Mengapa keputihan terjadi ….Apa yang menjadi penyebabnya…

Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih buruk daripada yang anda sangkakan.

Ada 2 jenis keputihan yang mesti dikenalpasti.

Keputihan Normal : keputihan yang terjadi 14 hari sebelum haid. Waktu ini adalah waktu subur seseorang perempuan. Hormon akan melimpah untuk mempersiapkan kedatangan sperma ke dalam telur. Kiranya, keputihan itu menjadi daya penarik kepada sperma dan keputihan ini tidak berbau busuk.

Keputihan SERIUS : Keputihan yang keluar sepanjang masa, gatal-gatal, berbau busuk dan menyebabkan rasa kurang selesa semasa hubungan seksual. Keputihan ini juga akan menjadi punca mandul/kancer/tumor/ketumbuhan rahim. Jika jangkitan ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh badan. Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak kepada pasangan. Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria sepertiBacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

Jika anda salah seorang wanita yang mengalami masalah keputihan, saya amat menggalakkan anda mengambil suplemen atau ubat merawat sebagai langkah pencegahan selagi ia belum serius.

 
 

Alfalfa Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda kerana Alfalfa membantu mengatasi masalah keputihan. Ia bukan sahaja bagus untuk wanita malah ia bagus untuk lelaki juga. Alfalfa Shaklee :-

 1)Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
2)Melegakan sakit sendi dan belakang.
3)Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4)Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
5Merawat arthitis
6)Bagus untuk elergi dan ekzema
7)Merawat athma
8)Mencuci usus bagi membuang toksik
9)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
10)Meneutralkan asid dalam badan
11)Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
12)Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
13)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
14)Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
15)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
16)Meningkatkan stamina seorang suami
17)Melegakan sembelit
18)Membuang angin dalam badan
19)Milk booster

 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

PENAWAR KEPUTIHAN DAN RAHSIA KEINTIMAN WANITA…

Alhamdulillah. segala pujian untukNya dengan Rahmat dan Nikmat yang dikurniakan. Petang ni saya nak share Keistimewaan ALFALFA pada wanita sepanjang saya mengamalkan ALFALFA..
Syukur Alhamdulillah masalah keputihan yang saya alami sejak anak dara lagi telah pun selesai.. Pelbagai produk telah digunakan tetapi keputihan tetap ada..Masalah keputihan saya menjadi lebih parah apabila saya mengandung. Semakin meningkat usia kandungan semakin byk keputihan yg keluar.. sangat tidak selesa.. gatal… erm.. bila saya ajukan pada doktor.. doktor kata normal.. saya diberi ubat pil dan dimasukkan kedalam Cik V.. ubat tersebut hanya bertahan selama 2minggu sahaja. Masalah keputihan dtg kembali.. Saya terpaksa pakai pad hari2..
 
Mengandung anak kedua masalah tetap sama.. sehinggalah saya ambil Set Penyusuan Milk Booster Shaklee semasa 30 hari berpantang .. Pada mulanya google2 alfalfa untuk bykn susu.. Bila dah makan hari2 saya perasan yg keputihan mula beransur hilang.. gatal2 dah takder.. so saya share Alfalfa dgn mak saya yg mengalami masalah yang sama.. Alhamdulillah masalah keputihan dah selesai..
Bukan itu saja.. Alfalfa ni menyihatkan sistem produksi wanita.. rahim sehat, mengetatkan faraj, hilangkan rasa rengat pada pangkal rahim dan yang best dapat pujian macam anak dara bila bersama.. Cubalah.. ALFALFA COMPLEX SHAKLEE pilihan saya..
Saya sekadar nak berkongsi apa kata pengguna2 yang telah merasai sendiri perbezaan ke atas masalah keputihan mereka apabila konsisten mengambil Alfalfa COmplex.. ( juga kesan ke atas keintiman wanita.. ni bagi yg dah berkahwin lah yaa.. )..

Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal… Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2.. Jgn anggap ianya masalah kecil ya. .. ataupun akan hilang dgn sendiri.. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..


Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya ia… mari kita baca pengakuan mereka pula.. dgn izin empunya badan.. saya kongsi dibwh ini.. ini hasil dari yg mereka share di Group ekslusif tertutup utk customer2 kami…
_________________________________

Zakiah Zainol okay…no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best…selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2


Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥
________________________________________________

Ehem ehem… pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar… Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido).
..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

Di bwh ini pula saya share kembali beberapa feedback.. juga ttg masalah keputihan..Pn Lyn:.

“…..saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde….gembira sgt2….

Pn Yati :..
“…….dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik… blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2…tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye

Pn Dilla (dari link ini)

“….Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
_______________________________________________
___

Itu dia antara secebis pengakuan beberapa org yg dah rasai kehebatan Alfalfa.. actually byk lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni.. cuma ia bersifat personal…jadi tak dpt disiarkan di blog ini.. :-).. Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,…
Akhir kata.. anda akan jatuh cinta dgn Alfalfa ini sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya.
 
credit 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Punca Masalah Keputihan: Atasi secara semulajadi

tak selasa, gatal, habis duit beli panty liner gara-gara masalah keputihan.

keputihan adalah lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. masalah keputihan yang normal adalah berwarna jernih atau putih kelabu dan selagi warnanya kekal ini bermakna tiada jangkitan yang berlaku kepada ‘miss V’.

jika keputihan bertukar menjadi kental, berbau, mengalami radang dan gatal di bahagian ‘miss V’, ini menunjukkan bahawa terdapat jangkitan yang telah berlaku.

punca kepada masalah keputihan adalah:

perubahan hormon
kitaran haid dipengaruhi oleh hormon, ketika ovulasi keputihan akan menjadi lebih cair dan semakin kental bila hampir period.

perubahan mental
keputihan juga bertambah jika wanita teransang seksualnya. letih minda atau stress juga mengakibatkan masalah keputihan.

penyakit dalaman
seperti tiroid atau kencing manis, mempengaruhi kestabilan hormon dan akibatnya masalah keputihan terjadi.

masalah keputihan boleh bertambah serius jika tidak ditangani diperingkat awal. masalah keputihan yang teruk mungkin akan menyebabkan jangkitan kuman (venereal disease) seperti siplis dan gonorrhea (jangkitan melalui hubungan seks). penyakit kanser pada bahagian peranakan juga mungkin berlaku dan jika wanita tersebut masih bujang, masalah keputihan mungkin akan mengancam level kesuburan apabila berkahwin kelak.

tapi jangan risau, masalah keputihan masih boleh diatasi. seperti minum air rebusan pegaga atau basuh dengan air sirih. mengamalkan alfalfa juga insyaallah dapat menyelesaikan masalah keputihan ini.

tumbuhan alfalfa

alfalfa yang tumbuh di asia barat adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan zat dan mineral antaranya kalsium, zat besi, magnesium, phosphorus, pottasium, chlorine dan juga vitamin k. alfalfa yang segar akan membekalkan kandungan mineral yang tinggi. tapi malangnya, zat dan mineral ini boleh berkurangan semasa alfalfa melalui proses penanaman, memetik, membungkus dan penghantaran. bayangkan alfalfa yang ditanam di turkey, berapa lama masa penghantaran ke malaysia? seminggu? mungkin lebih….

jadi alternative terbaik untuk mendapatkan khasiat penuh alfalfa adalah Alfalfa Shaklee. Alfalfa Shaklee adalah ‘signature product’ Dr. Forrest Shaklee (pengasas Shaklee). penghasilan tablet shaklee ini dipantau rapi dari sebelum penanaman sehingga terhasilnya tablet di dalam botol. kualiti tip top.

terdapat 330 tablet didalam botol dengan harga yang istimewa

selain membantu merawat keputihan, kebaikan alfalfa juga adalah bertindak sebagai:

  • milk booster kepada ibu yang menyusukan anak

  • meenghasilkan agen anti radang untuk merawat gaut and
  • arthritis

  • merendahkan kandungan
  • gula bagi penghidap diabetis & meransang penghasilan insulin

  • merawat jangkitan kulat

  credit**********************************************************************************

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Merawat Keputihan

Jangan Anggap Remeh!
Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.
 
Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.
Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.
Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.
Apa Vitamin Shaklee dapat membantu?
Sudah tentu jawapan saya Alfalfa
 
Testimoni dari pengguna shaklee yang mengalami keputihan teruk..kini tiada lagi keputihan.
Klik pada gambar untuk gambar yang jelas.
 
Alfalfa ni banyak sangat kegunaannye. Selain dari masalah keputihan gabungan Alfalfa bersama Vitamin E juga boleh mengeratkan lagi hubungan suami isteri
 
Tentimon dari kami Euphoria GBS. (Penangan Alfalfa dan Vitamin E)
 
 
 
 
Apakah kebaikan Alfalfa?(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy

(2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera

(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.
Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.
(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu .

 
Segalanya tentang :

Alfalfa boleh baca di sini.
Vitamin E boleh baca di sini.



~credit

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
Anda berminat??
Hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma dari saya :
-0128844580(sms/call)
-fanpage : http://www.facebook.com/ Mom And Baby ( jangan lupa like ye!:))