Rahsia Lecithin Milik Anda

Lecithin :
Saya Nak Share Produk Yang Amat Ternilai Untuk Semua.

· Lecithin dapat mengurang atau mencegah penyakit berkaitan hati.

·         Lecithin berperanan dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan. Kekurangan Lecithin akan menyebabkan membrane sel akan mengeras dan akhirnya menyukarkan proses penyerapan. Perhatian, Perhatian!!!, banyak faktor penyebab, antaranya bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan berunsur dadah dan metal.

· Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol dan lemak. Secara langsung Lecithin membantu penyakit seperti penyakit darah tinggi, stroke, penyakit hati & arteri mengeras (masalah jantung).

· Lecithin adalah produk wajib untuk mereka yang ingin menguruskan badan. Lecithin bertindak – memecahkan lemak. Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat diiringi senaman yang bersesuaian.

· Lecithin adalah sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf tunjang (otak). Ketiadaan Lecithin menyebabkan operasi sistem tertanggu. Pengguna yang mengalami masalah seperti tekanan, PMS (senggugut) dan fibromyalgia (keadaan kronik yang menyebabkan kekakuan), akhirnya dapat merasakan perubahan yang POSITIF, hasil pengambilan Lecithin.

· Lecithin dapat bertindak pantas dalam membantu sistem immunisasi dengan membalut sel darah merah seterusnya memberi perlindungan daripada virus dan bakteria.

· Lecithin berfiungsi membantu sel otak berkembang.

· Lecithin penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memain peranan dalam dalam neuro transmitter (berkaitan dengan memori sementara).

· Pengambilan Lecithin dapat mengurang dan mencegah Alzheimer (Nyanyuk). Pakar turut menyarankan pengambilan Lecithin sebanyak 7000mg sehari bagi memulihkan daya ingatan.

· Lecithin juga adalah sumber hormon neurotransmitter yang menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca terjadi Gejala Insomnia.

· Lecithin adalah asid lemak yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mucus dan mencegah iritasi. Ini amat berguna untuk mereka yang mengidap penyakit asma, alergik, bronchitis dan emphysema.

· Lecithinjuga bertindak sebagai pelincir bagi sendi dan membantu menjaga tisu buah pinggan serta membantu system penghadaman.

· Lecithin juga adalah ‘rahsia’ untuk kecantikan, pengguna akan memperoleh kulit yang cantik dan gebu serta peroleh rambut yang sihat dan cantik berkilat.

· Lecithinjuga berguna dalam menghasilkan “BILE”. Penghasilan “BILE” ini akan berfungsi sebagai plak yang mencairkan lemak. Ini akhirnya memudahkan penyerapan zat seperti vitamin A, D, E dan K dalam tubuh badan.

*Kredit Untuk Aula

Banyak Lagi Yang Menarik Mengenai Lecithin.

Kandungan Lecithin:
· Asid Lionik :- amat diperlukan oleh untuk kesihatan jantung. Namun asid ini tidak boleh dihasilkan oleh badan. Hanya mampu diambil dengan diet seharian.
· Kolin :- satu komponan neurotransmitter
· Asetikolina :- bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan system saraf.
· Inositol :- komponan utama mambran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Lecithin Penting Kerana:
· Memproses metabolisma, kolestrol, triglycerides dan lemak darah.
· Mencair dan memecahkan lemak terutamanya kolestrol.
· Menurunkan kolestrol dan membantu mengawal paras triglycerides (lemak dalam darah)
· Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh darah.
· Mengurangkan kesan buruk yang wujud dalam kolestrol
Peranan Lecithin Untuk Otak:
· Acethylcholine penting untuk fungsi otak: berfikir, ingatan, kosentrasi, menentukan diri sendiri, berlari, makan, tidur dan penghadaman.
· Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran matlumat yang betul ke otak.
· Acethylcholine dihasilkan daripada Choline. Cholin mudah didapati daripada Lecithin.
Peranan Lecithin Untuk Warga Tua:
· Lecithin amat diperlukan oleh mereka yang uzur oleh sebab stroke (angin ahmar),

· Mengurangkan berlakunya masalah pembuluh darah tersendat yang menjadi punca darah tinggi dan sakit sendi.


Peranan Lecithin Untuk Sel:
· Lecithin penting untuk mengangkut dan menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel dalam badan.

Peranan Lecithin Untuk Jantung:
· Fungsi utama Lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier” (amat penting untuk perlindungan system jantung)
~Tips Kecantikan~
Pastikan Lecithin diambil selepas makan tengahari@malam. Jika diambil sebelum makan tengahari@malam maka,Enzim Metabolik akan meningkat. Akhirnya anda akan cepat berasa lapar.
 

 

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House.
********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s