Khasiat ESP Shaklee

Assalamualaikum.

Nak tahu tak, kenapa ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee adalah HOT ITEM dan menjadi rebutan ramai…?

Sebenarnya sebelum tu, elok kita kenali terlebih dahulu apa itu ESP

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – …tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Kenapa ESP Penting kepada kita…?

Sebagaimana kita makan makanan setiap hari, begitu juga sel sel di dalam badan kita.
Tahukah anda sel tubuh badan kita adalah protein, dan memerlukan protein untuk kekal sihat dan berfungsi dengan baik.
dalam erti kata lain, ESP adalah ‘MAKANAN’ kepada sel sel di dalam badan kita.

ok, jom kita tengok apa khasiat dan faedah ESP kepada badan kita…



Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
– genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal
– Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera
– Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi
– Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori
– Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


credit

 

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

5 sebab perlu minum air dan TIPS bagaimana nak pastikan dpt minum 2 liter sehari

 
 
 
 
Air ni salah satu komponen terpenting tubuh..kalau nak badan sihat, ambil supplement bnyk2 pun tapi air tak cukup, tetap x berkesan juga..sebab tuh penting untuk kita pastikan water intake cukup everyday..tapi air putih je ye, yang kaler2 ijau merah biru x kire ye.
Kenapa perlu minum air?
1. AGAR TUBUH TETAP SEJUK
Berpeluh memang berperanan dalam menjaga suhu tubuh tetap sejuk kerana itu peluh dapat menjadi pengingat untuk kita memperbanyakan minum air. Jika anda tidak cukup air untuk dikeluarkan dalam bentuk peluh, ia akan mengakibatkan menurunnya kadar darah dan sistem peredarannya juga akan mengalami masalah. Gejala yang biasa dikaitkan dengan masalah peredaran darah yang tidak betul adalah seperti pening kepala, rasa sakit atau mengalami kesukaran bernafas.
2. MENGUMPULKAN NUTRISI
Air membantu menghantarkan nutrisi melalui aliran darah ke seluruh bahagian yang diperlukan oleh tubuh. Ini kerana beberapa nutrisi adalah larut dalam air.
 
3. MENJAGA TUBUH TETAP BERGERAK
Jika anda kekurangan air, anda akan mengalami sembelit yang mengakibatkan susah untuk membuang air besar. Jadi, air penting untuk melancarkan gerakan kerana air bertindak sebagai ‘pembantu’ untuk melembutkan kotoran. Dikombinasikan dengan serat, air dapat memudahkan najis dicerna dan dikeluarkan.
4. MENJAGA KULIT TETAP HALUS
Sel kulit yang mengandungi cukup air akan menjadikan kulit sentiasa sihat dan halus. Sebaliknya ketika kekurangan air, kulit akan kelihatan letih dan dehidrasi (kering). Akhirnya, kulit anda akan kelihatan kusam dan tidak bermaya.
5. MENGHINDARI BATU KARANG
Batu karang ‘tumbuh’ ketika zat – zat atau komponen ‘sampah’ yang masuk melalui ginjal bertahan dan bergabung dengan komponen sampah yang lain. Butiran seperti ‘pasir’ akhirnya terbentuk. Jika butiran ini tidak dapat dibuang, lambat laun ia akan tumbuh hingga berukuran sebuah ‘batu’. Kerana itu, anda perlu minum banyak air agar dapat membersihkan butiran – butiran batu tersebut.Sebahagian besar dari kita menunggu sampai merasa haus untuk minum segelas air. Hakikatnya haus adalah gejala awal dehidrasi. Tubuh kekurangan air biasanya diawali dengan tanda – tanda seperti pening, sakit kepala dan sakit – sakit badan.
Tips pastikan cukup 2-3L sehari
Saya ni mmg liat nak minum air, tapi kene jugak minum..so mcm mana nak make sure cukup water intake? Macam saya, saya sukat je guna 2 botol besar air mineral, abeskan dalam tempoh bgn dari tidur sampailah nk tido malam..cara lain yang anda boleh buat:
~ Minum segelas air selepas bangun daripada tidur.

credit

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

~Minum segelas air sebelum masuk tidur.

~Minum 3 teguk air setiap setengah jam
~Minum 3 teguk air selepas buang air kecil atau selepas menyusukan bayi(bagi yg bfeed lah)
 
 
credit…
 
 

Masalah kesuburan? Cari jalan penyelesaian segera!

 

Berzaman tau tak update blog..maaf..atas sebab2 kesihatan tak dapat nak ‘rancak’ sangat bulan ni..InsyaAllah February nnt bakal tampil dengan info2 yang lebih bermanfaat buat semua. Hari ni ada sedikit kesempatan (wpon demam huhu) untuk share sesuatu..makin hari makin ramai yang bertanya tentang supplement untuk kesuburan..rasanya dengan gaya hidup dan cara pemakanan kita hari ni telah banyak mempengaruhi fisiologi atau perubahan hormon tubuh kita..dan tak hairanlah kalau nenek moyang kita dulu makan ulam-ulam, ikan rebus pon anak nya berderet..sebab nya, semua semulajadi dan pastinya sihat kan? Jadi, kita yang hidup dizaman serba ‘busy’ ni, kalau tak dapat mengamalkan pemakanan yang seimbang, apa alternatif yang kita ada?

credit to Amy

Apa yang diperlukan untuk meningkatkan kesuburan dan bagaimana supplement2 ini dapat membantu meningkatkan kesuburan anda..so seperti biasa,untuk mendapatkan banyak info,rajin2lah menggunakan perkhidmatan encik Google..hehe..

  • Vitamin C helps to improve men’s sperm count, motility, and viability. It also helps prevent agglutination, a condition in which cells gather together to form a cluster. This causes sperm to swim slower and conception more difficult.
  • Vitamin E has been found to aid in conception by helping in the production of sperm and improving sperm motility.
  • Selenium increases sperm count and can help minimize the risk of birth defects.
  • ZInc helps the body use estrogen and progesterone more efficiently. Be cautious since excess zinc can lead to problems such as fatigue and a weak immune system.
  • Folic Acid helps men maintain quality and number of sperm. The March of DImes encourages all women of childbearing age to take a multivitamin with 400 mg of folic acid before and during the early part of pregnancy to prevent neural tube defects.
  • Vitamins B6 and B12 benefits men with low sperm counts and increases fertility in women.

So hari ni ingin amy kongsikan info daripada Dr Hamid Ashat mengenai kesuburan di kalangan lelaki
kajian terbaru menunjukkan benih lelaki keseluruhannya merosot, kurang aktif dan kurang daya bercantum dengan telor perempuan. faktor2 penyebab ialah stress atau tekanan hidup, makanan yg tak seimbang dan kurang berzat, fast dan junk foods, pencemaran udara , pendedahan pd toksins, kegunaan terlalu banyak alat elektronik, phone, laptop dll, kurang exercise dan tidak cukup rehat dan tidor. Perlu ubah caragaya hidup kepada yg sihat dan seimbang.

Sekarang ni bagi sesetengah orang, faktor masa menjadi penghalang untuk kita mengamalkan hidup yang seimbang dan sihat..for those yang sentiasa sibuk dan tak sempat untuk menjaga pemakanan,Amy memang sarankan mengambil supplement..cepat dan mudah!!
————————————————————————————————-
Yang menariknya di Shaklee, vitamin nya dijamin SELAMAT, SEMULAJADI, BERKESAN. Untuk pengetahuan ye, tak semua vitamin e lengkap dengan silenium, dan tak semua vitamin b lengkap dengan kelapan-lapan komponen vitamin b. Penting ke nak kena cukup 8 komponen? ye, sebab 8 komponen vitamin b inilah yang menjamin keberkesanannya. ibarat 10 jari, hilang satu dah tak lengkap kan? begitu juga dengan vitamin b. Kebanyakan pengeluar hanya menjual asid folik (salah satu komponen vitamin b) atas dasar menjimatkan kos. Jika vitamin b tu lengkap (mengandungi kesemua komponen) pastinya harga lebih mahal. Tapi, jika kita tahu yang murah tu kurang berkesan dan yang mahal sedikit tu jauh lebih berkesan, kenapa tidak kita laburkan wang kita pada sesuatu yang sudah pasti berkesan kan? Atas sebab tulah vitamin Bcomplex Shaklee sangat diyakini :)
Same things apply to Vitamin E, tanpa selenium, penyerapan vitamin e kurang dari 100%. Sayang kan, beli mahal2, rupanya sikit je yang diserap oleh badan. Jadi, penting untuk kita tahu vitamin yang benar2 bagus. Kene rajin2 research ye, jangan ikut-ikutan :D
Ini ialah vitamin yang shaklee tawarkan untuk anda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sebotol ni bukan tahan sebulan ye, berbulan2..jadi jika ada yang masih ingat Shaklee ni mahal, jom tanya Adaa, pasti anda terkejut betapa berbaloinya wang anda.. :)
 
 

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Performance Drink Shaklee: Minuman atlit berkelas Dunia!

Memandangkan husband adaa seorang cyclist dan kerap berlatih serta menyertai kayuhan jelajah, rasa terpanggil juga untuk membantu mana2 yang boleh kan? Apa yang boleh adaa bantu ialah dari segi persiapan lah sebelum mula berkayuh tu..Selalunye orang akan minum sports drink mcm 100 Plus ke, or any isotonic drink..Tapi husband adaa tak berapa suka air2 bergas ni walaupun tak sekuat mana..tambahan pula ada kandungan gula yang jika diminum berlebihan atau terlalu kerap boleh meningkatkan kandungan gula dalam darah. Jadi, Adaa cuba bekalkan dengan performance drink dari Shaklee. Rasa sedap, perisa oren :)

Ramai yang bertanya, betul ke Performance Drink ni bagus? Boleh membantu? Kalau dengar dari Adaa mungkin tak berapa nak percaya kot..Jadi, kali ni Adaa sertakan sedikit info yang berkenaan..mungkin boleh membantu siapa yang ingin mencuba.

credit: Shaklee Corporation has pioneered the practice of studying the diets of elite athletes and testing products to help make landmark expeditions and record-breaking achievements possible. This research has translated into dietary recommendations and high performance nutritional products for elite athletes and explorers as well as recreational athletes. Shaklee powered athletes have taken home 31 Olympic Medals including 17 Gold Medals.

