13 Khasiat & kebaikan Lecithin Shaklee

Lecithin diestrak dari kcang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu!
(1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

(2) Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin?

Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.



(3) Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.




(4) Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.



(5) Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

(6) Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.




(7) Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.




(8) Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..


(9) Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.





(10) Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.



(11) Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

(12) Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.





(13) Lecithin juga berfungsi ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.








*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Rahsia Sembuhkan Bayi Selsema Tanpa Ubat Dan Antbiotik

Antibiotik tidak sesuai untuk selsema bayi berumur satu tahun ke bawah. Bahkan penggunaan antibiotik sebenarnya bukan mematikan kesemua virus yang menyerang tubuh tetapi membuatkan sebahagian virus dalam tubuh menjadi kebal antibiotik. Apabila kemudian hari selsema bayi kembali, antibiotik kurang lagi berkesan melawan virus yang telah kebal.


Ada cara yang lebih elok, bagus, selamat, menyeronokkan dan ceria untuk menyelesaikan masalah bayi selsema dengan mudah tanpa menggunakan ubat-ubatan berunsur dadah dan juga antibiotik.



Vitamin Atasi Bayi Selsema

Omega Guard

Nutriferon

Performance Drink




Omega Guard

Selain manfaatnya kepada kecerdasan otak, jantung, eczema bayi dan lain-lain, Omega Guard juga membantu meningkatkan daya tahan lawan penyakit anak. Sekiranya anak anda berusia satu tahun hingga 4 tahun, berikan mereka 1 kapsul Omega Guard seminggu sekali. Omega Guard dapat mengurangkan kekerapan bayi selsema.


Anak anda akan menggemari keseronokkan memecahkan kapsul Omega Guard dalam mulutnya hingga si manja anda mahukan Omega Guard lagi hingga berguling-guling di lantai!!


Sangat bagus ibu-ibu menyusu mengambil supplement Omega Guard. Tahap DHA dan EPA yang tinggi dalam susu ibu boleh meransang antibodi tubuh bayi selsema untuk melawan virus selsema.



Nutriferon Shaklee

Nutriferon bukan antibiotik sebaliknya nutriferon shaklee menggerakkan antibodi tubuh untuk melawan virus yang menyebabkan selsema bayi, demam dan batuk dalam tempoh tiga hari.


Rasanya manis labu, tidak manis-manis pahit seperti kebanyakkan ubat-ubatan untuk kanak-kanak. Letakkan sedikit ditangan si manja anda, dan minta dia jilat tangan yang menganduni Nutriferon. Mesti anak anda seronok dan gembira menikmati “ubat” selsema dengan cara yang menyeronokkan seperti Yaya juga, sampai minta ditambah lagi^_^




Performance Drink

Performance Drink membantu mengelakkan kehilangan bendalir dalam badan akibat demam selsema bayi. Performance Drink juga membantu mengurangkan demam bayi selsema. Berikan secubit kecil Performance Drink dan campurkan ke dalam sebotol air masak si manja anda. Tak perlu risau anak anda tidak akan perasan perbezaan ketara rasa air masak..


Anda juga boleh memberikan anak anda Performance drink apabila Si manja anda mengalami cirit-birit sebagai pengganti air garam yang sememangnya tidak sedap dan tidak boleh diterima oleh tekak kita dan juga bayi selsema=p

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

credit…

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Bayi Batuk? Apa Nak Buat??

Sekarang ni dah musim batuk, demam dan selsema. Saya dan anak2 pon terkena hawarnya. Macam biasa, saya akan dijangkiti selsema melalui anak2. Apa yang saya nak kongsikan di sini, bagaimana saya menangani masalah ini.



 
Apa yang saya lakukan ialah:-
  1. Mandikan sebelum hantar ke rumah pengasuh. Seperti yang saya kongsikan sebelum ini, bayi yang batuk sebenarnya dalam badannya panas. Jadi, mandikan sekerapnya supaya panas badan keluar. Saya pesan juga kepada pengasuh supaya mandikan Shasha selalu.
  2. Setiap kali selepas mandi, saya sapukan minyak telon di dada, belakang, belakang telinga dan kaki Shasha.
  3. Saya lakukan perkara no 2 setiap kali sebelum tidur, tgh malam iaitu dalam pukul 1 pagi dan awal pagi sebaik bangun tidur.
  4. Buat Chest Physical Therapy (CPT) sebelum tidur dan sebaik bgn pagi untuk melonggarkan kahak dalam dadanya.
  5. Memberikan 2ml madu waktu pagi dan sebelum tidur kepada Shasha. Doktor tidak membenarkan pemberian madu kepada bayi di bawah 1 tahun kerana dikhuatiri terkena botulisma. Berdasarkan kajian saya sendiri sebagai Muslim, pendapat doktor barat ini saya tak terima sepenuhnya jadi saya masih memberikan bayi2 saya madu namun bukanlah setiap hari. Hanya bila mereka batuk.
  6. Melumurkan ubun2 Shasha dengan minyak sebelum tidur disamping mengurut2 hidungnya dari bawah menghala ke ubun2 menggunakan minyak masak (ini petua mak saya) untuk masalah selsema.
  7. Pengasuh anak2 saya juga meletakkan kunyit hidup di hidung Shasha.

Saya ada ke klinik panel dan doktor membekalkan ubat batuk dan ubat demam. Walaupun kasihan mendengar Shasha batuk agak teruk, saya kuatkan hati untuk tidak memberikan ubat batuk kepadanya kerana sudah diketahui bahawa ubat batuk memang tidak sepatutnya diberikan kepada bayi di bawah 2 tahun. Sila baca entry saya sebelum ini untuk huraian lanjut.

Sebagai alternatif, saya hanya memberikan madu untuk memanaskan dada Raudhah. Pemberian madu hanya selepas demam Shasha reda. Ini kerana madu bersifat panas dan tidak boleh diberi bersama2 ubat demam.


Jika anda tertanya2 apa itu CPT, ia merupakan satu teknik untuk melonggarkan kahak pada tubuh. Ia dilakukan dengan menepuk belakang dan dada bayi anda. Boleh rujuk link ini untuk maklumat dan cara ia dilakukan. Sila bertanya kepada doktor anda untuk maklumat lanjut jika anda tidak pernah melihat cara CPT dilakukan.

 
Dan satu lagi yang paling penting, saya akan susukan Shasha dengan lebih kerap. Walaupun mungkin dia belum lapar, saya akan suakan juga susu kepadanya. Sepanjang masa ini, saya akan tingkatkan pengambilan Vitamin C dan ambil Nutriferon sekali sehari.


Syukur, batuk Shasha tak berlarutan. Hari ini, Shasha masih batuk tapi dah tak seteruk sebelumnya. Dan yang paling saya gembira, tak setitik pun “drugs” saya berikan kepadanya melainkan paracetemol.
 

Moga anak2 saya akan menjadi manusia yang sihat, cergas dan pintar, insyaAllah 🙂

 Credit….

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Bahaya ubat batuk dan selsema kepada bayi dan kanak2.

 


Baru baru ni saya ke klinik untuk mintk ubat demam utk Shasha. Shasha jarang sekali demam, tapi kalau demam, terus lebih 39 celcius degree. Menurut doktor, ade bunyi kahak sikit di paru2 depan Raudhah. jadi dia bekalkan ubat selsema sbb Raudhah ade selsema sikit, ubat batuk dan antibiotik. Sempat juga saya berbual dengan doktor tersebut. Menurutnya, undang2 terbaru melarang pemberian ubat selsema kepada kanak2 di bawah umur dua tahun. Kalau selsema, hanya ubat selsema jenis titis ke hidung yang dibenarkan. Ubat batuk pula dibenarkan hanya jenis ape tah yg warnya hijau. manakala antibiotik pula dilarang terus. Tapi, klinik tersebut bekalkan juga antibiotik dari jenis yang tidak kuat.

Cuma ubat demam yang saya bagi kat Shasha. Lain2 tu tak perlu lah. Saya cuma tingkatkan pengambilan vitamin C Shaklee yang dipatah dua dan ambil Nutriferon sepeket sehari dan susukan Shasha lebih kerap. Selain tu, saya jaram kepalanya dengan air yg dicampur dengan beberapa titik Basic H. Alhamdulillah. Walaupun panasnya tinggi, demam Shasha tak melarat dan dah sembuh dalam 2 hari aje.

 
Tahukah anda, sebenarnya, tiada satu pon ubat yang sesuai untuk kanak2 dan bayi di bawah umur 2 tahun. Pemberian Paracetemol atau ubat demam pon adalah yang paling minimal untuk menurunkan panas badan kerana demam yang terlalu tinggi adalah merbahaya dan boleh membaya kecacatan atau maut kepada bayi. Anak2 di usia ini sedang membentuk sistem pertahanan badannya sendiri dan adalah normal untuk mereka jatuh sakit seperti selsema, batuk dan demam. Apa yang perlu kita lakukan sebagai ibu bapa ialah megawasi keadaan mereka dan hanya memberikan ubat apabila benar2 perlu. Jika anak2 demam atau batuk, boleh cuba dahulu sejukkan kepala dan tubuh mereka sekerap mungkin dengan tuala basah. Anda juga boleh ikut petua yang saya kongsikan sebelum ini tentang cara menangani bayi yang demam dan selsema atau batuk.

Saya olah petikan berikut dari majalah RAPI keluaran August 2012

Kanak-kanak lebih peka terhadap kesan ubat-ubatan berbanding orang dewasa disebabkan fungsi organ yang masih berkembang dan belum matang sepenuhnya. Meskipun ada ubat-ubatan tertentu amat berkesan mengubati sesuatu jenis penyakit pada orang dewasa.

Berdasarakan laporan yang telah diterima, antara kesan buruk yang berlaku akibat pengambilan ubat batuk dan selsema adalah sawan, peningkatan kadar denyutan jantung menurunkan paras kesedaran dan kematian mengejut.


Penggunaan ubat Batuk (cough and cold) untuk kanak-kanak bawah umur 2 tahun: adalah tidak digalakan kerana berisiko mendapat kesan buruk yang serius hingga boleh menyebabkan kematian.”

Berikut entry dari blog Dr Zubaidi Hj Ahmad tentang bahaya ubat batuk dan selsema kepada bayi dan kanak2 yang saya petik dari sini

Sila klik untuk membesarkan petikan


 
Jadi, janganlah kita sewenang wenangnya memberikan ubat kepada anak2 anak tersayang. memang niat kita baik untuk menyembuhkan sakit mereka, tapi tanpa kita sedari rupanya perbuatan kita telah membawa kemudharatan kepada mereka.
 
credit…

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SHAKLEE: Alternatif merawat anak selsema, demam dan batuk

 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Musim2 panas ni anak2 selalu sangat batuk, selsema, demam..bukan anak2 je, ibu bapa nye skali pon sama hehe..tapi nk gi klinik rasa malas sbb takdalah teruk sangat..lagi pun tak elok bagi ubat bnyk2 kat anak2 ni..dalam entry adaa sblm ni Say NO to drugs: Ubat batuk, selesema tak sesuai untuk kanak2 bawah 2 tahun dah diterangkan kenapa..
Sebenarnya, agak susah bagi doktor untuk mencadangkan ubat yang sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami batuk dan selsema. Antara sebabnya:


1. Sekiranya jangkitan yang disebabkan virus, antibiotik tidak sesuai kerana antibiotik dicipta untuk membunuh bakteria. Antiviral pula memang dicipta untuk membunuh virus tapi ada kesan sampingan yang merbahaya. Jadi, ia tidak diluluskan sebagai ubat untuk merawat gejala selsema batuk ini.

2. Nasal spray pun tidak sepatutnya diberikan kepada kanak-kanak.

3. Ubat batuk pula sebenarnya tidak sesuai untuk kanak-kanak especially yang berumur 2 tahun ke bawah. Sememangnya ada kajian menunjukkan ia gagal menyembuhkan batuk kanak-kanak.


So, kali ni nk share bagaimana nak merawat anak-anak yang demam, selsema dan batuk secara natural dan dengan shaklee~~

Secara Natural:

1- Bagi kanak-kanak yang tidak lagi menyusu, banyakkan meminum air suam.
2- Apabila mandikan anak, mandikannya dengan air suam.

3- Banyakkan menghidu udara lembap atau udara berwap. Caranya ialah, pasangkan air shower panas di dalam bilik air, pastikan pintu bilik air sentiasa tertutup dan anda akan dapati seluruh bilik air akan berwap dan lembap. Dukung anak anda untuk beberapa minit bagi membolehkan si anak menghirup udara berwap itu tadi. Jika tiada shower, air panas yang dimasak di dapur, masukkan dalam baldi di bilik air juga pasti menjadikan bilik air berwap.

4- Tepuk belakang anak 11 kali di belakang dan di hadapan. Tepuk secara perlahan-lahan dengan membuat lohong seperti gambar ini: Ini bagi melonggarkan kahak dan supaya ia jatuh dan keluar melalui najis ataupun muntah. Saya rasa lega kalau anak saya muntah kerana kahaknya pasti keluar juga.

Ini pula tips oleh ibu addinnasa:

