Testimoni mereka yang berjaya dengan shaklee

Testimoni mereka yang berjaya mengandung

Untuk perkongsian semua:

Saya sangat berterima kasih kepada produk Shaklee kerana dengan kuasa-Nya serta berkat doa ibu saya di Tanah suci tempoh hari,serta pengambilan produk Shaklee,saya kini hamil 3bulan 3minggu.Saya disarankan untuk mencuba produk Shaklee iaitu set asas yang mengandungi bekalan vitamin c,vitamin e dan b-complex lantaran masih tidak berjaya untuk hamil setelah lebih satu tahun berkahwin.Alhamdulillah,setelah 1-2bulan pengambilan Shaklee,saya mendapat berita gembira di mana saya disahkan hamil 4minggu.Lantaran itu,saya terpanggil untuk menulis testimoni ini untuk berkongsi pengalaman manis ini.

Credit to Farah Diyana

Kepada yang berminat untuk mendapatkan produk Shaklee boleh email ke arnisyazila@gmail.com.

arnisya:
Exam dan anak2

Minggu depan peperiksaan UPSR akan berlangsung dari 11-13/9/2012, saya turut merasakan debarannya sebab anak yang sulung akan menduduki peperiksaan tersebut. Rasanya saya yang lagi berdebar dari anak bujang🙂 Selepas UPSR, PMR muncul dan kemudiannya SPM dan STPM.

Walaupun hakikatnya straight A’s sering menjadi target kita untuk anak-anak, andaikata anak2 kita tak dapat janganlah kita menyalahkan mereka sebaiknya kita bagi sokongan kepada mereka agar mereka tidak mengalah untuk berjuang dalam kehidupan yang masih panjang untuk mereka terokai. Kehidupan ini penuh warna warni kadang-kadang kita berjaya, kadang-kadang kita kecundang, sebagai ibubapa kita sentiasalah berdoa yang terbaik untuk anak-anak kita agar cemerlang dunia dan akhirat, insyaAllah.

Sebagai persiapan untuk anak-anak yang menghadapi peperiksaan selain kita menjaga makanan mereka dengan pemakanan yang berkhasiat, amalan rohani juga perlu agar anak-anak tenang semasa menghadapi peperiksaan, berikut adalah kata-kata yang saya petik dari status Dato’ Dr Haji Mohd Fadzillah Kamsah

As salamu’alaikum shbt yg mulia. Moga Allah rahmati kita semua. Antara petua nak bantu anak hadapi pepriksaan:
1.Doa, fikir, cakap & yakin yg anak akan berjaya!
2. Bentuk suasana yg tenang d rumah utk anak mudah study,
3. Elak gaduh, marah atau rajuk agar anak dpt getaran +ve,
4. Ahli keluarga korban dgn bantu, temankan belajar, tutup TV, etc
5. Pesan kpd anak utk amalkan rutin harian mcm hari pep
eriksaan agar tak terperanjat bila exam nanti, 

6. Pesan anak hadap Qiblat & baca S Al Insyirah sebelum study, 

7. Maafkan & Doakan guru & kwn2, 

8. Ibubapa berpuasa, solat hajat & byk berdoa, 

9. Nyatakan yg ibubapa akan redha dgn apapun result anak asalkan dia dah mencuba yg terbaik, 

10. Pesan anak utk solat taubat, hajat & istikharah utk mudah study & jwb soalan masa periksa,

 11. Ibubapa buatkan atau cari air penerang hati sbg booster kpd anak. Moga berjaya, wassalam.

Untuk memastikan anak saya sentiasa fokus, tenang dan sihat sebagai persediaan menghadapi peperiksaan saya telah memberi beliau vitamin Shaklee, antara vitamin Shaklee yang saya bagi ialah

Khasiat B Complex ialah untuk saraf yang sihat dan learning capacity, utk stamina dan kekuatan otak, oksigen otak, ketahanan stress serta keletihan/kelesuan, tukar glycogen kepada tenaga, pengeluaran sel darah merah, tingkatkan konsentrasi dan ingatan, kesihatan mental dan emosi, kurangkan sedih/muram (depression). Secara keseluruhannya peranan B Comples ialah menukarkan makan kepada tenaga untuk proses minda, tingkatkan kapasiti belajar, konsentrasi + ingatan.

Khasiat Vitamin C ialah meningkatkan sistem imun, membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mengurangkan simtom flu dan selsema.

Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Manfaat utama Omega Guard untuk pelajar ialah membantu perkembangan memori. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain.

Pastikan anak-anak mengambil air masak/suam yang banyak setiap hari, galakkan mereka bersenam atau bersukan dan tidur yang mencukupi (tidur awal) agar mereka sihat dan cergas. Akhir kata ” Good Luck” kepada anak-anak yang akan menghadapi peperiksaan semoga kejayaan mengiringi kalian. Doa seorang ibu adalah yang terbaik untuk anak-anak.

arnisya:
Testimoni Shaklee..

Tadi saya pergi check up seperti biasa di Putra Medical Centre Sg buloh. So, sy tanye Dr.gynee saya iaitu Datuk Dr. Zarul yg sy stop mkn obimin dan kwn sy suggest sy amik vitalea, vitamin B dan vitamin C Shaklee… sy tunjukla sekali botol tuh kat Dr. Then Dr. Zarul senyum dan
tgok setiap botol tuh dan bile die tgok botol Vitalea tuh , Dr. ckp…this is the best n important…okey, u can consume all these..so nk mkn vitamin ni je pon boleh without obimin…hehehhe…so, bile da reconfirm dgn Dr. lega la sikit…so, thanks ek kengkawan shaklee ku :

Credit to Adha Edi

Kepada yg berminat anda blh email kpd arnisyazila@gmail.com

arnisya:
Sekilas info..

Mengapa kita perlu minum air yang secukupnya?

Minumlah air pada masa yang tepat. Ini kerana minum air pada masa tertentu akan memberi kesan yang maksimum ke atas tubuh badan. Contohnya minum air sebelum tidur akan membantu mencegah kekejangan kaki di waktu malam dan anda akan rasa segar apabila bangun dari tidur. Kekejangan berlaku disebabkan otot kaki mengalami penghidratan dan menyempit semasa tidur.

Jika anda seorang yang mengamalkan pengambilan vitamin, anda disarankan untuk minum air sebanyak 2.5 – 3 liter sehari untuk kesan vitamin yang optimum.

arnisya:
Testimoni Shaklee..

akums kawan2 semua..sy ingin berkongsi..sy dh ambk produk shaklee ni dh nk masuk 6 bulan..mmg sgt2 ketara perubahan dr segi kulit n kesihatan..sy ambil set B + ESP + vita E + ostematrix…dulu selalu sy penat n cepat nk demam tp skrg rasa antibodi makin kuat n x cepat letih lebih2 lagi sy seorg guru yg terpaksa pegi sekolah seawal 630 pg & pulang rumah jam 4 ptg…mlm2 lg perlu jaga baby seorg diri kerana suami cuma semggu sekali balik umah..semua kerja rumah perlu dilakukan sendirian..Alhamdulillah stamina sy kuat hgga kan suami seringkali memuji & kwan2 sekolah menyedari perubahan sy…& plg best berat bdn kembali slim seperti anak dara..iaitu tetap menten 48kg…& disebabkan itu, ramai kwn2 yg nk cuba juga produk shaklee ni mcm sy.

Credit to MummyaRiesya FaiSal 

Berminat boleh hubungi saya di 012-8844580 atau email saya di hasheena73@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s