Punca Masalah Keputihan: Atasi secara semulajadi

tak selasa, gatal, habis duit beli panty liner gara-gara masalah keputihan.

keputihan adalah lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. masalah keputihan yang normal adalah berwarna jernih atau putih kelabu dan selagi warnanya kekal ini bermakna tiada jangkitan yang berlaku kepada ‘miss V’.

jika keputihan bertukar menjadi kental, berbau, mengalami radang dan gatal di bahagian ‘miss V’, ini menunjukkan bahawa terdapat jangkitan yang telah berlaku.

punca kepada masalah keputihan adalah:

perubahan hormon
kitaran haid dipengaruhi oleh hormon, ketika ovulasi keputihan akan menjadi lebih cair dan semakin kental bila hampir period.

perubahan mental
keputihan juga bertambah jika wanita teransang seksualnya. letih minda atau stress juga mengakibatkan masalah keputihan.

penyakit dalaman
seperti tiroid atau kencing manis, mempengaruhi kestabilan hormon dan akibatnya masalah keputihan terjadi.

masalah keputihan boleh bertambah serius jika tidak ditangani diperingkat awal. masalah keputihan yang teruk mungkin akan menyebabkan jangkitan kuman (venereal disease) seperti siplis dan gonorrhea (jangkitan melalui hubungan seks). penyakit kanser pada bahagian peranakan juga mungkin berlaku dan jika wanita tersebut masih bujang, masalah keputihan mungkin akan mengancam level kesuburan apabila berkahwin kelak.

tapi jangan risau, masalah keputihan masih boleh diatasi. seperti minum air rebusan pegaga atau basuh dengan air sirih. mengamalkan alfalfa juga insyaallah dapat menyelesaikan masalah keputihan ini.

tumbuhan alfalfa

alfalfa yang tumbuh di asia barat adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan zat dan mineral antaranya kalsium, zat besi, magnesium, phosphorus, pottasium, chlorine dan juga vitamin k. alfalfa yang segar akan membekalkan kandungan mineral yang tinggi. tapi malangnya, zat dan mineral ini boleh berkurangan semasa alfalfa melalui proses penanaman, memetik, membungkus dan penghantaran. bayangkan alfalfa yang ditanam di turkey, berapa lama masa penghantaran ke malaysia? seminggu? mungkin lebih….

jadi alternative terbaik untuk mendapatkan khasiat penuh alfalfa adalah Alfalfa Shaklee. Alfalfa Shaklee adalah ‘signature product’ Dr. Forrest Shaklee (pengasas Shaklee). penghasilan tablet shaklee ini dipantau rapi dari sebelum penanaman sehingga terhasilnya tablet di dalam botol. kualiti tip top.

terdapat 330 tablet didalam botol dengan harga yang istimewa

selain membantu merawat keputihan, kebaikan alfalfa juga adalah bertindak sebagai:

  • milk booster kepada ibu yang menyusukan anak

  • meenghasilkan agen anti radang untuk merawat gaut and
  • arthritis

  • merendahkan kandungan
  • gula bagi penghidap diabetis & meransang penghasilan insulin

  • merawat jangkitan kulat

  credit**********************************************************************************

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s