Wanita dan shaklee

            
picture credit google





Bukan mudah untuk menjadi seorang wanita. Terutamanya yg sudah berkeluarga dan mempunyai kerjaya. Buat banyak kerja dalam satu masa, kadang-kadang boleh buat kita terabai satu2 perkara. And most of the time, majority of us lupa nk jaga penampilan dan kesihatan diri luar dan dalam. maklumlah, sibuk jaga suami dan anak-anak, kerja rumah, kerja pejabat, kehidupan sosial dan macam- macam lagi. Lastnya, tentang diri sendiri, lupa terus.

So, khas untuk wanita-wanita di luar sana, ambillah Vita- E Complex dan Alfalfa untuk kesihatan dan kecantikan luar dan dalam. Bila kita sihat luar dan dalam, rupa pun berseri-seri semua pun senang tengok kita. Terutamanya suami kita, senyum memanjang
 

Vita-E Complex

  • Untuk awet muda – melambatkan proses penuaan
  • Membantu mengurangkan kesan parut / jeragat di kulit
  • Bertindak sebagai anti-oksida
  • Membantu dlm perhubungan suami isteri 🙂
  • Membantu wanita yg melalui menopous

Alfalfa

  • Untuk kesihatan dalaman wanita
  • membantu melancarkan kitaran haid
  • Membantu membuang toksik dlm badan
  • Mudah buang air besar (mudah buang angin juga… heheh), seterusnya bantu utk pengurusan berat badan

Untuk pek mini (kegunaan 30 hari) set ini mengandungi:

30 biji Vita-E
90 biji Alfalfa


Untuk pek mini (kegunaan 60 hari) set ini mengandungi:

60 biji Vita-E
180 biji Alfalfa

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Wanita dan Shaklee

Kesihatan amat penting bagi seorang wanita kerana mereka memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan keluarga juga orang disekelilingnya. Kita dapati yang wanita sering sibuk dengan kerja rumah dan karier mereka namun ramai yang tidak ambil peduli dengan kesihatan mereka.Wanita melalui beberapa peringkat perubahan hormon di dalam kehidupan mereka iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan dan putus haid. Setiap peringkat kehidupan yang dilalui memerlukan penjagaan yang istimewa.

Diet yang seimbang, senaman dan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada penyakit yang berkaitan dengan usia seperti kencing manis, kanser dan penyakit jantung.

Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya:

  • Akil Baligh
  • Pra kehamilan
  • Kehamilan
  • Pra Menopos
  • Menopos
  • Selepas menopos

Oleh itu Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya. Produk itu ialah Set Kesihatan Wanita (Women’s Health Set).

 

credit….
*************************************************************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ***************************************************************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

7 Rahsia Vitamin E.. Kenapa wanita perlukannya??

#uds-searchControl .gs-result .gs-title, #uds-searchControl .gs-result .gs-title *, #uds-searchControl .gsc-results .gsc-trailing-more-results, #uds-searchControl .gsc-results .gsc-trailing-more-results * { color:#c11b65; } #uds-searchControl .gs-result .gs-title a:visited, #uds-searchControl .gs-result .gs-title a:visited * { color:#ff00ff; } #uds-searchControl .gs-relativePublishedDate, #uds-searchControl .gs-publishedDate { color: #c11b65; } #uds-searchControl .gs-result a.gs-visibleUrl, #uds-searchControl .gs-result .gs-visibleUrl { color: #cc6600; } #uds-searchControl .gsc-results { border-color: #cccccc; background-color: #861519; } #uds-searchControl .gsc-tabhActive { border-color: #cccccc; border-top-color: #cc6600; background-color: #861519; color: #333333; } #uds-searchControl .gsc-tabhInactive { border-color: #cccccc; background-color: transparent; color: #c11b65; } #uds-searchClearResults { border-color: #cccccc; } #uds-searchClearResults:hover { border-color: #cc6600; } #uds-searchControl .gsc-cursor-page { color: #c11b65; } #uds-searchControl .gsc-cursor-current-page { color: #333333; }

Jom baca rahsia Vitamin E Complex Shaklee ni…

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari. Alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah jadi lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

(credit to MamaFaiz.com)


Best kan Vitamin E ni.. Fai dah cuba dan kesannye memang ketara. Anda bagaimana??

 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I’m Shaklee Independent Distributor)

 

********************************************************************************* Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse