Makan Vitamin Tapi Tiada Kesan?

Puan, saya dah cuba vitamin Shaklee ni, tapi takde kesan apa2 lah. Makin teruk adalah”
“Dah berapa lama ya awak ambil?”
“3 hari”
Pernah hadapi situasi seperti di atas? Nanti, kita akan bincangkan.
Pernah tak hadapi satu hari di mana rasa lemau, malas, nak makan pun malas, rasa nak tidur je? Tahukah anda bahawa semangat kita ada ups and down, & mudah lemah. Kadang2 rajin2 kadang2 malas. Kadang2 bergerak kadang2 tidak. Kadang2 kita nak berehat. Tapi dalam tubuh kita ni, sel2 kita ni sentiasa ‘demanding’. Sentiasa bergerak aktif. Bayangkan kalau jantung kita berehat dari berdegup. Apa jadi?
Oleh itu disebabkan keadaan ini kita kena sentiasa memberikan keperluannya.
Dan, untuk melangkapkan keperluan sel-sel tubuh kita bukanlah satu tugas yang mudah. Apa lagi bila memutuskan untuk support dengan vitamins. Ramai orang yang cuba2 nak makan vitamin tapi berhenti separuh jalan kerana “tak ada kesan apa2″.
Pertama, menjadi habit manusia semua nak cepat. Jadi bila makan suplemen Shaklee tu dia nak terus jadi.
Harus faham, kesan suplemen ke atas tubuh kita adalah perlahan2 dan lembut.
AWAS: Kalau makan suplement sekali terus berkesan itu harus hati2, takut sebenarnya ada bahan perangsang!
Pesan seorang pakar dermatologi – bila produk kecantikan (skincare) boleh beri kesan seperti prosedur perubatan (ubat), kemungkinan ia memang ubat pun sebenarnya.
Jadi kena tanam dalam kepala, kesan dari supplemen memakan masa. Lebih2 lagi jika anda sebelumnya tak pernah ambil apa2 suplemen, atau hidup penuh stress. Jadi beri masa kepada tubuh untuk adapt.
Ramai orang yang mengalami perkara2 ni apabila mula mengambil suplemen terutama suplemen semulajadi Shaklee:
·         Healing crisis
·         Tiada perubahan dirasakan
Jangan risau ia adalah perkara positif. Lebih baik ‘sakit’ sekejap untuk pemulihan kan? Dan lebih baik kesan lambat tapi selamat daripada cepat dan berbahaya!

Menjadi amalan masyarakat kita bila ‘sakit baru cari ubat’. Ia tak boleh diaplikasi pada suplemen natural. Ini sebabnya suplemen bukan untuk menyembuhkan penyakit tapi untuk menjaga tubuh badan kita dari serangan penyakit. Usaha, selebihnya Allah menentukan. Tak ada lah kalau dah makan suplemen tak boleh kena sakit. Kerana tubuh kita ni sistemnya kompleks dan unik. Tiada satu sel yang sama antara kita dengan kawan kita pun.

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s