Gusi berdarah ketika Hamil

Sebenarnya apabila badan kekuarangan kalsium, simpanan kalsium di dalam tulang kita yang digunakan, bukan daripada gigi.

Kalsium yang diperlukan oleh bayi dalam kandungan diambil daripada tulang ibu dan bukannya gigi ibu. 
Pernahkan anda dengar apabila seseorang wanita mula sakit gigi, ada yang akan mengusik mengatakan ada bayi dalam kandungan?

Oleh itu, ibu-ibu yang hamil dinasihatkan untuk mengambil diet yang kaya dengan kalsium kerana kalsium amat diperlukan semasa kehamilan. Nutrien lain yang perlu diambil semasa hamil ialah protein, fosforus, Vitamin A, C dan D. Pengambilan diet seimbang ini penting untuk perkembangan sihat ibu dan bayi.

Kalau dengar kalsium mesti kita akan kaitkan dengan susu. Untuk ibu hamil yang kekurangan kalsium, anda boleh cuba OSTEMATRIX keluaran Shaklee. Sesuai untuk Ibu hamil yang kekurangan Kalsium. Untuk ibu yang TIDAK MINUM SUSU, anda perlu ingat KALSIUM penting untuk anda dan BAYI anda!!

Saya sendiri selepas mengamalkan OSTEMATRIX ketika mengandung, kejang kaki waktu malam pun semakin kurang, dan saya tak perlu tutup hidung untuk memaksa tekak saya menerima SUSU!

Menariknya ostematrix ini satu capsule ostematrix bersamaan dengan segelas susu! Jadi sangat berbaloi!!

credit

*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s