Kelebihan Garlic Sebagai Antibiotik

Saya suka ‘packaging’ botol Garlic Complex ni. Kecil, comel dan mudah dibawa bersama. Nak masuk dalam poket seluar pun boleh, harga pun berpatutan sangat-sangat, semua orang mampu milikinya..aisehh, Suka Sangat!!=)

Petua orang tua-tua, bawang putih ni bagus untuk kesihatan yang mana antara kebaikkannya, bagi ibu yang berpantang selepas bersalin dapat membantu pengeluaran angin dalam badan, mengurangkan tekanan darah tinggi, juga untuk membanyakkan susu. Sungguh masa berpantang dulu kalau mak saya guna bawang putih 3 lawang besar bawang putih mak ulas-ulaskan campur dalam lauk yang mak masak. Memang susu badan banyak sangat masa tu^_^


Jadi apa keistimewaan Garlic Complex ni yang membuatkan para pengguna cepat tertawan?. Let’s Check it out!!



Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.


Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.


Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma

Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee

1. Pengekalan 100% Allicin aktif

2. Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic

3. Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan

Spearmint.

4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic

dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang

digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.

5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan

2 ulas bawang putih segar.




Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana

mengandungi ekstrak spearmint.


2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan

sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,

kulat, kuman, virus dan yis candida


3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit

alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis


4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung

perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.


5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic

sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang

merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara

penyebab tekanan darah tinggi meningkat.


6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam

tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung

dalam tubuh tanpa kita sedari.


7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,

mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang

strok dan penyakit koronari.


8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan

pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana

mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh

dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.


9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan

pergelangan kaki


10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan

brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)


11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan

meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:

– Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)

– Perut memulas (stomach upset)

– Cirit-birit (Diarrhea)

– Bronkitis

– Luka-luka (infected wounds)

– Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada,

sistem air kencing

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.


**NOTA:

Nitrosamines yang digunakan dalam pembuatan sesetengah kosmetik, racun perosak, dan dalam kebanyakan produk getah. Dalam industri makanan, nitrosamines dihasilkan dari nitrit dan amina sekunder, yang sering berlaku dalam bentuk protein. Pembentukan nitrit dan amina sekunder hanya boleh berlaku di bawah keadaan tertentu, termasuk keadaan yang kuat berasid seperti perut manusia. Suhu yang tinggi, seperti dalam menggoreng, juga boleh meningkatkan pembentukan nitrosamines. Kehadiran nitrosamines boleh dikenal pasti oleh tindak balas Liebermann itu. [3]Di bawah keadaan berasid, nitrit membentuk asid nitrus (HNO2), yang berproton dan terpisah kepada kation nitrosonium N ≡ O + dan air: H2NO2 + = H2O + NO +. Kation nitrosonium kemudiannya bertindak balas dengan amina untuk menghasilkan nitrosamine. [4]
Proses-proses ini membawa kepada tahap nitrosamines dalam banyak jenis bahan makanan terutamanya bir, ikan, dan hasil sampingan ikan, dan juga dalam daging dan produk keju diawet dengan nitrit penjerukan garam.

sumber:en.wikipedia.org

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

credit….

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

One response to “Kelebihan Garlic Sebagai Antibiotik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s