Berjaya hamil selepas 2 bulan mengambil Set D

Seronok rasanya bila dapat berita ada pengguna yang berjaya hamil setelah berikhtiar dengan mengamalkan Shaklee  Set D. Sebelum ini, saya selalu kaitkan Set D sebagai Set Kecantikan. Tapi jangan tak tahu, Set D ini juga boleh diamalkan oleh pasangan suami isteri yang ingin meningkatkan tahap kesuburan masing-masing dan ingin cuba hamil.
 
 
 
 
Kesimpulannya, set ini sangat sesuai untuk diamalkan oleh kedua-dua SUAMI & ISTERI bagi memastikan kedua-duanya dapat menghasilkan sperma dan ovum yang baik serta sihat bagi memudahkan proses persenyawaan. Berikut saya kongsikan testimonial daripada bakal mama yang dimaksudkan

 
 

Testimonial dah tengok. Sekarang jom kita terjah pula apakah isi kandungan set ini dan bagaimana ianya dapat membantu meningkatkan peluang anda dan suami untuk hamil:

B Complex: keunikan vitamin B Complex Shaklee yang membezakannya dengan vitamin B Complex jenama lain adalah ianya mengandungi 8 komponen penting vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12 termasuklah 100% biotin dan asid folik. Asid folik dalam B Complex Shaklee mempunyai kadar penyerapan atau bioavailability yang sangat tinggi berikutan sifatnya yang semulajadi selain berkualiti membuatkannya mudah diserap oleh tubuh sehingga 99% berbanding asid folik yang terdapat di pasaran yang kebanyakkan bersifat sintetik.
Asid folik ini penting untuk diambil sebelum bermulanya kehamilan bagi mempersiapkan badan si ibu untuk hamil. Di samping itu, asid folik juga diperlukan khususnya di awal kehamilan kerana ianya membantu mengatur pembentukan sel saraf “embryonic” dan “fetal”, yang mana amat penting untuk tumbesaran janin yang normal serta bagi mengurangkan risiko kecacatan otak dan masalah tulang belakang. Folic asid sangat berkesan apabila digabungkan dengan vitamin B12 dan vitamin C.

Vitamin C: istimewanya vitamin C Shaklee adalah ianya dalam bentuk sustained release yang mana nutrien vitamin C-nya akan dilepaskan secara perlahan-lahan bagi memastikan badan sentiasa mendapat bekalan vitamin C dari semasa ke semasa. Ini penting kerana vitamin C merupakan vitamin yang larut air dan mudah hilang melalui sistem perkumuhan, peluh dan sebagainya.
Selain daripada tujuan kecantikan (vitamin C bertindak sebagai komponen untuk pembetukan kolagen) , vitamin C juga baik untuk diamalkan oleh si suami bagi memastikan pengeluaran sperma yang sihat dapat berlaku. Kekurangan anti-oksida yang boleh diperolehi daripada vitamin C juga akan menyebabkan sperma melekat antara satu sama lain (clump together). Vitamin C juga didapati dapat membantu meningkatkan peratus untuk hamil dan ianya merupakan salah satu kandungan yang terdapat di dalam ubat kesuburan ‘clomiphene’.
Vitamin E: vitamin terakhir yang terdapat dalam Set D adalah vitamin E. Vitamin ini sangat penting buat sang perkasa suami kerana dalam satu kajian yang telah dijalankan pada tahun 1924 mendapati, vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif dengan meningkatkan kiraan sperma mereka.
Di samping manfaat kecantikan i.e. bersifat anti-penuaan dan manfaat kesihatan seperti anti-oksida yang tinggi dan berkesan untuk melawan kanser, vitamin E turut bertindak dalam meningkatkan dan merangsangkan libido kerana ianya bertindak dalam melancar dan meningkatkan pengaliran darah ke seluruh tubuh termasuk sistem reproduktif bagi ereksi yang lebih lama.
Dalam pada itu, terdapat satu lagi vitamin penting yang sangat disarankan pengambilannya oleh si suami iaitu Zinc Complex yang berperanan penting dalam mengekalkan tahap pengeluaran testosterone pada lelaki sekaligus mempenggaruhi ‘sperm count and motility’.
Oklah rasanya dah panjang lebar dan terperinci juga penjelasan yang saya berikan tentang bagaimana Set D ini mampu bertindak sebagai set bagi meningkatkan kesuburan. Ingin diingatkan, pengambilan supplement Shaklee ini merupakan sebahagian usaha sahaja. Saya tidak menjamin yang anda akan hamil sejurus mengambil set ini kerana rezeki memperolehi anak ditentukan Allah juga. Namun tidak salah untuk kita mencuba dan berikhtiar. Mana tahu, ikhtiar melalui cara ini dapat membuahkan hasil.

Oleh itu, sekiranya anda telah lama mendirikan rumahtangga dan masih belum dikurniakan zuriat mahupun telah lama ingin mencuba hamil semula setelah berjaya memperolehi zuriat sebelum ini, anda sangat disarankan untuk mencuba set ini sebelum mengambil keputusan untuk mencuba kaedah dan pendekatan lain yang mungkin akan menelan belanja yang lebih banyak sehingga memcecah ribuan ringgit.

credit

**********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s