Shaklee, Breastfeeding Set Pilihan di Bulan Puasa

Penyusuan di bulan puasa kadangkala mencabar bagi sesetengah ibu. Sementara ibu-ibu lain menjalaninya seperti biasa, malah ada yang susu badan makin bertambah, namun ada ibu yang mengalami masalah – susu semakin kurang dan seolah-olah hampir kering.

Terdapat pelbagai cara untuk menghadapi dan mengatasi masalah ini:-
Ingat, ibu yang menyusukan anak & risau tentang keselamatan anaknya bila susu merudum, dibolehkan berbuka — in this case, stok pun tak ada.

Menambah sesi mengepam di waktu siang dan malam.
Mengamalkan diet yang tertentu misalnya mengamalkan kurma, air zam-zam, dan sebagainya.
Mengambil suplemen semulajadi yang membantu tubuh kekal ‘fit’ semasa menyusukan.

Pilihan di tangan ibu, yang penting si manja tetap mendapat susu ibu yang cukup berkhasiat dan terbaik buatnya walaupun di bulan puasa.

Sejak awal Ramadhan, ramai ibu yang mencari Shaklee breastfeeding set (NOTA: ia bukan set official Shaklee, namun telah diatur untuk memenuhi keperluan ibu menyusu), dan syukurlah kebanyakkan menemui keputusan yang sangat POSITIF!

Apa yang mereka ambil?

Di bawah adalah antara suplemen-suplemen yang sesuai dan terbaik untuk ibu yang menyusukan anak (samada puasa atau tidak, susu banyak atau tidak)

Set Vitamin Asas Penyusuan Dgn Alfalfa

Set Vitamin Asas penyusuan Tanpa Alfalfa (dgn Ostematrix)

Set Vitamin Penyusuan dengan Alfalfa dan Ostematrix

Set Vitamin Breastfeeding Premium

Manakala special untuk ibadah puasa, salah satu pilihan HOT ibu-ibu menyusukan anak (dan tak menyusu juga) ialah MIGHTY 3 GEMS

Shaklee Mighty 3 Gems

Mighty 3 gems ni memang HOT SELLING di bulan puasa ni, terutama PERFORMANCE DRINK, mana taknya, SOLD OUT sahaja di HO dan branch. Sangat kritikal bekalan Performance Drink di bulan puasa ni. Insya-Allah, ia bukan saja bagus untuk ibu, malah sekeluarga.

Saya sekeluarga mengamalkan MIghty 3 gems terutama Performance Drink. Syukur alhamdulillah, walapun adakalanya tak sempat bersahur dengan makanan berat (kerana terlewat bangun), namun dengan izin Allah kami dapat meneruskan aktivti lain seperti biasa.

Sekiranya ibu ada masalah dengan bekalan susu yang tidak memudaratkan anak2, bolehlah cuba set2 yang tersenarai di atas. Namun Performance Drink bagi saya, a-must semasa puasa. Memang ramai yang suka minum performance drink di bulan puasa.. bagus juga untuk warga emas dan anak2 yang baru nak belajar puasa.

Yang penting, ia adalah HALAL dan menjalani ujian klinikal, tanpa kesan sampingan.

credit

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

HARGA SHAKLEE

Saya menyediakan semua produk dalam rangkaian Shaklee Malaysia.
KATALOG PRODUK SHAKLEE
NUTRISI
Nutrition
Size
Remark Harga (RM)
1 Vitalea Iron Formula
120
28 jenis multivitamin & multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum. SM: 88SS: 93
2 Vitalea for Children
65
19 jenis vitamin penting untuk kesihatan kanak-kanak SM: 48SS: 51
3 Vita C Sustained Released 500mg
180
Vitamin C istimewa yg dilepaskan perlahan-lahan SM: 92SS: 97
4 Chewable Vita-C 100mg
60
Sesuai utk kanak2 & mereka yang sukar menelan tablet SM: 37SS: 40
5 B Complex
120
Mengandungi kesemua vitamin B termasuk asid folik, B12, B7 dan sebagainya SM: 53SS: 56
6 Ostematrix
120
Kalsium, magnesium, vitamin D dengan boron untuk tulang yang kuat dan kukuh SM: 61SS: 65
7 Carotomax
30
Gabungan alpha-carotene, beta-carotene, lutein, lycopene, astaxantin dan zeaxanthin untuk kesihatan mata, perkembangan tisu dan kulit. SM: 74SS: 77
8 Omega Guard
90
DHA & EPA dari ikan SM: 136SS: 140
9 Alfalfa (small)
330
Digelar raja segala tumbuhan, mengandungi pelbagai kebaikan utk kesihatan SM: 53SS: 56
10 Alfalfa (large)
700
SM: 97SS: 102
11 GLA Complex
60
Selesaikan masalah kitaran haid, darah tinggi, kolesterol, masalah kewanitaan SM: 91SS: 95
12 Vita E Complex
120
Vitamin Cinta, kurangkan kolesterol, antioksidan SM: 149SS: 154
13 Herb Lax
120
Pelawasan, detox usus SM: 52SS: 55
14 Perppermint-Ginger
90
Legakan angina, gastrik, sneak perut SM: 45SS: 48
15 Zinc Complex
120
Kesihatan rambut, kesuburan lelaki SM: 33SS: 35
16 DTX Complex
90
Tonik hati SM: 155SS: 160
17 Lecithin
180
Penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf, cairkan lemak SM:  52SS: 55
18 Garlic Complex
60
Antibiotik semulajadi SM: 47SS: 50
19 Energizing Soy Protein
850g
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu. SM: 150SS: 155
20 Meal Shakes
544g
Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan SM: 114SS: 121
21 Performance Drink
539g
Memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum SM: 82SS: 87
22 Nutriferon
30
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun – Dr. Yasuhiko Kojima. SM: 181SS: 191
23 Vivix
150ml
Antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi SM: 475SS: 499
24 Collagen Powder
15 sachet
Serbuk kolagen dari sisik ikan merah & herba SM: 298SS: 305
25 Joint Health Tablet
60
Gabungan tumbuhan untuk kesihatan sendi SM: 125SS: 130
GET CLEAN
Items Size Remark Harga (RM)
1 Get Clean® Water Pitcher Sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat, di dalam jag mudah alih. SM:SS:
2 Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate 473ml Pencuci 1001 kegunaan SM:SS:
3 Dish Wash Concentrate 473ml Tidak mengandungi bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate yang merengsa SM:SS:
4 Fresh Laundry Concentrate (Powder) 2.49kg Hipoalergenik, tanpa bahan kimia berbahaya SM:SS:
5 Soft Fabric Concentrate 946ml Ramuan Semulajadi, Tanpa Fosfat, Tanpa bahan perwarna SM:SS:
DAILY CARE
Items Size Remark Harga (RM)
1 Herbal Blend® Multi-Purpose Cream 113g Kulit kasar, ruam, eczema, luka kecil, losyen SM:SS:
NUTRIWHITE
Items Size Remark Harga (RM)
1 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 50ml Krim siang SM: 200SS: 210
3 Overnight Renewal Whitening Cream 50g Krim malam SM: 225SS: 236
4 Gentle Deep Foaming Cleanser 150ml Pencuci muka SM: 119SS: 125
5 Soothing Radiance Whitening Softener 150ml Toner SM: 138SS: 144
Gentle Action Makeup Remover 150ml Pembersih mekap SM: 95SS: 98
Daily Defense Whitening Essence 30ml Serum pemutih SM: 231SS: 243
Spot Whitening Treatment 10ml Hilangkan bintik SM: 150SS: 158
ENFUSELLE
Items Size Remark Harga (RM)
1 Hydrating Cleansing Lotion 177ml Utk kulit normal-kering SM: 96SS: 101
2 Purifying Cleansing Gel 177ml Untuk kulit berminyak SM: 88SS: 93
3 Hydrating Toner 177ml Untuk kulit normal-kering SM:  78SS: 83
4 Purifying Toner 177ml Untuk kulit berminyak SM: 78SS: 83
5 Hydrating Moisturizer 48g Untuk kulit normal-kering SM: 97SS: 102
6 Balancing Moisturizer 59ml Untuk kulit berminyak SM: 83SS: 88
7 Eye Treatment 14ml Semua jenis kulit SM: 52SS: 56
PROSANTE
Items Size Remark Harga (RM)
1 Nourishing Scalp Treatment 59ml Melebat & kuatkan rambut SM: 93SS: 98
2 Revitalizing Shampoo 296ml melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut SM: 66SS: 70
3 Purifying Shampoo 296ml Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain SM: 62SS: 70
4 Replenishing Conditioner 296ml Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang SM: 67SS: 71
5 Lightweight Conditioner 296ml Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat SM: 66SS: 70
6 Long Lasting Finishing Spray 237ml Memastikan gaya rambut anda kekal berpanjangan SM: 58SS: 62
HEALTHY WEIGHT
Items Size Remark Harga (RM)
1 Cinch Shake Mix Vanilla 765g Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa menurunkan berat badan. Kaya dengan protein & serat bagi membantu anda rasa kenyang. SM: 173SS: 181
2 Cinch Shake Mix Latte 765g SM: 173SS: 181
3 Cinch Shake Mix Choc 765g SM: 173SS: 181
4 Cinch™ Energy Tea Mix 28 Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman. SM: 131SS: 138
KOS PENGHANTARAN : Semenanjung RM10; Sabah/Sarawak RM20


******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Set Berpantang Shaklee

Dengan Set Berpantang Shaklee, keperluan tubuh ibu dapat dipenuhi. Berikut adalah fungsi setiap vitamin yang terkandung dalam set asas Berpantang ini:
B complex 
  • Bertindak sebagai anti-stress
  • Membantu mengelakkan meroyan
  • Membantu menstabilkan hormon
Vita-C
  • Membantu pembentukan kolagen
  • Membantu proses baikpulih luka
  • Membantu mencantikkan kulit dan memudarkan stretch marks
Vitalea
  • Multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi – membantu tambah darah
  • Membekalkan zat dan mineral penting supaya badan cepat sihat dan cergas
Zinc Complex
  • Fungsinya seperti ikan haruan yang bertindak membantu proses baikpulih luka dengan cepat
Ibu yang mengambil set asas pantang ini juga biasanya akan add on:
Ostematrix
  • Membantu mengelakkan sembelit
  • Menggalakkan penghasilan susu ibu
  • Membantu ibu kekal cergas dan bertenaga
  • Membantu menghilangkan kebas, sakit belakang, sakit pinggang dan keletihan melampau
ESP
  • Menggalakkan dan melancarkan penghasilan susu ibu
  • Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi kerana menghasilkan sel kulit baru yang sihat
  • Memberi tenaga kepada ibu agar kekal cergas
Secara amnya, kelebihan Set Berpantang Shaklee adalah…

credit…

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Sodium Lauryl Sulfate or Sodium Lauryl Sulfoacetate?


sodium lauryl sulfoacetate di dalam kandungan syampu pro sante shaklee terbukti selamat berbanding jenama terkenal yg lain



We all have heard the term Sodium Lauryl Sulfate An ingredient that is placed in our shampoos to create those fun bubbles that we all thought was keeping our hair clean. A surfactant. A detergent.  Yes, your shampoo is a foaming cocktail of ingredients that half the time you can’t pronounce. The problem is, some of the ingredients in your foaming cocktail sound harsh and all too familiar, but really are quite the opposite.

I want to talk about an ingredient called Sodium Lauryl Sulfoacetate.  I know it seems identical and really is two words deep. Have a closer look at the third word if you will! It does not say Sulfate, it saysSulfoacetate. Close enough you say! Hardly close at all! These two ingredient couldn’t be any further apart from each other if they tried.

Let’s break these down into layman’s terms! Sodium Lauryl Sulfate is the cheat detergent that is put into your shampoos to make those big bubbles. Sodium Lauryl Sulfoacetate helps to create those big bubbles too! There’s a catch. Once is a harsh cheap chemical and the other, to your surprise is a natural ingredient. Shocking I know!

So, let’s talk more about this natural ingredient. What do we know about it? Well, it is derived from coconut and palm oils, it is completely 100% safe for our skin. This plant derived ingredient effectively helps to remove oil, dirt and bacteria, without drying or irritating even the most sensitive skin. Sodium Lauryl Sulfoacetate is also a hydrophilic, this means it is attracted to water which enables it to dissolve more readily in water, thus providing superior rinse ability!

To break this down even further let’s talk a little basic soap science. To make soap, you need vegetable oil or fat to be mixed with a high alkaline ingredient such as lye.  When this happens you create an product that likes oil and water.  Many soaps are anionic which means that they have a negative charge on the big soap molecule that needs to be balanced by a positive charged molecule such as sodium ion.  So to break down the ingredient Sodium Lauryl Sulfoacetate:
Sodium is the what is called the counter ion
Lauryl simply refers to a type of oil from the coconut that is 12 Carbon units long (olive oil is made of oleic acid that is 18 carbons long)
Sulfoacetate refers to the water loving part of the molecule.  Sulfur helps the acetate (vinegar) portion of the molecule create more stable bubbles and softer lather.

I know it’s hard to know the difference between some of the ingredients in the shampoos and conditioners out there when you can’t even pronounce half of them. So now you know the difference between Sodium Lauryl Sulfate and Sodium Lauryl Sulfoacetate. Two of the most commonly confused ingredients in shampoos.

Basically, kebanyakan shampoo yg kat pasaran semyanya Sodium lauryl sulfate, kalau x caye cer gi tgk kt label kt belakang botol shampoo masing2 yer.. sgt bahaya untuk kesan jangka panjang. So kat sini,sy nak citer pasal ingredients dalam produk shampoo Prosante Shaklee ni.. Shampoo ni dah terbukti xde bahan yang bahaya. shaklee menggunakan sodium lauryl sulfoacetate yg mana mmg natural ingredient.. Sangat SELAMAT. x rugi kalau invest lebih untuk kesihatan kan?betul tak? Keputusan di tangan anda.. Saya dah mencubanya,anda bila lagi? Selamat dan berkesan.. Antara kebaikan rangakain produk shampoo shaklee ialah:

  • sesuai untuk mereka yang mengalami masalah keguguran rambut
  • melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut 
credit…

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Cara dan jadual pengambilan supplement shaklee

Ada ramai pelanggan yg mengadu xde kesan apa2 selepas mengambil supplement Shaklee ni. Sebenarya, ada waktu2 dan combination yg sesuai antara beberapa jenis suplemen ni supaya ianya dapat diserap dengan baik oleh badan.
Jadi, Bilakah waktu pengambilan vitamin yang sesuai? Biasanya saya mencadangkan agar pengambilan vitamin pada sebelah malam (Selepas makan malam) bagi memudahkan consumer. Rule of thumb ialah, badan lebih mudah menyerap nutrient pada waktu malam (waktu tidur).

Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:

VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.

VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.

OSTEMATRIX (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.

LECITHIN : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.

APA YANG TIDAK DIGALAKKAN

1. JANGAN Mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.

2. JANGAN Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi bersama2 VitaLea. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.

3. Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin &  mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.
Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang tidak mendatangkan kesan yang memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walau bagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita.
JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE

Bagi memudahkan panduan kebanyakan pelanggan, kami mencadangkan waktu pengambilan vitamin dan supplemen Shaklee seperti jadual di bawah:
Waktu
Cadangan Pengambilan
Pagi
 B Complex dan Vitalea untuk memberi kesegaran dan ‘mood’ yang baik.
Minum Pagi
 ESP
Tengah Hari
 Vitamin C dan Alfalfa atau Lecithin
Minum Petang
  ESP
Makan Malam
Lecithin/Kalsium/Vitamin E, Herb-Lax
Supplement
Cadangan Pengambilan
Zinc
Seminggu dua kali kecuali mereka yang ada masalah rambut yang serius.
Nutriferon
Seminggu sepeket setiap hari (Kecuali waktu sakit).
Meal shake
Boleh dibancuh dengan ESP dan PD jika ada.
Alfalfa
Ambil ikut kesesuaian.Untuk ibu menyusu, masa terbaik selepas pam di ambil bersama ESP.
Lelaki juga boleh guna jadual ini mengikut kesesuaian.
Mudahkan? Apa-apa pun, jadual pengambilan vitamin dan supplemen ini hanyalah panduan kepada anda semua namun kesesuaiannya masih bergantung kepada individu..Selamat mencuba!!


******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Vita-Lea Shaklee dengan Teknologi "Explo-Tab

Study tentang Vita-Lea Shaklee ni saya tertarik dengan teknologi yang digunakan untuk penghasilan vitalea iaitu “EXPLO-TAB”.. Ape benda tu? Fai pun tak familiar dengan terms ni… Jom kita baca apa yang dimaksudkan dengan teknologi “Explo-Tab” ni… Million thanks to Kiosk Vitamin untuk info ni (>___<)..


Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitamin (Vitalea) kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” (explode)untuk membebaskan nutrisi di dalamnya.
Nak lebih paham, jom tengok video ni.. Dalam masa 5 minit, kesemua Vitalea tu dah explode (meletus) di dalam air…



Jika vitalea dibelah dan dilihat di bawah mikroskop, anda akan lihat bebola putih kecil. Bebola putih itu ialah starch grains – bijian kanji. Apabila bijian kanji ini terlarut di dalam air, ia akan pecah dan membebaskan nutrisi yang terikat di dalamnya.


keratan rentas Vitalea



keratan rentas Brand S


  
Saya tak nak komen… Anda sendiri boleh menilai multivitamin mana satu yang terbaik… (>____<)
Now, I’m really fall in LOVES dgn Vitalea Shaklee. Sehari tak makan, rasa hidup ni macam tak lengkap. Hihihi… Sebelum ni memang saya buat tak pandang jer Vitalea ni. Tapi bila dah tahu “keunikkan” nya… Bila dah tahu kelebihannya berbanding denganmultivitamin yang lain… Memang dah tak culas lagi makan Vitalea. Vitamin lain mungkin ade yang saya makan selang sehari.. tapi Vitalea ni tak boleh tinggal walau sehari…. Sangat rugiiii woo.. Hihi…

credit…

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Shaklee Untuk Wanita Hamil

Ramai kawan-kawan saya yang sedang hamil. Tahniah.. Pasti anda mahu mencipta memori indah dan menyeronokkan semasa hamil kan? Pengambilan supplements Shaklee boleh membantu anda.
Vitamin Shaklee adalah semulajadi tanpa pewarna, perisa dan pengawet tambahan. Dan ia tidak memerlukan silica gel untuk memelihara keasliannya. Kebanyakkan vitamin/ supplement lain mengandungi silica gel, pewarna, perisa dan pengawet tambahan.
ESP membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.

Vita-Lea adalah multivitamin yang jauh lebih baik dari Obimin. Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vita-Lea ia mengandungi iron formula yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil.

OsteMatrix untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung.

B-Complex dilengkapi dengan asid folik dan lapan vit B beserta Folic Acidyang penting untuk saraf dan baik buat ibu hamil.

Vitamin C untuk menguatkan sistem imun badan.

Omega Guard adalah pengganti untuk supplement NeuroGain. Ia mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan. Supplemen ini perlu diambil mulai trimester kedua dan ketiga.

credit…

******************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse