Produk Baru Shaklee CoQHealth Plus Untuk Kesihatan Jantung

Coenzyme Q10 biasanya dikaitkan dengan pencegahan serangan sakit jantung.

 Apakah Coenzyme Q10 ni?

 Ia adalah nutrisi larut lemak yang ditemui secara semulajadi dalam setiap sel tubuh kita untuk fungsi sel yang baik. Terutama pada organ-organ yang bekerja kerkas seperti jantung, hati, pangkreas dan buah pinggang.

Coenzyme Q10 bertindak umpama spark plug bagi sel bagi menukarkan makanan kepada tenaga untuk fungsi sel. Sel tubuh kita membakar gula dan lemak dari makanan kita, dan CoQ10 ni diperlukan dalam proses ini. Proses penghasilan tenaga inilah yang membolehkan jantung berdegup dan organlain berfungsi. Tanpa Coenzyme Q10, sel-sel kita tidak dapat menghasilkan tenaga.. umpama lampu tanpa starter.

Walaupun lampu masih baru, bekalan elektrik elok, tapi tanpa starter lampu tak boleh menyala. Tubuh kita menghasilkan CoQ10 sendiri, tapi penghasilannya makin menurun bila kita makin meningkat usia. Samalah seperti kolagen dan sebagainya. Faktor luar seperti diet yang tak seimbang, pendedahan terhadap redikal bebas dan penggunaan ubat-ubatan juga mengurangkan COQ10 dalam tubuh.

 CoQ10 membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaannya mengepam darah sekaligus memperbaiki aliran darah. Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindungi arteri dari pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah. Dapatkan segera produk terbaik untuk kesihatan jantung anda.. Apakah perbezaan CoQHealth Plus: Untuk mendapatkan jumlah CoQ10 yang setara, kita perlu makan 1.7kg ayam dan 2.8kg brokoli. Diperkukuhkan dengan Vitamin E bagi membantu memberikan keupayaan antioksidan optimum yang berterusan kepada sel tubuh.

 Ekstrak teh hijau mengandungi pricyanidins yang membantu menyokong kesihatan endothelium yakni lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung. CoQ10 yang berasal dari sumber semulajadi dengan kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya adalah satu-satunya CoQ10 dari yis yang ditapai yang sumbernya telah diuji dan diyakini secara meluas mempunyai kualiti tinggi dalam sumber bioketersediaannya. Bebas gluten.

Sumber : Vitaminsemulajadi.com * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

#660000;”>********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SET KURUS SHAKLEE

Tahukah kawan-kawan 
“Keajaiban Sistem tubuh adalah semakin kerap makan, semakin tinggi pembakaran tenaga”
Kenapa kawan-kawan kena kerap makan???
1) Bila kawan-kawan makan dengan kerap, ia menghalang kawan-kawan dari rasa lapar dan terdorong untuk makan dengan banyak pada hidangan seterusnya.
2) Bila kawan-kawan makan dengan lebih kerap ia akan meningkatkan metabolisme kawan-kawan supaya dapat membakar kalori dengan lebih cekap 
3) Makanan juga diserap dengan lebih cekap dan pantas apabila kita makan dengan teratur
4) Kawan-kawan akan berasa lebih sihat dan lebih bertenaga jika makan dengan kerap.
ANTARA CADANGAN ANNE UNTUK KAWAN-KAWAN YANG NAK KURUS..


Shaklee mengamalkan 3 peringkat untuk kurus iaitu

1) Membakar

Pemecahan lemak dan kolestrol 



2) Mendetox atau membuang

Membuang lemak dan toksin dalam badan






3) Membina

Untuk membina otot dan mengelakkan dari kulit menggeleber



Mari sheena terangkan mengenai 3 peringkat ini…

Proses pemecahan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard.  Lecithin dinamakan pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak

Proses mendetox dan membuang adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

Bagi yang tidak sembelit, boleh mengambil Alfalfa, dan yang mengalami masalah sembelit, boleh ambil Herb-Lax.. Herb-Lax tidak sesuai untuk ibu yang menyusu kerana ia akan menyebabkan bayi cirit-birit.

Proses membina otot dengan protein. Ini adalah kerana protein sangat membantu dalam meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot dari bebas lemak.

Untuk protein yang terbaik, Anne syorkan kawan-kawan mengambil Cinch Shake Mix tetapi bagi ibu yang menyusu Anne syorkan mengambil ESP / Mealshakes..(ESP juga membantu dalam membanyakkan susu badan)

Kenapa mesti mengambil protein?

Kerana apabila lemak diurai dari badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.


Kawan-kawan mesti tertanya-tanya mengapa mesti begitu banyak yang perlu diambil dalam set kurus Shaklee..Ini adalah kerana Set Shaklee tidak seperti Set Kurus jenama lain yang memberikan kesan dengan cepat dan tidak kekal..Selain itu, set lain memerlukan kawan-kawan untuk berpantang..Mesti kawan-kawan tidak mahu seperti itu..Tapi ini bukan bermakna kawan-kawan tidak perlu pantang jika mengambil Set Shaklee..Cuma kawan-kawan perlu mengurangkan LEMAK dan perlulah juga bersenam dan MINUM AIR SEBANYAK 3 LITER supaya proses pengurusan berjalan dengan lebih berkesan.

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN..!

Assalamualaikum

Saya sedang mencari agen dropshipAda banyak kelebihan menanti anda..! Tak perlu sebarang modal sebaliknya akan mendapat sumber kewangan. Hubungi saya untuk maklumat lanjut ya?

Sheena
0198668615
hasheena73@gmail.com

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Set Mengandung

Mengandung dan ada anak impian bagi setiap pasangan. Dan pastilah ibu mahu yang terbaik untuk ibu dan juga anak di dalam rahim. Set Mengandung Shaklee adalah pilihan terbaik. Kerana ianya vitamin semulajadi. Bukan vitamin sintetik yang boleh memberi kesan yang negatif. Pastilah bayi yang sihat, gebu dan cantik adalah impian bagi setiap ibu. Sebab itu ibu perlu yang terbaik dari yang baik. Set ini dilengkapi dengan: Vita Lea membekalkan segala vitamin dan mineral penting untuk ibu dan bayi B Complex mengandungi asid folik, mengurangkan rasa loya dan menurunkan stress level Vita C membina antibodi badan dan mengalakkan pertumbuhan sel-sel tubuh yang baru Ostematrix membekalkan keperluan kalsium yang ideal, mengelak cramp (simpul biawak) dan komplikasi semasa bersalin

Tahukah ibu, bahawa biasanya di awal kehamilan. Ibu akan mengalami ‘morning sickness’. Muntah-muntah dan tiada selera makan. Jadi Set Mengandung Shaklee ini akan membantu mencukupkan vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh janin yang sedang membesar. Ibu mengandung perlukan makanan yang berzat dan sihat. Jika pemakanan tak dititik berat. Pasti lesu dan tidak bermaya. Lebih teruk jika ketika melahirkan, ada komplikasi. Dan memberi kesan kepada anak yang ditunggu-tunggu tadi. Jadi pilihlah yang terbaik dari awal kehamilan ya.

Selain dari pengambilan makanan tambahan seperti Set Mengandung Shaklee. Diet yang sihat juga amat diperlukan. Berikut adalah 10 makanan yang baik untuk ibu mengandung: Telur Ada 12 vitamin dan mineral penting untuk ibu mengandung. Juga ada protein yang sungguh baik. Salmon Bagus untuk perkembangan otak bayi kerana ada Omega 3. Kekacang Kandungan fiber yang tinggi, mengelakkan masalah penghadaman Keledek Menghasilkan Vitamin A dan kaya dengan Vitamin C, Folate dan Fiber Popcorn dan Bijirin-bijirin Kaya dengan fiber, nutrien, vitamin E dan selenium. Jadi enjoy ur pop corn. ‘Greek’ Yogurt Kaya dengan calcium, penting untuk pertumbuhan tulang bayi juga baik untuk peredaran yang bagus untuk ibu. Walnuts Juga kaya dengan Omega 3. Option jika tak boleh makan salmon. Sayur Berdaun Hijau Sungguh kaya dengan vitamin dan nutrien, vitamin A,C dan K. Juga ada kandungan folate. Bagus untuk kesihatan mata. Daging Tanpa Lemak Sumber yang baik adalah daging lembu, tinggi khasiat protein. Buah-buahan dan Sayur-sayuran Pastinya kaya dengan vitamin dan mineral. Tahukah bahawa bayi boleh merasa makanan melalui air ketuban pada trimester ke-3. Jadi pelbagaikanlah makanan, kenalkan bayi kepelbagaian makanan. Pelbagai lagi makanan lain yang berkhasiat. Yang baik untuk ibu yang sedang hamil. Zat makanan-makanan nie mudah tercemar, kerana pencemaran, cara simpanan, dan cara dimasak dan disediakan. Jadi untuk lengkapkan keperluan vitamin dan mineral nie, ibu disarankan ambil makanan tambahan seperti Set Mengandung Shaklee. Selain dari makanan fizikal, yang lebih penting makanan rohani. Ibu rajinlah baca Al-Quran, berzikir, solat sunat, dan jaga akhlak insyaallah anak yang dilahirkan bakal soleh dan solehah. Owh ya, Set Mengandung Shaklee ini adalah set yang paling bajet. Harga retail RM239, dan boleh digunakan selama 4 bulan. Kos dalam sebulan hanya lebih kurang RM60. Untuk harga yang lebih istimewa dan bajet, boleh lah hubungi saya ye. Kos sebulan tak sampai RM55. Jimat! Hubungi saya untuk dapatkan Set Mengandung Super Bajet nie. Ibu sihat, bayi pun sihat. Isi borang atau telefon saya di 0198668615/0128844580 (sms/wechat/whatsapp/call)

Vivix Utk Kesihatan Berpanjangan.

Vivix adalah produk terbaru Shaklee (baru sampai ke pasaran Malaysia), merupakan produk anti penuaan yang hebat. Memetik dari website Shaklee Malaysia:Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Apakah sebenarnya Vivix ini?

 Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga.

 Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.Tentang anti penuaan, mengambil Vivix bukan bermakna menolak untuk menjadi tua.. kita takkan muda selamanya, tapi menjaga diri kita agar tidak lapuk ditelan usia. Tengok saja Tun Mahathir, dah berusia tapi masih cergas dan cerdas.

Tidakkah kita mahu menjadi seperti beliau?Walau bagaimanapun, Vivix tidak boleh diambil oleh kanak-kanak, wanita hamil dan menyusukan bayi.Dapatkan Vivix dan jadikan hadiah istimewa kepada ibu bapa anda, semoga hari-hari tua mereka dijalani dengan riang dan gembira.

 credit : mommylyna

 Berminat boleh hubungi saya di 0198668615 atau 0128844580 (Call/sms/whatsapp/wechat)

Mealshake Banyak Manfaat

544gm

6 Fakta menarik tentang Mealshakes:

1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.

Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang susah menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
 Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.


Mealshake merupakan minuman bernutrisi yang menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian.

Ia diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.

Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hinggalah ke peringkat orang dewasa. Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Siapakah patut minum Mealshake ini?

Meal Shake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak sedang membesar, ibu mengandung, para atlet, vegetarian, orang sakit, orang sibuk bekerja dan orang yang selalu mengambil makanan segera (makan tidak tentu).

Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh khasiat, MealShake Shaklee adalah pilihan yang tepat sekali!

Jom kita tengok manfaat utama Meal Shake Shaklee ini:

1. Nutrisi Lengkap

~mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat akan menyebabkan menyukarkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak

2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh

~kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, darah, organ, imun dan lain-lain.

3. membantu tumbesaran

~mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran tubuh badan

4. Anti oksida

~Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. Mengembalikan seri wajah

~mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yang cukup untuk membina sel-sel darah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah yang lebih cantik

6. detokfikasi

~kaya dengan serat larut untuk membanu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

7. kelazatan rasanya

~ minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktosa semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.

Jadi… Jom tempah satu canister Meal Shake Shaklee hari ini. Baik untuk anak anda mahupun anda =). Hati ibu mana yang tak gembira melihat anak makan berselera dan pastinya hidup anda juga semakin ceria ❤

Note: Bagi ibu-ibu menyusu pula, Jika anda ada kekangan untuk beli ESP Shaklee, boleh juga menggantikan Mealshake. So, bagi yang nak order vitamin penyusuan, anda boleh membeli fullpack vitamin B, C, Ostematrix dan Mealshake. Tak perlu ambil vitalea dan ESP kerana ia telah digantikan dengan Mealshake.


credit

Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0198668615 untuk keterangan lanjut

Vitamin Apa Yang Diperlukan oleh Wanita 20-40 Tahun ?



Ini adalah cadangan yang diambil daripada OPRAH.COM. Sekiranya Cik/Pn adalah seorang yang ‘negatif’ terhadap makanan tambahan / vitamin, boleh pertimbangkan cadangan yangtelah di’ highlight’ merah. Paling tidak pun ambil lah Vitalea MultiVitamin sebagai sokongan kepada keperluan badan dalam diet seharian anda. Cadangan Produk Shaklee adalah dari kami di www.kedaivitamin.com.my melalui kajian kandungan produk. 

Jenis Vitamin
Kadar Optimum
Cadangan Produk Shaklee (www.kedaivitamin.com.my)
Tablet/Kapsul
Serbuk
A
Lebih daripada 1,250 IU, 2x/sehari adalah terlalu banyak (kecuali jika anda menhadapi masalah mata yang dikenali sebagai  wet macular degeneration)
CarotoMax
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
B6
2mg, 2x/sehari
B-Complex
Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
B12
400 mcg, 2x/sehari (25 mcg)
B-Complex
Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
C
250 mg, 2x/sehari (ia adalah vitamin larut air, jadi anda perlukan lebih dari dos yang dicadangkan)
Chewable Vita C @ Sustained Released Vita C, Advanced Joint Health Tablet, Meal Shake
Collagen Powder (SCP),  Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
D3
Pastikan anda mendapat 500 IU, 2x/sehari
Ostematrix
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
E
200 IU, 2x/sehari (400 IU dengan campuran tocopherols). Kurangkan kepada 50 IU,2x/sehari jika mengambil statin
Vitamin E Complex (mengandungi d-alpha tocopheryl dan d-alpha tocopherols
Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
F (folate)
400 mcg, 2x/sehari (asid folik @ folate yang juga dikenali sebagai vitamin B9)
B-Complex
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Thiamin
12.5 mg, 2x/sehari
B-Complex

Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Riboflavin
12.5 mg, 2x/sehari
B-Complex
Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Niacin
Sekurang-kurangnya 15mg, 2x/sehari @ lebih (ikuti nasihat Dr jika anda mengambil dadah statin*)
B-Complex
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Biotin
150 mg, 2x/sehari
B-Complex
Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Pantothenic acid
150 mg, 2x/sehari
B-Complex
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix     

   


Jenis Mineral
Kadar Optimum
Cadangan Produk Shaklee (www.kedaivitamin.com.my)
Tablet/Kapsul
Serbuk
Kalsium
500 mg, 2x/sehari dalam dos berasingan (tubuh tidak boleh menyerap 600mg sekaligus pada satu masa)
Ostematrix, Zinc Complex
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Magnesium
200 mg, 2x/sehari
Ostematrix,  Zinc Complex
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Selenium
100 mcg, 2x/sehari
Vitamin E  Complex
Meal Shake, Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Zinc
7.5 mg, 2x/sehari
Zinc Complex, Advanced Joint Health Tablet 
Meal Shake,  Energising Soy Protein (ESP), Cinch Shake Mix
Potassium
Ambil melalui 4 hidangan buah-buahan dalam diet seharian.
*cadangan: Pisang @ 1 tablet CarotoMax = 102 hidangan pisang
Performance Drink












Vitamin lain
Kadar Optimum
Cadangan Produk Shaklee (www.kedaivitamin.com.my)
Tablet/Kapsul
Serbuk
Lycopene
10 sudu kecil sos tomato/seminggu (400 mcg)
CarotoMax
*lebih baik ambil dari bahan semulajadi seperti CarotoMax. Sos tomato mengandungi pengawet.

Lutein
Sayur berdaun hijau/sehari (40mcg)
CarotoMax
Quericin
Bahagian besar bawang, bawang putih, saderi atau jus lemon sebagai tambahan kepada di atas sekurang-kurangnya 1x/sehari harus melakukannya.
Garlic Complex
Omega-3
sama ada 1 gm minyak ikan yang suling atau 6 kacang walnut, lebih 25 hingga 30 minit sebelum makan tengah hari dan sebelum makan malam, atau kedua-duanya atau 600 mg DHA tambahan (daripada alga), atau 2 auns lemak  ikan/sehari
Omega Guard
Cinnamon
1½ sudu / sehari
Red Pepper
Seberapa banyak yang anda mahu (lebih banyak adalah lebih baik bagi mengurangkan selera makan) pada awal hari
Kunyit
Seberapa banyak yang anda mahu tetapi sekurang-kurangnya ½ sudu kecil mustard kuat atau hidangan kari /sehari
DTX Complex
*Statins adalah dadah yang digunakan dalam perubatan untuk merendahkan paras kolesterol dengan menyekat enzim HMG-CoA, yang memainkan peranan penting dalam penghasilan kolesterol dalam hati 

Vitamin lain (dengan nasihat Dr)
Kadar Optimum
Cadangan Produk Shaklee (www.kedaivitamin.com.my)
Tablet/Kapsul
Serbuk
Coenzyme Q10
200 mg a day if on a statin, or hypertensive or diabetic
200 mg sehari jika mengambil statin, atau menghadapi masalah tekanan darah tinggi atau kencing manis
Coenzyme Q10
Kopi & Teh Hijau
2 atau lebih cawan / sehari
Cinch Tea Mix







Kebanyakkannya Vitamin dalam senarai OPRAH.COM mencadangkan Vitamin A (Carotomax) Vitamin B-Complex, Vita C, Vita E, Ostematrix, Zink, Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard dan Coenzyme Q19 sebagai makanan tambahan terbaik. 

Paling tidak pun, ambillah 1 tabs Vitalea Multivitamin untuk kesihatan anda. 

Credit
Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 untuk keterangan lanjut