Cahayamata Adalah Anugerah..Bersama Set Kesuburan Shaklee

Cahayamata adalah idaman setiap pasangan yang sudah berkahwin.Namun bukan semua boleh memperolehinya. Ada yang senang dapat anak, ada yang bertahun-tahun baru ada rezeki. Pelbagai usaha sanggup dibuat semata-mata untuk memperolehi anugerah istimewa ini.

Credit


Kisah ini bermula sekitar 3 bulan yang lepas…sahabat ummi ni (maaf, ummi tak leh bgtau nama atas permintaannya..)mengadu dengan ummi…Keinginan utk mengandung membuak2 dalam dirinya…Pelbagai usaha telah di lakukannya…Sebut je apa kaedah yang boleh menyebabkan hamil…Berurut sudah…pantang itulah…inilah…telan mcm2 ubat…dr yang pahit sampai ke kelat…semuanya sanggup di buat..Malahan, beribu duitnya habis membuat permanian beradas la…sperma di suntik semula ke dlm rahim dan mcm2 lagi…dan ada antara rawatan tu sgt2 menyakitkan…tapi, demi anak, beliau sanggup…Test dr doktor pakar mengatakan sahabat ummi ni tak ada sebarang masalah…si suami juga normal…malahan sperma yang di hasilkan juga sihat…so, apa masalahnya???

So, dalam keadaan ini, ummi katakan ada sesuatu yang mungkin Allah telah rancang dan pastinya ianya adalah yang terbaik…sahabat ummi ni sgt2 stress dan tertekan…hampir lupa…umurnya dah mencecah 30 an…dan telah berkahwin hampir 7 tahun lamanya…

Memang orang lain hanya mampu melihat…tetapi berat penanggungan hanya sahabat ummi dan suaminya yang rasa…kebetulan, beliau terperasan face book ummi ada gambar2 vitamin shaklee yang ummi amalkan selama ini…lantas sahabat ini bertanya jika ada yang sesuai utk hamil…Semasa itu, sejujurnya ummi merasa serba salah kerana ummi dapat rasakan betapa besar pengharapan yang di letakkan oleh sahabat ummi ini…Tetapi, oleh kerana beliau bersungguh2 ingin mencuba, ummi pasrah…Tetapi berkali2 ummi pesan pada sahabat ummi:- :”Tolong makan suami dan isteri secara konsisten, yakin dengan usaha dan banyakkan memohon kepada Yang Maha Esa (kerana semua kejadian hanya akan terjadi dengan kehendakNya) dan banyakkan berpuasa serta bersedekah kerana Allah Taala…:Dan sekiranya Allah masih juga tidak makbulkan, redhalah atas kehendakNya..kerana Dia Maha Mengetahui setiap sesuatu yang berlaku”…

Selang sebulan, ummi masih belum menerima sebarang reaksi positif dr sahabat ummi ini…tetapi sahabat ummi ni tetap juga meneruskan pengamalan vitamin2 ini…apa yg ummi perasan ada perubahan pada sahabat ummi ini…nada suaranya lbh positif, yakin dan ceria…malahan beliau turut memberitahu ummi bahawa badannya terasa lbh ringan, cergas dan bertenaga…dan katanya perhubungan suami isterinya lebih mantap dan suaminya turut memuji kulitnya yang nampak lebih bersih dr sebelumnya!!!” Tersenyum kejap ummi kerana ummi tahu berikutan pengamalan secara konsisten itu, kesannya secara perlahan2 mula nampak..

Dan dengan kuasa Allah, hari ini, setelah lebih 3 bulan mengamalkan vitamin2 tersebut…berita gembira ini ummi perolehi….terasa terngiang2 di telinga ummi jeritan gembira sahabat ummi yang akhirnya berjaya hamil setelah lebih 7 tahun menunggu…Syukur Ya Allah kerana mengurniakan kegembiraan ini buat sahabat ku…

Apa vitamin yang di makan oleh sahabat ummi ni???Tadaaa…

1) Zinc – Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan…

2) multivitamin – untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Compleks – paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vit E – membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.


Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. Insyaallah..


 
credit

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s