Masalah kesuburan? Cari jalan penyelesaian segera!

 

Berzaman tau tak update blog..maaf..atas sebab2 kesihatan tak dapat nak ‘rancak’ sangat bulan ni..InsyaAllah February nnt bakal tampil dengan info2 yang lebih bermanfaat buat semua. Hari ni ada sedikit kesempatan (wpon demam huhu) untuk share sesuatu..makin hari makin ramai yang bertanya tentang supplement untuk kesuburan..rasanya dengan gaya hidup dan cara pemakanan kita hari ni telah banyak mempengaruhi fisiologi atau perubahan hormon tubuh kita..dan tak hairanlah kalau nenek moyang kita dulu makan ulam-ulam, ikan rebus pon anak nya berderet..sebab nya, semua semulajadi dan pastinya sihat kan? Jadi, kita yang hidup dizaman serba ‘busy’ ni, kalau tak dapat mengamalkan pemakanan yang seimbang, apa alternatif yang kita ada?

credit to Amy

Apa yang diperlukan untuk meningkatkan kesuburan dan bagaimana supplement2 ini dapat membantu meningkatkan kesuburan anda..so seperti biasa,untuk mendapatkan banyak info,rajin2lah menggunakan perkhidmatan encik Google..hehe..

  • Vitamin C helps to improve men’s sperm count, motility, and viability. It also helps prevent agglutination, a condition in which cells gather together to form a cluster. This causes sperm to swim slower and conception more difficult.
  • Vitamin E has been found to aid in conception by helping in the production of sperm and improving sperm motility.
  • Selenium increases sperm count and can help minimize the risk of birth defects.
  • ZInc helps the body use estrogen and progesterone more efficiently. Be cautious since excess zinc can lead to problems such as fatigue and a weak immune system.
  • Folic Acid helps men maintain quality and number of sperm. The March of DImes encourages all women of childbearing age to take a multivitamin with 400 mg of folic acid before and during the early part of pregnancy to prevent neural tube defects.
  • Vitamins B6 and B12 benefits men with low sperm counts and increases fertility in women.

So hari ni ingin amy kongsikan info daripada Dr Hamid Ashat mengenai kesuburan di kalangan lelaki
kajian terbaru menunjukkan benih lelaki keseluruhannya merosot, kurang aktif dan kurang daya bercantum dengan telor perempuan. faktor2 penyebab ialah stress atau tekanan hidup, makanan yg tak seimbang dan kurang berzat, fast dan junk foods, pencemaran udara , pendedahan pd toksins, kegunaan terlalu banyak alat elektronik, phone, laptop dll, kurang exercise dan tidak cukup rehat dan tidor. Perlu ubah caragaya hidup kepada yg sihat dan seimbang.

Sekarang ni bagi sesetengah orang, faktor masa menjadi penghalang untuk kita mengamalkan hidup yang seimbang dan sihat..for those yang sentiasa sibuk dan tak sempat untuk menjaga pemakanan,Amy memang sarankan mengambil supplement..cepat dan mudah!!
————————————————————————————————-
Yang menariknya di Shaklee, vitamin nya dijamin SELAMAT, SEMULAJADI, BERKESAN. Untuk pengetahuan ye, tak semua vitamin e lengkap dengan silenium, dan tak semua vitamin b lengkap dengan kelapan-lapan komponen vitamin b. Penting ke nak kena cukup 8 komponen? ye, sebab 8 komponen vitamin b inilah yang menjamin keberkesanannya. ibarat 10 jari, hilang satu dah tak lengkap kan? begitu juga dengan vitamin b. Kebanyakan pengeluar hanya menjual asid folik (salah satu komponen vitamin b) atas dasar menjimatkan kos. Jika vitamin b tu lengkap (mengandungi kesemua komponen) pastinya harga lebih mahal. Tapi, jika kita tahu yang murah tu kurang berkesan dan yang mahal sedikit tu jauh lebih berkesan, kenapa tidak kita laburkan wang kita pada sesuatu yang sudah pasti berkesan kan? Atas sebab tulah vitamin Bcomplex Shaklee sangat diyakini :)
Same things apply to Vitamin E, tanpa selenium, penyerapan vitamin e kurang dari 100%. Sayang kan, beli mahal2, rupanya sikit je yang diserap oleh badan. Jadi, penting untuk kita tahu vitamin yang benar2 bagus. Kene rajin2 research ye, jangan ikut-ikutan :D
Ini ialah vitamin yang shaklee tawarkan untuk anda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sebotol ni bukan tahan sebulan ye, berbulan2..jadi jika ada yang masih ingat Shaklee ni mahal, jom tanya Adaa, pasti anda terkejut betapa berbaloinya wang anda.. :)
 
 

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s