13 Khasiat & kebaikan Lecithin Shaklee

Lecithin diestrak dari kcang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu!
(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

(2) Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin?

Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.



(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.




(4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.



(5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

(6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.




(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.




(8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..


(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.





(10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.



(11) Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

(12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.





(13) Lecithin juga berfungsi ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.








*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Produk Omega 3 terbaik

Kenalpasti Ciri-ciri Produk Omega 3 Terbaik

Omega-3 dikenali sebagai nutrisi terbaik untuk menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata. Ia juga boleh mengurangkan keradangan pada sendi (artrithis), merendahkan kolestrol, memastikan kesihatan jantung. Lebih unik lagi, asid lemak istimewa ini juga dieksploitasi secara meluas untuk mengurangkan lemak-lemak berlebihan (aka kegemukan) – tak hairanlah ramai juga yang membeli Omega Guard Shaklee dalam misi menguruskan badan. Katanya, makan Omega lagi cepat turun berbanding Lecithin.

Dengan pelbagai fungsi kritikal di atas, maka produk Omega 3 juga harus dipilih secara kritikal. Bukan boleh main beli je.

Ciri-ciri yang perlu dititikberatkan sebelum membeli Omega-3:

Kenalpasti Sumber Omega 3

  • Sumber terbaik dari ikan laut dalam


Pastikan kandungan yang tepat – EPA dan DHA yang tinggi

  • Semak kandungan minyak ikan, kandungan DHA dan kandungan EPA. Paling penting DHA dan EPA, bukan pada jumlah kandungan minyak ikan semata-mata.

Keistimewaan/Kelebihan Omega Guard Shaklee

  • dibuat dari minyak ikan laut dalam, berbanding sesetengah produk yang menggunakan minyak hati ikan. Orang pun dah tahu sekarang kan hati sebenarnya tak elok untuk kesihatan sebagaimana sunnah tidak menggalakkan kita makan organ dalaman.
  • mengandungi kesemua 7 asid lemak penting – yang terpenting adalah EPA, DHA, ALA.
  • kandungan EPA dan DHA TERTINGGI dibandingkan dengan beberapa produk pilihan di pasaran.
  • harga berpatutan, setanding kualiti. Jika dibuat perbandingan antara pelbagai jenama di pasaran, Omega-3 dari Shaklee masih dikira murah walaupun bukan yang termurah (Harus banding berapa kandungan DHA dan EPA ya, bukan pada harga dan berapa kapsul yang ada sahaja.
  • melalui proses penyulingan molekul berperingkat yang ketat untuk mendapat minyak ikan tulen berkualiti tinggi. Proses ini memastikan bahan kimia berbahaya seperti merkuri, PCBs, leads, arsenik, kadmium dan xxx dinyahkan sepenuhnya.
DHA DAN EPA TERTINGGI DALAM SHAKLEE OMEGA GUARD
Terbaik dalam kelasnya!

Testimoni pengguna yang menggunakan Omega Guard Shaklee

  • kolestrol turun – macam cerita kawan saya ni yang menghadiahkan minyak ikan untuk ayahnya.
  • Berat pun turun, kurang lemak-lemak degil
  • Anak yang kerap kena serangan asma perlahan-lahan pulih, Alhamdulillah
  • Ibu mengandung yang mengamalkan Omega lebih bertenaga, lebih yakin akan perkembangan kandungannya.
  • Ibu-ibu yang membeli Mealshake dan Omega berpuas hati selera makan anak makin bertambah
  • Sakit sendi, sakit lutut, lenguh-lenguh dan kebas-kebas berkurang dan hilang apabila Omega di ambil bersama Advanced Joint Health Tablet dan Ostematrix.
credit…. 

********************************************************************************************************************************* Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse