Cadangan set kesihatan shaklee untuk semua

Ini hanyalah set kesihatan secara am dalam Shaklee. Ia sekadar cadangan dan boleh diubah mengikut carahidup dan bajet masing-masing. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada saya!

Anti-Aging
Vivix

Anti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix.

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema
Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C.

 

BreastFeeding Set
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink.

 
 
 

Children’s Health
Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake.

Confinement Set
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard.

 
 
 

Diabetes Set
Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C.

 

Gout Set
Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa.

 

Haji & Umrah
Performance Drink, OsteMatrix, Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C & Fiber Unflavored

 
 
 
 
 

Immune Booster
NutriFeron

 

Men’s Health
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle).

 
 


Pregnant Moms
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard.

 
 
 
 
 

Skin Care Set
B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix.

                                               

 
 
 

                  

Students Set (12 years old and above)
Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega.

 
 
 
 

Weight Management
Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix.

 

For Individual who can’t consume pills or capsules
Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron.

 

 

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Vitamin Shaklee Selamat dan berkesan

Secara kasarnya vitamin terbahagi kepada dua kumpulan. Satu yang dihasilkan dari sumber semula jadi dan satu lagi yang dihasilkan melalui proses kimia dalam lab. Contohnya macam vitamin C. Vitamin C juga dipanggil sebagai asid askorbik. Kalau beli vitamin kat Farmasi ke Guardian ke Watson ke kita belek botol tu kita boleh check berapa miligram vitamin C yang terkandung dalam sebiji vitamin tu. Lagi tinggi lagi bagus. Ada yang sampai 1000mg. Tapi rasanya tak ramai yang check bahan yang terkandung dalamnya. Sebab dah jelas la kan la kan,tablet vitamin C, mesti lah ada vitamin C. Mungkin ada vitamin lain menempel sikit-sikit. Tapi kat botol tu kandungan dia tu tulis vitamin C ke asid askorbik.

Menurut sumber, kalau kat bahagian kandungan tu tulis vitamin C. Most probably ia adalah dari sumber natural. Tapi kalau tulis asid askorbik biasanya yang dibuat melalui proses kimia dalam lab.
Perlu berhati-hati sebab asid askorbik yang dibuat melalui proses kimia tu di hasikan dari gula dari buah. Sebab tu ada sesetengah tablet vitamin C tu manis. Ada kemungkinan asid askorbik tu dah tukar jadi gula semula (buah yang masam kaya dengan vitamin C). Satu lagi bahan yang juga menghasilkan asid askorbik adalah lebihan dari hasil petroleum. Kira bahan buangan dari proses yang buat minyak tu, diorang ambik bawak masuk dalam lab lepas tu buat asid askorbik. Sintetik la ni.
Satu lagi beza yang nyata antara vitamin C natural dan tak adalah vitamin C natural biasanya mengandungi flavonoid. Flavonoid adalah sejenis nutrient yang dikenali sebagai fitonutrient (phytonutrient) atau phytochemical. Kawan-kawan dia adalah seperti karetonoid yang terdapat dalam lobak merah.

Flavonoid ni kalau dalam buah oren tu yang warna putih pahit-pahit tu. Biasanya orang buang yang tu kan. Sebenarnya flavonoid memainkan peranan penting sebab dia lah yang membantu penyerapan vitamin C. Dengan kata lain, ada vitamin C tapi takde flavonoid mungkin hanya beberapa peratus kandungan yang dapat diserap dan digunakan oleh badan. Sebab tu Vita C Shaklee “Mengandungi Flavonoid”Dan disebabkan itulah Vita C Shaklee menjadi pilihan ramai! icon smile Vitamin Shaklee Selamat dan berkesan

Setiap vitamin dan mineral ada pemangkin masing-masing. Sebagai contoh calcium, dalam entry sebelum ni ada tulis pasal calcium kena ada magnesium untuk diserap dan digunakan. So nak makan calcium kena tambah dengan magnesium sekali supaya calcium tu dapat diserap dengan baik.
Ambik supplement saja tak cukup. Kita kena jugak ambik tau sejauh mana ia berkesan dan dapat diserap oleh badan kita. Baru kita rasa berbaloi nak makan vitamin. Baru kita tak rasa rugi beli.
Terlalu banyak supplement dijual di luar sana.. tapi apakah supplement tersebut benar2 berkesan dan menetap keperluan nutrisi anda..? Berikut beberapa contoh yang boleh diberikan:

1. B COMPLEX
Vitamin B COMPLEX yang lengkap WAJIB mempunyai kesemua 8 vitamin B. Temasuk BIOTIN dan FOLIC ASID.


2.OMEGA (minyak ikan)
Ramai yang kata.. ohh. Minyak ikan saya lagi tinggi..ada 3000mg. TAPI tahukah anda.. 3000mg hanyalah kandungan asid lemak di dalam satu cap. OMEGA dikategorikan berdasarkan kandungan DHA dan EPA nya..


3. KALSIUM
Supplement kalsium yang baik haruslah mengandungi MAGNESIUM sebagai pengangkut kalsium dan VITAMIN D sebagai kunci penyerapan.

so sekarang..silalah lihat botol supplement anda. Baca labelnya. Adakah supplement anda lengkap?
Bagi saya.. SHAKLEE sememangnya TERBAIK kerana saya sendiri sudah merasai KEBERKESANANNYA.

Alhamdulillah, sejak mengamalkan Vitamin Shaklee ini, saya amat jarang dijangkiti selsema. Mana taknya, kalau rasa x selesa je saya akan patahkan 2 biji Vita C plus dan telan , minum air kosong banyak-banyak! icon smile Vitamin Shaklee Selamat dan berkesan

VITAMIN SHAKLEE MEMANG SEMULAJADI, SELAMAT DAN BERKESAN

credit…

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SET PRODUK SHAKLEE

SET KULIT CANTIK DAN SIHAT

SET BERSALIN

SET TURUN BERAT BADAN

SET UNTUK WANITA

 

SET IBU MENGANDUNG

SET J-1 (Trimester I )
Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix


SET J-2 ( Trimester II dan III)
Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard

SET IQ ANAK BIJAK

Cerdik dan Sihat)

Cadangan pengambilan supplement ini berbeza mengikut umur anak-anak……

Bagi anak-anak yang masih bersekolah rendah ( 7 tahun dan ke atas)..





1)Shaklee OmegaGuard 2)Shaklee Meal Shake



Bagi anak-anak di peringkat umur sekolah menengah (13 tahun dan ke atas)…..


1)Shaklee OmegaGuard

2)Shaklee Lecithin

3)Shaklee B-Complex

4)Shaklee Meal Shake

1)Lecitin

Mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi dan meningkatkan daya ingatan. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

2)Shaklee B-Complex

Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein,
Anti stress (sebagai penenang),
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
Menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan
Membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik)
Jadi, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya penumpuan akan menjadi lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.


3)SHAKLEE OmegaGuard
SHAKLEE OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
Pemakanan yang berzat dan berkualiti amat penting supaya otak dapat berkembang.


4)SHAKLEE Meal Shake
Dengan kehidupan aktif anak-anak, mereka kurang mempunyai masa untuk duduk dan menikmati makan dengan sempurna. Oleh yang demikian Shaklee Meal Shake merupakan initiatif yang bagus dalam memastikan kita dapat membekalkan nutrient dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak-anak kita. Shaklee Meal Shake ini, membekalkan 19 nutrient dan mineral penting yang perlu untuk tumbesaran anak-anak. Selain itu Shaklee Meal Shake ini juga merupakan sumber Kalsium yang tinggi dan diperbuat dari soya bermutu tinggi untuk menampung keperluan protein anak-anak. Di datangkan dalam perisa vanilla yang sangat lazat

********************************************************************************************************************************* Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse