KuLiT GeBu BerSaMa CollaGeN pOwDer ShakLee

Ada wanita berusia 40-an ke atas dan masih memiliki kulit yang tegang dan anjal, pasti ramai bertanya rahsia kejelitaannya. Bagaimana dia mampu menjaga kecantikan untuk tampil cantik dan anggun walaupun sudah memasuki usia separuh abad.

Di dalam Islam, menjaga kecantikan serta berhias cantik untuk suami adalah diwajibkan. Namun, bagi wanita Muslimah, melakukan rawatan pembedahan merubah wajah adalah dilarang kerana hukumnya haram.
Menyedari kebanyakan wanita berkerjaya masa kini ramai yang mementingkan kecantikan selain mendapatkan rawatan halal, terdapat pelbagai cara boleh dilakukan wanita bagi meneruskan impian mendapatkan kulit yang cantik, anjal dan berseri iaitu menerusi produk makanan kesihatan yang banyak terdapat di pasaran.Di sini saya nk share dgn semua tentang feedback drp customer shaklee yang telah berjaya mencuba collagen powder SHAKLEE ni.

Masa dapat feedback kawan saya ni, terujaaaaaa sangat!!! Flawlessnya mukaaa!!! Itu kalau tak konsisten tu. Ni feedback dari kawan saye, dia amalkan Collagen Powder Shaklee, tapi punya payah nak minum. Satu sachet tu ambil masa 2-3 hari kot baru nak habis.
Hasilnya? Pictures speaks thousands words ^_^ 9 – Sumber Gambar : Internet/Google.

Minggu Pertama: Muka kurang kusam
Minggu Kedua: Jerawat makin kurang
Minggu Ketiga: Muka dah mula nampak merah- merah pink (wowwwwww!!)

BONUS:
#1: Bekas parut jerawat dah makn kurang. Oh memang masa COD Collagen ni saye sendiri tengok muka dia banyak jerawat dan bekas jerawat
#2: Eyebag dah improve
#3: Badan bertambah CERGAS & KURANG LETIH!!

See?? Apa yang Collagen Powder Shaklee boleh buat ^_^ Collagen Powder Shaklee ni merawat dari dalam. Collagen brand lain tak jamin ek.
Shaklee Collagen Powder Collagen Powder Shaklee, 1000 Dalton?
Ramai yang dah cuba dan sangat berpuashati dengan Collagen powder shaklee.

Kat sini saye copy paste feedback SALAH seorang customer shaklee yg sudah berjaya ber’COLLAGEN’ =)
*****************************************************
Mula2 berminat dgn Shaklee sbb nk banyakkan susu badan n nk bg susu ada kualiti..beli BF set n ESP dlu. Alhamdulillah membantu walau x konsisten mkn.

Lepas tu perasan yg muka makin kusam n slalu letih..pastu jerawat lak menjadi2..eyebag lak makin teruk sbb baby mmg slalu bgn malam.  Kebetulan kwn2 yg wat Shaklee promote Collagen gle2 sbb musim promotion Collagen. Ingat nk try sbb cosmetics no longer works.

Alhamdulillah dlm seminggu start nampak hasil sbb muka dh kurang kusam. Minggu kedua jerawat dh makin kurang. Minggu ketiga muka nampak merah2 pink macam dlm gamba. Bekas parut jerawat dlu pun dh makin hilang. Eyebag dh improve. Badan makin cergas n kurang letih berbanding dlu.

Please note that saya mkn 1 paket utk 2-3 hari..and slalu x konsisten. Dh almost sebulan mkn, satu kotak Collagen x abes separuh pun lg =p
Sekarang saya aim nk hilangkn eyebag terus, Insya Allah =)
*****************************************************
tESTIMOniAL =)

CREDIT

*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

SKIN CARE PRICELIST

Shaklee ada mengeluarkan produk Skincare NUTRIWHITE dan ENFUSELLE.

Beberapa ibu telah bertanyakan harga skincare ni.. Jadi saya masukkan dalam blog lah….

Nak tahu pasal Produk Skin care KLIK SINI
NUTRIWHITE 


List harga adalah dalam turutan
 WM retail / EM retail
  • Gentle make up remover    RM95 / RM98
  • Gentle deep foaming clenser  RM119 / RM125
  • Soothing radiance Whitening Softener  RM138 / RM 144
  • Daily defense whitening essence   RM231 / RM243
  • Ultimate protection whitening lotion spf 15  RM200 / RM210
  • Overnight Renewal Whitwning Cream RM225 / RM236
  • Spot whitening treatment   RM150 / RM158
ENFUSELLE
  • Purifying Cleansing Gel  RM88.75 / RM93.75
  • Hydrating Cleansing Lotion RM96.25 / RM101.25
  • Purifying Toner   RM78.75 / RM83.75
  • Hydrating Toner RM78.75 / RM83.75
  • Balancing Moisturizer RM83.75 / RM88.75
  • Hydrating Moisturizer RM97.50 / RM102.50
  • Eye Treatment    RM52.50 / RM56.25
  • Enfuselle Pump    RM21.25 / RM22.50

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SKINCARE (OUTER YOU)

Terdapat 2 jenis produk skincare (outer you) yang dikeluarkan oleh Shaklee.

1. Nutriwhite
2. Enfuselle

NUTRIWHITE

Skincare NutriWhite khususnya dicipta untuk memenuhi keperluan penjagaan kulit mengikut kesesuaian orang Asia.  

Ia mengandungi campuran ‘proprietary patent-pending blend WhiteN-16 yang terdiri daripada16 nutrien 
yang ternyata boleh menyihatkan kulit dalam lima cara yang berlainan.

NutriWhite mempunyai 7 produk yang dapat membantu mewujudkan kulit lebih cerah dan memutihkan wajah.  
Sistem NutriWhite membantu menyerikan penampilan terutamanya pada ‘dark area’ denganmencerahkan kulit kusam. Ini akan menjadikan ton warna muka sekata. 

Kulit anda akan kelihatan lebih cerah, licin dan berseri.

7 produk Nutriwhite yang menjadi kegemaran adalah:

1. Gentle Action Make-up Remover
2. Gentle Deep Foaming Cleanser
3. Soothing Radiance Whitening Softener
4. Daily Defense Whitening Essence
5. Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
6. Overnight Renewal Whitening Cream
7. Spot Whitening Treatment

ENFUSELLE

Enfuselle Skin Care adalah hasil dari formula antioksidan exclusive dari Shaklee yang dipanggil ‘Vital Repair Complex’.

Vital Repair mengandungi 7 nutrien yang diperlukan oleh kulit dan dapat bertindak sebagai blok penahan kepada semua tindakbalas radikal bebas yang berlaku di permukaan kulit.

Ianya juga menggalakan perkembangan sel-sel yang sihat pada muka dan seterusnya wajah akan menjadi licin dan berseri.

Produk-Produk Enfuselle terdiri daripada:

1. Purifying Cleansing Gel
2. Hydrating Cleansing Lotion
3. Purifying Toner
4. Hydrating Toner
5. Time Repair A.M. Spf 15
6. Calming Complex
7. Balancing Moisturizer
 8. Hydrating Moisturizer
9. Eye Treatment
 10. C+E Repair P.M.
11. Infusing Mineral Masque
12. Refining Polisher
13. Hand & Body Lotion
 14. Enfutox Instant Firming Serum
15. Enfuselle Pump

Progam Enfuselle dari Shaklee termasuklah (ini merupakan gabungan produk Enfuselle yang direkomen oleh Shaklee mengikut jenis kulit muka):

Enfuselle Basic System Normal – Oily (Produk No. 1, 3, 7, 9)
Enfuselle Basic System Normal -Dry (Produk No. 2, 4, 8,  9)
Enfuselle Anti-Aging System Normal – Oily (Produk No.1, 3, 5, 7, 9, 10)
Enfuselle Anti-Aging System Normal -Dry (Produk No.2, 4, 5, 8, 9, 10)
Men’s System (Produk No.1, 3, 5, 10)

Testimoni Pengguna

Telah banyak pengguna-pengguna shaklee yang berpuas hati dengan produk skin care.

Ramai yang mengatakan penggunaan NutriWhite khasnya essence dapat melembabkan muka walau dibilik aircon 24 jam.

Seorang kawan yang telah mengguna Nutriwhite dan Enfuselle lebih dari sepuluh tahun. Katanya skin care Shaklee memang bagus, telah mencerahkan dan menyerikan wajah. Wajah kawan saya kelihatan seperti duapuluhan.. Sedangkan umurnya dah 33 tahun…

Pengguna juga berpuas hati dengan harga skin care. Walaupun harganya nampak mahal tetapi penggunaannya boleh tahan sehingga 8 – 12 tahun… Memang berbaloi… Rata2 kawan-kawan yang mahu mencerahkan wajah mereka hanya akan membuat pesanan kedua selepas 1 tahun menggunakannya.

Seorang pengguna yang dahulu mempunyai banyak jerawat mengatakan bekas-bekas jerawat yang lama juga pudar dengan penggunaan consisten.

Bagi mereka yang mencari produk kecantikan, kalian boleh mencuba produk ini. Kami sangat menyukainya! 

credit

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Khasiat ESP Shaklee

Assalamualaikum.

Nak tahu tak, kenapa ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee adalah HOT ITEM dan menjadi rebutan ramai…?

Sebenarnya sebelum tu, elok kita kenali terlebih dahulu apa itu ESP

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – …tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Kenapa ESP Penting kepada kita…?

Sebagaimana kita makan makanan setiap hari, begitu juga sel sel di dalam badan kita.
Tahukah anda sel tubuh badan kita adalah protein, dan memerlukan protein untuk kekal sihat dan berfungsi dengan baik.
dalam erti kata lain, ESP adalah ‘MAKANAN’ kepada sel sel di dalam badan kita.

ok, jom kita tengok apa khasiat dan faedah ESP kepada badan kita…



Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
– genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal
– Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera
– Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi
– Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori
– Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


credit

 

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SET PENJAGAAN MUKA DENGAN SHAKLEE

Tanyalah sesiapa sahaja dalam dunia ni, semua nak cantik. Mahukan kulit bersih, mulus, gebu dan berseri.. Sanggup berhabisan setiap bulan, untuk mendapatkan kulit muka idaman. Tak hairanlah iklan produk kosmetik berlumba-lumba di pasaran. Tapi pernahkah kita terfikir, pemakanan memainkan peranan besar untuk membentuk kulit menawan?

Contoh mudah, sering kita terdengar rakan yang mempunyai wajah berjerawat, akan mengelakkan diri dari makan kacang? “Katanya nanti muka naik jerawat..tak boleh makan..” Saya selalu berjumpa fenomena begini ~ berpantang makan untuk mendapatkan kulit yang cantik. Tindakkan ini adalah betul untuk mengawal keadaan, tetapi sebenarnya adalah LEBIH BIJAK jika kita dapat memberi sel-sel kulit kita dengan makanan tambahan yang sihat.. Bila sel-sel kulit sihat dari dalam, ia akan lebih aktif menghasilkan sel-sel kulit baru dan dengan sendirinya sel-sel kulit mati pada wajah akan menghilang. Kesannya? Wajah tampak cerah berseri, halus dan parut-parut jerawat juga akan hilang.

1. Vitamin E

  • Vitamin penting untuk kecantikkan kulit
  • Bertindak sebagai anti-penuaan dan anti-oksida
  • Melindungi dan mencegah kerosakkan sel
  • Mempercepatkan proses pemulihan kulit
  • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
  • Berupaya mengurangkan kesan jeragat ada kulit
  • Awet muda

2. Vitamin C

  • Sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit
  • Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit
  • Melindungi sel-sel dari kerosakkan
  • Bertindak sebagai Anti-oksida

3. Vitamin B

  • Dikenali sebagai Beauty Vitamin ~ “B” for Beauty
  • Memelihara kecantikkan kulit dari dalam
  • Bertindak sebagai penenang, bila jiwa tenang, wajah pun riang..
Untuk melihat keberkesanan set skincare ni, tak yah cakap panjang-panjang.. Lets the picture talk..

Testimoni 1:

credit to Iffah

Testimoni 2:credit to Pn Wanie

testi wanie

Untuk kesan yang lebih cepat dan maksimum, anda digalakakkan untuk mengambil ESP dan GLA. Perubahan boleh dilihat seawal 7 hari


 CREDIT

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Rahsia kecantikan Ayu Raudhah, amalkan sirap shaklee!


sape x kenal dengan pelakon cantik di atas kan? itulah ayu raudhah. nak tahu ape petua kecantikan ayu raudhah? jom kita baca sini. source

1. kecantikan mata
“Saya suka memakai maskara untuk melentikkan bulu mata. Jika memakai maskara, saya tidak perlu menggunakan bulu mata palsu. “Jadi, saya jarang membeli bulu mata palsu. Kalau membeli pun, saya memilih yang tidak terlalu panjang dan tidak terlalu pendek.
“Biasanya saya akan membeli maskara dengan jumlah yang banyak. Maskara yang paling saya suka adalah jenis Maybelline Volume Express Mascara Curved Brush,” ujar pelakon drama popular Nur Kasih dan Manjalara ini.
Pada hari tidak bekerja, Ayu jarang mengenakan mekap tebal tetapi wajahnya tetap tidak dapat lari dari menggunakan maskara.
“Boleh dikatakan setiap hari saya perlu bersolek tetapi apabila berada di rumah, saya jarang memakai mekap. Jika keluar tanpa urusan kerja, saya tidak banyak memakai mekap dan yang penting mesti meletak maskara pada mata,” ujarnya lagi.
2. kecantikan wajah
Sapu ais pada muka Seperti wanita lain, Ayu tidak putus menjalani rutin kecantikan seperti biasa iaitu mencuci muka, menggunakan penyegar dan pelembap muka.
“Saya perlu membersihkan dan menjaga muka dengan kerap kerana sentiasa menggunakan mekap setiap hari terutama sewaktu menjalani penggambaran.
“Saya tidak banyak mengamalkan petua tradisional. Antara petua yang diamalkan setiap kali sebelum tidur, saya akan menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah.
“Alhamdulillah, nasib baik kulit saya tidak mudah ditumbuhi jerawat walaupun kadangkala rasa stres,” katanya.
Selain itu, dia juga menerima rawatan kulit muka di pusat kecantikan AsterSpring selama setahun di samping mendapat bekalan percuma produk penjagaan kulit Dermalogica dan kosmetik Averine.
Ayu terpilih antara artis yang mengikuti pakej rawatan muka dan badan ‘Beautiful Bride’ oleh AsterSpring pada November tahun lalu. Selain Ayu, pelakon Raja Farah juga menerima rawatan yang sama.
3. kecantikan rambut
Daripada penjagaan muka, topik perbualan beralih kepada penjagaan rambut yang dianggap sebagai mahkota berharga kepada setiap wanita. Agak menarik juga apabila Ayu menggunakan daun bunga raya untuk melembutkan rambut.
“Ambil 10 helai daun bunga raya dan tumbuk sehingga halus. Kemudian, sapukan pada rambut hingga ke akarnya. Balutkan rambut dengan “shower cap” selama 30 minit. “Akhir sekali, cuci dengan air bersih. Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah rambut menjadi lebih lembut dan bersinar,” ujarnya.
Menyentuh tentang pemakanan, Ayu kurang mengambil nasi dan sangat mengawal makan. Disebabkan berat badannya mudah naik jika tidak dijaga, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit.
4. Mengambil supplement
“Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee,” katanya.
Untuk mengekalkan bentuk badan menarik, Ayu turut melakukan senaman bangkit tubi sebanyak 50 kali sebelum tidur.
ha..kalau anda nak cantik, boleh la try ikut tips ni. Ayu shaklee pun amek Vivix Shaklee tau! patutlah cun melecun! sementara harga vivix masih runtuh bulan ni, bolehla try! x tau apa tu vivix?
credit.. 

********************************************************************************* Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse