaan Shaklee yang kami tawarkan?
Kenapa ramai orang pilih Shaklee berbanding yang lain? Kenapa orang yanng pilih Shaklee sangat kelasssssssssss? Nak tahu?? Jom baca………….


KEISTIMEWAAN SHAKLEE
================

SENTIASA SELAMAT

ø Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat




Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

ø Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
√ TIDAK Mengandungi Paraben
√ TIDAK Mengandungi Triklosan
√ TIDAK Mengandungi Phthalates
√ TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
√ TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
√ TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
√ TIDAK Mengandungi Glikol
√ TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
√ TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
√ TIDAK Mengandungi Ammonia
√ TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
√ TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
√ TIDAK Mengandungi Formaldehyde
√ TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
√ TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
√ TIDAK Mengandungi Toulene
√ TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
√ TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
√ TIDAK Mengandungi Pewarna
√ TIDAK Mengandungi Lemak Trans
√ TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
√ TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
√ TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN

ø Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.

ø Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat

√ $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
√ Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
√ 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
√ Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 Ekpedisi Artik Antarabangsa
√ 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
√ Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM

ø Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

ø Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar

√ Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
√ Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
√ Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
> Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
> Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
> Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
√ Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
> 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
> 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
> 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Credit: Iffah Anuar

**********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Baca Label: Panduan memilih vitamin NATURAL~

Semalam dalam entry Sintetik vs natural: MakSuplemen boleh memudaratkan? Ada yang sebut tentang bahaya Supplement yang SINTETIK ye ..Memandangkan kat kedai tuh berlambak-lambak supplement smp konpius nak pilih yang mana, ini Adaa letakkan panduan sikit..

Bagaimana mengenal SEMULAJADI atau SINTETIK?

  1. Melalui pembacaan label – huruf “I” bagi tiruan dan “d” bagi semulajadi.
  2. Melalui perkataan “ko-faktor” seperti “bioflavinoids” atau “biogradable”,
  3. Melalui kehadiran pek “silika gel” dalam bekas- menandakan ianya sintetik.(jadi pastikan botol2 vitamin yg anda beli tiada silika gel)
  4. Rujuk Shaklee Food Supplement -A consumer Reports by Editors of Research Institute of Preventive Health Care

Lagi?
source: http://www.nutriteam.com/natural.htm

Item: If source Given Is: It Is:
Vitamin A Fish Oils
Lemon Grass
Acetate
Palmitate
If source not given
Natural
Co-Natural
Synthetic
Synthetic
Synthetic
Vitamin B-Complex Brewers Yeast
If source not given
Natural
Synthetic
Vitamin B1 (Thiamine) Yeast
Thiamine Mononitrate
Thiamine Hydrochloride
Natural
Synthetic
Synthetic
Vitamin B2 (Riboflavin) Yeast
Riboflavin
Natural
Synthetic
Pantothenic Acid Yeast, Rice Bran or Liver
Calcium D-Pantothenate
Natural
Synthetic
Vitamin B6 (Pyridoxine) Yeast
Pyridoxine Hydrochloride
Natural
Synthetic
Vitamin B12 Liver
Micro-organism fermentation
Cobalamin Concentrate
Natural
Co-Natural
Co-Natural
Folic Acid Yeast or Liver
Pteroylglutamic Acid
Natural
Synthetic
Inositol Soy Beans
Reduced from Corn
Natural
Co-Natural
Choline Soy Beans
Choline Chloride
Choline Bitartrate
Natural
Synthetic
Synthetic
Biotin Liver
d-Biotin
Natural
Synthetic
Niacin Yeast
Niacinamide
Niacin
Natural
Co-Natural
Synthetic
Vitamin C (Ascorbic Acid) Citrus, Rose Hips, Acerola Berries
Ascorbic Acid
If source not given
Natural
Synthetic
Synthetic
Vitamin D Fish Oils
Irradiated Ergosteral (Yeast)
Calciferol
Natural
Synthetic
Synthetic
Vitamin E Veg Oil, Wheat Germ Oil, or Mixed Tocopherols
d-alpha tocopherol
* dl-alpha tocopherol
Natural
Natural
Synthetic
Vitamin F Essential Fatty Acids Natural
Vitamin K Alfalfa
Menadione
Natural
Synthetic

* The “dl” form of any supplement is synthetic.
Sekilas info:

MY CHOICE!
The Shaklee difference of “products that work” has driven it to become the number one natural nutrition company in the US.
The essence of the Shaklee uniqueness is summarized in three major points: Shaklee’s philosophy of nature based solutions, the purity and potency of the products and the performance that is proven both by clinical studies and in users’ life enhancements every day.
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
credit

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Sintetik vs natural: Makanan Suplemen boleh memudaratkan?

Sebelum bercerita panjang,…


                                                                   Artikel 28 December 2011
Bagi yang belum mengetahui atau terlepas pandang, Adaa nk bgtahu lah kan, dengan gaya hidup manusia yang semakin tak tentu ni, sebok memanjang, telah memberi dan membuka peluang yang sgt besar bagi pengeluar supplement sbb sudah pasti, mereka yg sibuk dengan life2 masing2 tak sempat nak pastikan badan mendapat nutrisi yang mencukupi, jadi, alternatif nye, adalah dengan pengambilan supplement. Bagus tuh, tapi apa yg kita tak tahu, market kita sekarang dilambakkan dengan supplement sintetik kebanyakannya, dan masyarakat kita pula ramai yang belum tahu bagaimana untuk memilih supplement yang sesuai..

Adalah penting untuk kita tahu apa yang kita makan..kalo amek yg sintetik mmg berbahaya ..
extract from here
According to Dr. Zoltan P. Rona, M.D., “Although most healthy people will have no obvious side effects from ingesting small amounts of toxins found in cheap vitamins, the long term consequences of continuous, daily intakes are potentially dangerous.” Dr. Rona says that allergic reactions include fatigue, memory loss, depression and insomnia.And yet, according to the Organic Health Association,
over 95% of vitamins manufactured contain synthetic ingredients!
Kenapa Adaa kata sintetik ni berbahaya? Meh nak tunjuk sket:
extract from here
Synthetic Vitamins Versus Food Grown Vitamins
From Dr. Robert J. Thiel, Ph.D., N.M.D., The Truth About Vitamins in Supplements, American Naturopathic Medical Association Monitor, June 2003, vol. 7 No. 2#
Vitamin
Food Nutrient*
‘Natural’ Vitamin Analogue & Some Process Chemicals
Vitamin A/Beta carotene
Carrots
Methanol, benzene, petroleum esters; acetylene; refined oils
Vitamin B-1
Nutritional yeast, rice bran
Coal tar derivatives, hydrochloric acid; acetonitrole with ammonia
Vitamin B-2
Nutritional yeast, rice bran
Synthetically produced with 2N acetic acid
Vitamin B-3
Nutritional yeast, rice bran
Coal tar derivatives, 3-cyanopyridine; ammonia and acid
Vitamin B-5
Nutritional yeast, rice bran
Condensing isobutyraldehyde with formaldehyde
Vitamin B-6
Nutritional yeast, rice bran
Petroleum ester & hydrochloric acid with formaldehyde
Vitamin B-8
Rice
Phytin hydrolyzed with calcium hydroxide and sulfuric acid
Vitamin B-9
Broccoli, rice bran
Processed with petroleum derivatives and acids; acetylene
Vitamin B-12
Nutritional yeast
Cobalamins reacted with cyanide
Vitamin ‘B-x’
PABA Nutritional yeast
Coal tar oxidized with nitric acid (from ammonia)
Choline
Nutritional yeast, rice bran
Ethylene and ammonia with HCL or tartaric acid
Vitamin C
Acerola cherries, citrus fruits
Hydrogenated sugar processed with acetone
Vitamin D
Nutritional yeast
Irradiated animal fat/cattle brains or solvently extracted
Vitamin E
Rice, vegetable oils
Trimethylhydroquinone with isophytol; refined oils
Vitamin H
Nutritional yeast, rice bran
Biosynthetically produced
Vitamin K
Cabbage
Coal tar derivative; produced with p-allelic-nickel
Synthetic vitamins were originally developed because they cost less. Most synthetic, petroleum-derived, supplements will call their products ‘vegetarian not because they are from plants, but because they are not from animals. Also beware; they will use the words “Food Based” another trick. It means they added a green product to the synthetics such as algae.
Yang belah kanan sekali tuh sintetik..cuba lihat kandungannya..sbb itulah Vitamin berunsur sintetik ni kalo diambil dalam jangka masa panjang, boleh memudaratkan..memang lagi murah, tapi ada risikonye..Jadi kene buat pilihan yang tepat.
Jadi, bukanlah semua supplement memudaratkan, anda cuma perlu bijak memilih..pastikan yang NATURAL ye..
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
 
credit

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Fiber Plan

Worldwide, colorectal cancer is the third most common cancer, with 1.2 million new cases diagnosed every year. Research suggests that if you have sluggish digestion or constipation, deadly toxins have much longer contact with the intestines and colon, leading to increases in the incidence of this frightening disease.

A brand new scientific study… as part of the World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research’s Continuous Update Project (CUP)… has found that each 10 g/day increase in intake of total dietary fiber and cereal fiber is linked to a 10% reduction in risk of colorectal cancer!

Makes perfect sense when you know how fiber works in the body:

Fiber absorbs and holds moisture in the digestive tract, acting like a sponge and making digestive waste softer and more bulky. This reduces the amount of time waste materials stay in the colon and also eases their passage, lowering the pressure in the colon.
Fiber reduces the risk of diverticulosis (a weakening of the wall of the large intestine cause by pressure created by hard stools). Diverticulosis causes diverticulitis (a serious infection caused by decomposing food trapped in pockets in the weakened intestine walls).
By increasing the transit rate of materials through the colon, fiber reduces the opportunity for harmful effects from a number of drugs, food additives and chemicals, as well as the toxic materials produced by naturally occurring bacteria in the large intestine.
A diet high in dietary fiber may lower blood cholesterol levels simply by reducing the transit time of dietary cholesterol through the gastrointestinal tract, reducing the absorption of cholesterol from foods.

Adding essential fiber to your detoxification program is easy… just use Unflavored Fiber Plan and Fiber Plan Tablets. Shaklee fiber will ease stool movement, cleanse the small intestine of mucus and carry away toxins contained in the gastrointestinal tract lining.

credit from here

 

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Fiber – atasi sembelit, gout, kolesterol, diabetes dan kuruskan badan

Assalamualaikum…

Serat atau serabut dalam diet permakanan membantu penghadaman dan mengelak sembelit. Sayuran dan buah segar (termasuk buah kering) dan bijiran merupakan sumber serat penting. Untuk meningkatkan kebaikan serat, amat penting untuk minum banyak air.
Namun, adakah anda mengambil sumber sayuran, buah-buahan dan bijirin secukupnya di dalam diet harian anda?
 
Jika jawapan anda YA kepada sekurang-kurangnya salah satu dari soalan di bawah ini, bermakna anda kurang mengambil sumber serat (fiber) di dalam diet harian anda!
 
Adakah anda mengalami masalah:
– sukar untuk membuang air besar?
– jarang membuang air besar?
– kencing manis?
– gout?
– kolesterol tinggi?
– berat badan berlebihan?
Di Shaklee, kami mempunyai produk untuk sumber serat yang di panggil Fiber Plan Unflavored.
 
 
Apakah kepentingan Fiber untuk sistem tubuh badan kita?
(1) Mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang & penyakit diverticular.
(2) Mengelakkan kanser usus.
(3) Menggalakkan bakteria baik di dalam usus besar.
(4) Mengeluarkan keracunan dari badan dengan mempercepatkan pembuangan najis.
(5) Mengurangkan paras kolesterol.
(6) Mengurangkan lebihan gula di dalam darah – untuk pesakit kencing manis (diabetes).
(7) Menyerap lebihan asid urik dalam badan – untuk pesakit gout.
(8) Sesuai untuk mereka yang ingin melangsingkan badan kerana serat akan berada lama di dalam perut – beri perasaan kenyang (weight management).
Bagaimana rasa Fiber Shaklee nie?
Seperti bancuhan serat yang nipis, disertai rasa masam buah oren.
 
Peringatan!
 
Fiber Plan Unflavored dari Shaklee ini sangat powerful di mana jika:
(1) Terlebih bancuh, menyebabkan bancuhan Fiber menjadi jeli (jelly).
(2) Terlebih makan, akan menjadikan perut sebu (bloating).
(3) Terlebih sukatan, menyebabkan paras gula di dalam darah jatuh serta merta.
Jadi, sila dapatkan konsultasi sebaiknya daripada pengedar Shaklee anda, ya!
Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.
credit

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse