SET DIET SHAKLEE OR KORSET ~~~ MANA LAGI SENANG, MUDAH, SELAMAT N OF COX LOST WEIGHT…

 

Assalamualaikummm…🙂 hari ni xbape nak sihat… da seminggu asal mlm j demam.. siang xd p.. mlm j demam.. demam j malam.. malas nk pk panjang.. kang pk merepek2.. takuttt!! hahahhahaa… ok bebalik pada topik utama.. set slimming shaklee or korset?? mana pilihan hati.. semua jenama, barang d baik n d buruknye.. ikut mana selese la senang cite.. zf bukan nak menghasut mana2 pihak okayyy… kang glemer plak! ahhahah.. abisss!
KORSET
ramai yang nak body yang hot melecun… yang agak pasrah tu maybe dalam hati ‘ak kurus skit pon ok la dari gemok’ ok la tu atleast d semangat.. jgn putus ase..! korset ni d macam2 brand.. d mahal d y murah… zf sendiri.. mengaku penah gunakan korset, dulu mase tahun 2008.. heheh.. mase tu beli ngan avon j.. murah j tapi me as student memang rase mahal… di sebabkan excited nk kurus n slimm.. kumpul duit.. beli jugak! akhirnye dapat.. d yang cakap kine paka 8jam sehari baru d effect.. pakai 6 bulan kot.. memng berkesan… cover makan la.. tiap petang kadang g riadah o jogging… best! tapi ape yang xbestnyeee.. sehari pakai 8jam.. misti la g class pon zf pakai… yang xbestnye, pakai korset ni orang laen boleh perasan.. t mula la.. ‘eh ko pakai korset k’ ala malunye nak jawabbb!
nak x nak jawab j la ye.. xkan nk tipu bende da terang2 nampak.. eeee.. nak menipu pon agak2 la.. hahahha.. sampaikan 1 tahap.. nak tido pon zf pakai, kadang2 sakit jugak.. sebb d besi.. nak kurus punye pasal.. tahankan aje… tahun lepas sebelum kenal ape itu shaklee.. member zf d offer ‘ mas nak beli korset x.. ni xd besi..xsakit, ko gemok camner pon boleh muat.. percaye lah..’ xd besi..??? zf beli ok! hahhah.. xpk panjang da.. ni kuruss punye pasal.. hahhaha.. u ol pakai korset y camner??? paling latest zf beli siap d suar sekali.. die ckap kine pakai complete.. pakai la complete.. bile nk g toilet.. aduhh! jenoh beb.. ape lagi lame la kat toilet dok membetulkan saje.. hahaha.. rase pakai baju tebal j.. tu la nak pegi toilet memang payah sikit.. pastu korset ni xle dibasuh.. lau basuh rosak la… lagi 1 masalah utama.. lau nak sembayang… kan time solat bersih.. korset xbasuh bersih k…?? so how??? skang pakai ag tapi jarang… bab nk elakkan time solat pakai korset.. hehehhe.. u ol camner???
CINCH, ESP, LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX
set ni yang zf amik.. alhamdulillah.. turun.. lost weight.. tapi xtau bape kilo dah.. bab xtimbang ag dari guna sampai skang.. tapi yang zf tau skang da le pakai suar saiz 27!! dulu 31.. nak pakai saiz 29 pon da xle napassss!! hahhhah.. betape la sekse.. orang gemok nk cantik… zf bukan lah gemok sangat.. tapi disebabkan antare adik beradik zf badan paling besa.. dari kecik kine bahan.. tu sebab push factor nk kurusss.. raye tadi ramai yang tego skang da kuruss.. hati kembamg semangkok.. hahahha.. gembira di hatii!!! p yang best amik set slimming shaklee ni selain boleh kuruss/slimming.. dapat bonus lain.. contohnye pengambilan esp bukan j tok bagi kite rase kenyang yang panjang..kulit muka pon cantik, bukan j kulit muka… pelihara kulit badan sekali.. selain tu alfalfa membantu yang resdung, alergic, gatal-gatal… lecithin pulak as pembakar lemak.. juga penguat memori.. pesakit gout, strok.. boleh amik.. kolestrol tinggi pon sangat elok amik lecithin ni… herblax sebagai detox.. membuang ape yang xperlu.. nk perut kempis?? ringan n lega.. herblax sangat best… sya suke… lurve..lurve!! cinch= bagi yang sangat ber selere makan tu.. selera makan yang membuak-buak… sama macam zf.. baik amik cinch… even hargenye mahal sikit.. tapi xp kan if benefitnye baguss… hehhehe.. mungkin d yang xsuke nak kurus kine membuang n kine g toilet j… bukan g toilet j tau… cume pagi2 j.. nak kurus tapi banyak komplen pulak..opsss! tapi ni la manusia.. nak lebih.. tapi usaha lebih xnk.. senang cite nak senang j.. hhehhe…
OMEGA.. = bakar lemak… ramai yang keliru antara LECITHIN ngan OMEGA.. memang same fuction… tapi OMEGA lebih berkesan dari lecithin, ..bezanya macam ni :
omega – naik kapal terbang
lecithin – naik kereta
so, da tau mana lagi cepat sampai destinasi??? so, mane pilihan anda? nak cepat capai target??? pilih lah dengan bijak…🙂
lau betol-betol nak lost weight.. korset semata kurang membantu… zf citer based pengalaman sendiri.. tapi ramai jugak yang takut nak amik supplement ni sebab takut after benti makan.. takut gemuk.. zf da consume 3 bulan before puase.. n dalam mase puase tu niat nak stop.. n slowly stop.. i mean kurangkan kadar pengambilan supplement.. bulan ni still syawal kan.. da stop! berat maintain beb… TAPI jika awk XJAGA MAKAN.. SELERA MAKAN MEMBUAK2.. tlg la jgn stop.. MASALAH UTAMA IALAH DIRI AWK SENDIRI… pakai korset beribu pon xguna if makan xjaga… adakah zf betul??? hehehhehe🙂
p/s : supplement n korset hanya membantu awk dari gemok.. dan membantu awk tok kurus,.. membantu awk tok dapatkan bentuk badan yang di idamkan… kadang2 memang xkan jadi diet kite,.. tapi awk jangan lah putus ase.. tu maksudnye awk perlu usaha yang lebih bukan teros give up n benti..x!! pk betul2 sebelum amik keputusan.. xkira ape jua yang awk amik.. perlu usaha.. yakin awk boleh buat… if rase down.. cari la zf.. insyallah zf bantu p yang mampu.. ala bukan makne nak promote shaklee.. x la! i mean if awk rase down n perlukan semangat.. sy boleh tolong..🙂 zf pon kdng up n down juga… tu normal… senyum j..🙂 nak try shaklee slimming set?? berminat nak dapatkan saiz suar 27cm like me..? hehehhe.. boleh try shaklee ni.. sy da .. anda camne??? rase tercabar x?? ecehhh!!! jadikan push factor awk sebagai pembakar semangat awk… kenapa awk perlu kurus.. knp nk diet??? tujuan awk?? kasi clear biar jelas.. n senag nak capai target awk… 🙂 al da bestt!! gud luckk!!
ape tunggu lagi?? cepat2 call / sms / pm.. sila add me kat FB tok dapatkan info terkini.. hehehhe 🙂
Hasheena
012-8844580
 
 
credit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s