  • Jika anak demam…pastikan anak itu dimandikan 3 kali sehari supaya panasnya keluar. Memang betul pun masa ibu jadi cikgu Sains dulu ada topik kenapa air panas dalam cawan teh akan sejuk dalam beberapa minit? Ini kerana haba panas akan bergerak keluar mencari kawasan sejuk…. samalah dengan suhu badan yang panas tadi.
  • Bila selsema …tetap mandikan 3 kali sehari…supaya bila selepas mandi, lendir itu akan mudah keluar. Namun sayangnya ramai ibu2 hari ini ingat jika selsema anak sejuk maka jangan mandikan. Apabila ini berlaku…. anak mudah berkahak sehingga sesak nafas. Ibu cuba praktikkan setiap kali Nasa ada selsema, alhamdulillah maksimum pun 3 hari.
  • Batuk….tetap mandikan 3 kali supaya panasnya keluar….dan bila tidur malam, sapukan minyak telon atau minyak burung unta dibelakang badan anak dalam jam antara 1-3 pagi, insyaALLAH kahaknya cepat beransur baik. Jika minyak terlalu panas, campurkan sedikit dengan minyak kelapa atau minyak zaitun sebelum di urut pada badan anak.
  • Waktu mandi yang sesuai untuk anak ialah jam 8 pagi, selepas zohor dan sebelum jam 7 malam. Jika terpaksa mandikan selepas jam 7 malam, mandikan dengan air suam dan sapukan minyak panas selepas mandi supaya chest tidak mudah sejuk dan diserang selsema.
  • Biasakan selepas mandi, sapukan minyak panas pada ubun2 anak, belakang telinga, tapak tanga, dada dan belakang dada serta betis dan tapak kaki. Ini membantu melancarkan peredaran darah anak juga secara tidak langsung.
Kalau orang dulu, demam, batuk dan selsema tak bagi mandi….jadi panas tu akan terperap dalam badan dan lama-kelamaan boleh menyumbang kepada keadaan yang lebih teruk. Zaman dah berubah, bidan pun belajar sains dan teknologi 🙂 Even doktor turut pesan, jika anak demam …pasangkan aircond di rumah jika ada supaya suhu sejuk dan rumah tidak berkuap ….
Bagi ibu yang menyusukan anak dengan susuibu, menjadi satu kelebihan dengan kerap menyusukan anak semasa anak dalam fasa tidak sihat supaya anak menjadi lebih bertenaga dan antibodi yang dibekalkan mampu melawan penyakit dengan cepat. .
sumber: Anakkuwira.com

Dengan Shaklee:

1. Jika selalu selesema, boleh cuba berikan Mealshake pada anak berusia 2 tahun ke atas..tak perlu hari2 pon..3-4 kali seminggu dah memadai..campur je dlm susu, satu sudu kecil..sedap sbb Mealshake ni perasa vanila dan sgt wangi..didatangkan dalam bentuk serbuk, lengkap dengan kandungan multivitamin dan protein..jadi senang lah nak bagi :). Ini testimoni dari salah seorang customer Shaklee yang mengambil Mealshake untuk anaknya..credit to Tuty


Puan Zana :
Beliau memang berpuas hati sebab anaknya yang sulung selalu akan selesema di pagi hari dan sejak mengambil Meal Shakes, selesemanya hilang dan paling seronok kerana antibodi anaknya semakin meningkat. Sepupunya kena demam campak tapi Puan Zana gembira kerana anaknya tidak dijangkiti. Beliau bercadang untuk membeli lagi selepas stok habis.

2.Untuk bayi/ anak2 yang masih breastfeed, susu ibu adalah penawar terbaik dengan syarat ibunya mengambil makanan yang bersesuaian dan berkhasiat lah..contohnya, jika anak demam/selsema/batuk, ibu boleh ambil 2 biji vitamin C dan dipatahkan dua(satu tablet mengandungi 500mg Vitamin C, setiap 100mg akan dibebaskan setiap 1 jam..tapi bila sakit, badan memerlukan lebih vitamin C, jadi patahkan agar 500mg tersebut boleh diserap sekaligus dengan cepat untuk pertahanan badan dari penyakit)

3.Bagi anak2 yang demam, boleh menggunakan basic H..tuam anak2 guna air campuran basic H. kenapa? Sbb Basic H ni dapat serap haba 3 kali ganda berbanding air biasa. Saya nak share satu testimoni.
Alhamdulilah, Ness dgn Aiman sehat. Lepas swimming haritu Aiman terus naik panas dan selesema. Tapi Ness gunakan tip-tip yg akak gitau hari tu,mandikan 3 kali dgn Basic H, pastu bangun malam untuk gosok belakang, and then spray Basic H kat kepala utk kurangkan panas. Alhamdulilah, 2 hari buat Aiman dah kembali sehat.

Amazed jugak kak sebab selalunya kalau dia selesema berlarutan, paksa ambik nasal drops dan ubat selesema, tapi kali ni tak perlu. Pastu ness share lah dgn kawan-kawan yg lain, tapi mcm, ye lah, tengok bnyk keje,kena mandikan, kena bangun malam tu yg tak appealing.
credit to mommylina
Saya dah berikan cara2nya, terpulang pada anda ye nak pilih yang mana. Sama2 kita pilih yang terbaik!

credit

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.




********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse