Jadual Mengepam susu ibu yang berkejaya

Jadual mengepam atau memerah susu untuk ibu bekerjaya ini telah saya gunakan selama saya menyusukan Shasha sehingga sekarang. Sangat sesuai jika anda bekerja dari pukul 8 pagi hingga 5 petang.  Yang penting jangan culas ya :)

 
Saya adalah pengedar sah Shaklee di Sarikei Sarawak
 
credit

 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Testimoni – Anak jarang selesema dan bertambah selera makan

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Anak anda di taska sering sakit?Selsema..Tau ajer lah bila budak-budak dah bercampur-campur…Seorang sakit, lepas tu berjangkit ke budak-budak yang lain. Seorang kawan saya mengadu, dia pening kepala sebab almost every month anak dia demam atau selsema sebab berjangkit dengan budak-budak lain di taska. Dan setiap bulan jugaklah dia terpaksa ambil cuti. Bos pun mula masam muka…
Untuk anda yang mengalami masalah yang sama, saya sarankan anda mencuba MealShake sebagai supplement untuk anak anda. Rasanya sedap..Vanila! Makan macam tu je pun sedap :)
Apa kata Shaza Shaari,

Just nak share sms customer mealshake Shaklee malam tadi…

“die(anak)dah jarang selsema kak,alhamdulillah la…kalau tak setiap minggu berhingus.selera makan die pun bertambah.tu la inshaAllah kalau azza pregnant nanti nak try produk Shaklee ni….”-thanks Nur Faharazah Mohd Haris~sebelum ni azza risau baby girl dia payah nak makan n kerap selsema.tapi sejak campurkan mealshake dlm susu dia,baby amaliya dah lalu makan n jarang selsema.alhamdulillah…”,)

Apakah khasiat Mealshake ini?

1. Kalori

Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

2.Lemak

Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

3.Karbohidrat

Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

4.Protein

Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.


5.Vitamin

 Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.


6.Mineral

Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.
_______________________________________________________________________________ 
 
credit

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Jom atasi masalah SENDI dan TULANG dengan ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT) SHAKLEE

Bagaimana AJHT ini dapat mengurangkan dan mengatasi masalah SAKIT SENDI ni..
 
 
 
( 1 ) Menyokong keselesaan sendi
Estrak Boswellia menghalang pembentukkan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi
(2) Bertindak sebagai kusyen
Estrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan  kusyen sendi & memelihara tulang rawan
(3) Memelihara tisu penyambung yang sihat
     zink, tembaga, mangan & vit c membekalkan sokongan nutrien  untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan & struktur terhadap sendi
jadi kawan kawan..
jangan biarkan sakit sendi ni menghalang dari kita untuk bergerak bebas. PENCEGAHAN AWAL ADALAH SANGAT SANGAT PENTING. sama ada kita menghidap sakit sendi ataupun tidak, penting bagi kita mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia 
 
 
credit

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SAKIT SENDI?? ouchhhhh sakitnyeee

image di atas ni adalah sedikit info berkenaan dengan Penyakit Sendi atau nama saitifiknya adalah Osteoporosis.

Kita jangan ambil mudah dalam hal penyakit sendi ni. Ye.. mungkin ada yang beranggapan sakit sendi hanya menyerang orang2 berumur.. tapi jangan tak tau.. kita yang muda muda baru 20 an ni pun boleh diserang penyakit sendi ni tau…

punca punca penyakit sendi ni kalau korang nak tau adalah antaranya :-

  • kesakitan ringan yang mungkin disebabkan oleh terseliuh atau ligamen atau otot yang terkoyak. mungkin disebabkan oleh aktiviti yang berat, mengangkat barang2 yang berat, postur badan yang tidak betul, kecederaan atau pergerakkan yang tidak betul
  • Berat badan yang berlebihan
  • Kecederaan ( Kemalangan/bersukan atau sebagainya)
  • Sakit dari pangkal saraf
  • Penyakit Tulang 
  • Ketumbuhan 
  • Jangkitan kuman dan sebagainya

Sakit yang berulang ulang ini boleh mencacatkan sendi. Sendi boleh menjadi buruk dan langsung tidak boleh digunakan lagi. Bila sakit itu berulang, ia boleh mencacatkan fikiran. Fikiran yang mengalami gangguan kerana kesan sakit yang tiada kesudahan boleh meragut kesenangan hidup. Juga boleh mencacatkan fungsi hidup. Lebih teruk..ia menghalang kebebasan untuk melakukan aktiviti rekreasi bersama anak dan suami serta keluarga tercinta. 

Jadi jangan pandang ringan dengan penyakit sendi ni ye kawan kawan.

sayangi la diri sendiri kalau bukan diri kita sendiri…

credit
 
 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

SET HAMIL SHAKLEE

Ibu hamil perlu mengambil pemakanan yang seimbang dan vitamin yang mencukupi bagi memastikan badan yang sihat dan kesejahteraan baby didalam kandungan . Keadaan kesihatan ibu yang terganggu boleh memberi kesan sampingan terhadap bayi.

Bagi ibu ibu hamil yang masih tercari cari apakah suplement yang sesuai diambil semasa hamil, Shaklee ada jawapanya.. 

 

SET J2 ) untuk ibu ibu hamil trimester 1

1. Vita-Lea 
Multivitamin yang terbaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel sel darah merah.Jika ibu ibu mengambil vita-lea ini, tak perlu la mengambil OBIMIN lagi.
2. B-Complex 
Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuk lah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukkan sel sel darah merah di dalam badan . Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400mcg.
3. Vitamin C 

Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C untuk meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 
4. Ostematrix / Kalsium 
Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah bertujuan untuk menguatkan dan pembentukkan tulang dan gigi bayi yang sihat.Pengambilan kalsium jugak boleh membantu mengurangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas kebas. 
SET J1 ) untuk ibu ibu hamil trimester 2 & 3

ibu ibu perlu mengambil ke empat empat vitamin di atas sama seperti trimester pertama..cuma perlu tambahan satu lagi vitamin iaitu

Omega Guard


Makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan omega guard mengandungi 1000mg asid lemak omega 3 yang termasuk didalamnya adalah DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata. 
ESP @ Energizing Soy Protein

Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel sel tisu, hormon dan enzim didalam tubuh. Baik untuk wanita yang mengandung dan penyusuan anak. Ia juga penting untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit.

Esp ini juga boleh memberi tenaga kepada ibu ibu hamil yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Dalam masa yang sama ESP boleh memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. 

nota kaki : sekiranya ibu ibu yang mengambil vitamin di atas, asid folic yang dibekalkan oleh klinik kesihatan ataupun doktor tidak perlu la diambil lagi. 
so ibu ibu yang sedang hamil, masih belum terlambat untuk anda memilih shaklee sebagai makanan tambahan bagi memastikan keselamatan dan kesihatan yang terbaik untuk anda dan juga untuk bayi didalam kandungan.. 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Meal Shakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Sumber Shaklee
Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.
Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein


********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

1001 Khasiat dan Kebaikan Alfafa Shaklee : Terbaik Untuk Wanita dan juga Lelaki

wahhhh… bila dah asyik bercerita tentang penyusuan ibu ni, rindu la pulak nak menyusu baby lagi:)
kali ni saya nak berkongsi dengan anda semua mengenai salah satu supplemen yang saya rasa wajib diamalkan oleh semua wanita dan lelaki di luar sana, iaitu Alfafa. yer, betul, kaum lelaki pun boleh dan digalakkan mengambil Alfafa. sekejap lagi saya kongsi apa kebaikannya yer.
Ada yang bertanya kepada saya, apakah supplemen yang boleh diamalkan untuk menjaga kesihatan dalaman wanita. Di dalam rangkaian produk Shaklee, Alfafa lah jawapannya. Fungsinya, alaaa….macam kacip fatimah tu:)
Apa itu Alfafa
Tahukah anda yang Alfalfa ni mempunyai 1001 khasiat, dan disebabkan itu lah ia digelar raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.
Kelebihan Alfafa Shaklee
Mungkin anda pernah mendengar atau terjumpa produk Alfafa di mana-mana supermarket. Tapi, ianya tak sama dengan Shaklee yer kawan-kawan, kerana ianya adalah alfalfa sprout (biji cambah) dan mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Istimewanya Alfafa Shaklee, ianya diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia. Dan seperti produk-produk Shaklee yang lain, Alfafa juga TIDAK mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet tambahan.
Khasiat Alfafa Shaklee
  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita)
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Milk booster
  • Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

Haaaa, itula dia, antara khasiat dan kebaikan Alfafa Shaklee. Apa salahnya laburkan sedikit wang untuk kebahagian rumahtangga anda kan. Tak mahal pun harganya, hanya RM 53 untuk satu otol, ada 330 biji tuuuu. Nak lagi murah, sila hubungi saya ok. Ada harga istimewa untuk anda:)

Testimonial Alfafa Shaklee

Jom kita tengok apa kata pengguna yang mengamalkan Alfafa:

“specialnya Alfafa selain dari membantu menghasilkan susu, keputihan, untuk detoks, satu lagi yang special…ehem..ehem… bila ‘bersama’.. seperti pengantin baru. saya dah amalkan makan Alfafa dekat 2 bulan lepas saya bersalin anak ke3.. masa bersama dengan en hubby.. dia kata macam baru mula2 kahwin, saya rasa u all boleh faham kan…:)”

alfafa memang best.. saya pernah tanya husband (lepas bersama selepas 100 hari berpantang) ada rasa lain tak? husband dengan serba salah cakap adalah lain sikit selepas bersalin ni. dah kurang grip. tapi lepas ambil alfafa, katanya ketat mengalahkan ank dara ko. i love alfafa!”

saya ada eczema, husband pula ada resdung. so bila dah ambil alfafa barula selesa. kalau tidak, sorang asyik tergaru-garu, sorang lagi asyik bersin. Hubungan intim kami bertambah best!! sebab keputihan dah tiada, lepas tu kita punya tutt bersih je, biasalah bila dah bersalin ni mesti ada kan? malah untuk pengetahuan anda semua, alfafa juga boleh memekatkan lagi air mani para suami, sangat sesuai untuk yang merancang menambah lagi ahli keluarga. paling bagus, ambil bersama Vitamin E”
 
credit


********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse