Collagen Powder Shaklee, 1000 Dalton?

Ada wanita berusia 40-an ke atas dan masih memiliki kulit yang tegang dan anjal, pasti ramai bertanya rahsia kejelitaannya. Bagaimana dia mampu menjaga kecantikan untuk tampil cantik dan anggun walaupun sudah memasuki usia separuh abad. Di dalam Islam, menjaga kecantikan serta berhias cantik untuk suami adalah diwajibkan.

Namun, bagi wanita Muslimah, melakukan rawatan pembedahan merubah wajah adalah dilarang kerana hukumnya haram. Menyedari kebanyakan wanita berkerjaya masa kini ramai yang mementingkan kecantikan selain mendapatkan rawatan halal, terdapat pelbagai cara boleh dilakukan wanita bagi meneruskan impian mendapatkan kulit yang cantik, anjal dan berseri iaitu menerusi produk makanan kesihatan yang banyak terdapat di pasaran. Jika dulu ramai tidak tahu kepentingan kolagen, tetapi kini rata-rata wanita memilih makanan kesihatan berasaskan kolagen kerana dikatakan bahan ini mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.

Di pasaran terdapat pelbagai produk minuman berasaskan vitamin C dan kolagen yang dikatakan berkesan mengembalikan keserian wajah. Bagi mereka yang malas mengambil minuman, boleh melakukan rawatan di pusat kecantikan yang menyediakan rawatan wajah berasaskan vitamin C dan kolagen. Namun, harus diingat tidak semua rawatan di pusat kecantikan memenuhi piawaian Kementerian Kesihatan Malaysia terutama daripada segi peralatan serta cara menggunakannya. Kemungkinan pelanggan akan menghadapi masalah sampingan lain sekiranya dilakukan mereka yang tidak mempunyai kepakaran dalam bidang perubatan estetik.

Kolagen adalah sejenis protein yang penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya.

Bahan ini berfungsi untuk mempertingkatkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan. Namun, apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya.

Ini ditambah faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terdedah terlalu lama kepada sinaran matahari, penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia, tekanan di tempat kerja serta wanita yang sering melahirkan anak, menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam, sekali gus menyumbang kepada kelesuan kulit, Penggunaan makanan kesihatan mengandungi kolagen dikatakan dapat melambatkan proses penuaan, namun kesannya terlalu sedikit kerana ia bergantung kepada kandungan jumlah molekul kolagen, jenis kolagen dan penyerapan oleh sistem usus.

Penggunaan krim kolagen pula dikatakan kurang berkesan kerana molekul yang terkandung di dalamnya terlalu besar untuk penyerapan oleh sel kulit. Walaubagaimanapun, Shaklee telah muncul dengan Collagen Powder Shaklee:

Melalui kajian dan diuji secara klinikal, Collagen Powder Shaklee terbukti berkesan !

Ramai yang dah cuba dan sangat berpuashati dengan Collagen powder shaklee. Testimoni :

 

[sharing testimonial pengguna Shaklee Collagen Powder] Assalamualaikum semua Nad nak share hasil mkn collagen selama 2 weeks. Selain dari description kat gamba ni, nad lupa nak add. Pori2 kat hidung nad dh makin kecil juga. Sblm ni besar skit sbb kat hidung sll ada white heads so nad sll buang pki besi tu. now dah tak besar lagi Alhamdulillah. Pic belah kiri tu adik tlg ambilkn gmbr Nad 2 minggu lps sblm start try Collagen Shaklee.

Pic belah kanan ni ambik pagi td oleh hubby. Blur skit compared to belah kiri. Rasa cam xpercaya pun ada gak sbb nmpk cerah skit. Dh pki tudung yg sama, angle yg sama, dan di bawah lampu kalimantang yg sama. Hehe. Kalau tgk skin texture rasanya xbyk beza sbb Alhamdulillah kulit xde prob sgt cuma now kalau sentuh mmg rasa halusss sgt. Nad mkn collagen ni 2 sachet every day for the first 1 week. Dan lepastu 1 sachet sehari. Selain tu nad konsisten minum ESP skali ngan Collagen, pakai pencuci muka Nutriwhite Shaklee dan Overnight Renewal Cream Nutriwhite Shaklee jgk. Will continue for another 6 weeks (clinical studies menunjukkan kesan kulit lebih gebu selepas penggunaan 8 minggu). Bila dah jual kena lah cuba sendiri

credit…
————————————————————————————————————-
Nak cantik? Jom la berkolagen dengan Collagen powder Shaklee!

********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee ********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s