Tips untuk mendapat zuriat dengan vitamin SHAKLEE

Salam sayang untuk semua..hari ini saya ingin kongsikan beberapa tips yg mungkin anda boleh lakukan sebagai ikhtiar untuk mendapat zuriat:

1. Ketahuilah waktu terbaik untuk melakukan hubungan seksual iaitu perlu untuk anda tahu waktu subur iaitu waktu ovulasi. Boleh diketahui melalui cara kiraan atau nak lebih mudah bolehlah beli ovulation kit di mana-mana farmasi.

2. Ketahui posisi yg sesuai ketika hubungan seksual dan jangan banyak bergerak setelah selesai “bersama”.

3. Jaga pemakanan dan pastikan berat badan anda adalah ideal.

4. Jagalah kesihatan anda kerana kesihatan adalah faktor utama dalam memastikan tubuh anda cukup nutrisi bagi memudahkan proses kehamilan.

5. Ambillah suplemen yg bersesuaian untuk membantu anda dalam merawat masalah dalaman dan seterusnya memberikan anda kesihatan yg optimum. Bagi perempuan amat disarankan untuk mengambil GLA dan Alfalfa bagi merawat masalah kesihatan dalaman.

6. Buat para suami, pastikan anda tidak memakai seluar dalam terlalu ketat atau kerap mandi air panas kerana ia mungkin akan mengganggu proses penghasilan sperma. Amalkan pengambilan zinc dan vitamin E untuk meningkatkan bilangan sperma.

8. Setelah berusaha dan berikhtiar, dekatkanlah diri dengan Allah…berdoa dan bertawakallah kerana semuanya atas keizinan dari Ilahi…

Disini ada 2 keping doa yang harus diamalkan setiap hari. Yang sudah ada anak tetapi ingin mendapatkan zuriat lagi juga boleh mengamalkan juga. Mudah2an Allah SWT mendengar doa kita. Mari kita amalkan doa2 dari himpunan Ustaz Harun Din..

  • Baca surah Al Fatihah
  • Doa mohon zuriat seperti bawah iniWahai Tuhanku, janganlah engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik2 Yang Mewarisi” (Al Anbiya:89) “Wahai Tuhanku! kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan Yang baik, Sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan” (Ali Imran:38) Dan tidaklah orang2 kafir itu memikirkan dan mempercayai Bahawa Sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum (sebagai benda Yang satu), lalu Kami pisahkan antara keduanya? dan Kami jadikan dari air, tiap2 benda Yang hidup? maka mengapa mereka tidak mahu beriman? (An-Anbiya:30)
  • Baca doa ini sebanyak tujuh kali

Maha suci Tuhan yang urusannya antara “kaf” dan “nun”. Maha suci Allah yang urusannya apabila DIA menghendaki sesuatu, Ia berkata “Jadilah. maka akan jadilah”. Aku bermohon kepada Allah yang maha Agung, Tuhan yang memiliki Arasy yang Agung agar DIA menyembuhkan dikau.
Setiap apa yang kita terima rezeki dari Allah SWT hendaklah kita bersyukur dengan pemberian-Nya. Dan tetap bersyukur dengan-Nya walaupun masih lagi tiada rezeki untuk menerima zuriat. Itu semua dugaan dan ujian. Semuanya ada kebaikannya. Yang sudah ada anak sendiri lebih mencabar ujiannya. Didiklah anak2 dengan ilmu agama dan tegurlah mereka dengan berhemah jika membuat kesilapan. Biar mereka menangis sekarang daripada mereka menangis kemudian.
Selain mengamalkan vitamin2 kesuburan SHAKLEE , anda juga disarankan mengamalkan doa2 ini agar Allah SWT memakbulkan permintaan. Amalkan membaca Quran surah Mariyam juga perlu. InsyaAllah.. itu semua dengan izin-Nya..

Sekian dulu perkongsian saya pada kali ini..

 

********************************************************************************* Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s