In fact, 8 of Time-Life’s “25 Great Adventures of All Time” were powered by Shaklee Products.

For example:

The Daedalus Project

In 1998, Kanellos Kanopoulos had only one fuel for his record-breaking seventy-two mile human-powered flight from Crete to Santorini – the maximum endurance sports drink developed by Shaklee with Ethan Nadel of Yale University. Later marketed as Performance(r), it is now a leading product of Shaklee’s sports nutritional line. The drink’s mix of electrolytes and carbohydrates provided easy-to-absorb muscle fuel and quickly replaced the pilot’s lost fluids.

Voyager Non-Stop Around The World Flight

In 1986, Shaklee served as the Official Nutrition Consultant to Jeana Yeager and Dick Rutan, pilots who powered the first nonstop airplane flight to circumnavigate the globe without refueling. Shaklee designed easy-open packaging for its energy bars and special lightweight powdered foods to meet the pilots’ needs during the ten-day Voyager flight.

Team Shaklee (CYCLIST)

Shaklee began sponsoring one of the nation’s top amateur cycling teams in 1988, an affiliation that lasted until the end of 2000. With the help of Shaklee and Shaklee products, Team Shaklee set over ten world records and sent four riders to the 1992 Olympic Games and six to both the 1996 Games in Atlanta and the 2000 Games in Sydney, Australia. The cyclists have been the subjects of dietary studies, testing Shaklee Performance sports drink in 1988 and aiding in the 1992 development of the Shaklee Carbo Crunch bar, an energy bar that delivers an ideal mix of carbohydrates, fat and protein as well as essential vitamins and minerals.
Shaklee nutritionists regularly consult with the riders, studying the cyclists’ diet records and blood tests to make nutritional recommendations. After detecting an iron deficiency in cyclist J-Me Carney in 1991, they reconstructed his diet and Carney went on to compete as part of the 1992 Olympic team. Kent Bostick, the 47 year-old who earned a berth on the 1996 Olympic Cycling Team, is a fabled proponent of Shaklee nutrition.

Ini pula senarai atlit yang diperkasa oleh Shaklee..
A list of the athletes who are currently using or have used Shaklee supplements to enhance their athletic performance:

Bill Demong Olympic Athlete Sports Nutrition Shaklee
1. Craig Blanchette -Wheelchair racer/world record holder
2. Dean Karnazes -UltraMARATHONER
3. Carla Overbeck -Co-Captain US Olympic Soccer Team/ Olympic Gold 1996/ Soccer Coach
4. US Ski Team and SnowBoarding Teams -Elite level ski and snowboard team
5. Carly Piper -Elite Level Swimmer
6. Nia Abdallah -2004 Olympic silver medalist in taekwondo
7. Eli Bremer -Pentathlete
8. Gary Hall Jr -Elite Swimmer, Gold Medalist
9. Bethany Hart -Bobsledding and Hammer throw
10. Kent Bostick -Elite Cyclist, Masters World Champion, Medalist
11. Carl Rundell -Marathon Runner
12. USC Tennis Team -Official Nutritional Sponsor
13. NASA -Official Product Created for Space travel (Shaklee Performance is known as Astro Aid to NASA)
Other athletes
1. Jeff Boltinghouse -Racecar driver/NASCAR Goodie Series
2. Angela Daigle -All-American sprinter/Track & Field
3. Jayson Duff -Long Jumper/Track & Field
4. Mike Erhar -Eco-Challenge 2000/Extreme Sports
5. David Fox -Men’s Swimmer/Gold Medalist
6. Richelle Fox -Women’s Swimmer/Gold Medalist
7. Natalie Gibson -Track & Field/All American
8. Ernie Gregoire, Ed.D -US Track & Field coach
9. Michael Henderson -AJGA Player of The Year, Western Amateur and Golden Bear Tour Champion
10. Scott & Patti Kauf -Moguls Ski Champions
11. Andy Kelsey -Elite Triathlete
12. Barb Lindquist -EliteTriathlete
13. Tracy H. Mattes -400 Meter Hurdler/Track & Field
14. Cecelia Potts -Women’s Mountain biker
15. Chris Waddell -Monoski & Wheelchair racing
16. Stan Whitley -World record holder/ Masters Track & Field
17. Kevin Wiley -Long Jumper/Track & Field
18. Breeda Dennehy Willis -Distance Runner
19. Team Shaklee -Professional cycling – 1986-2000
20. Quest for Gold Athletes Oklahoma 1976-2000
21. Todd Ahmadi -Pro beach volleyball player
22. Ruthie Bolton – Holifield -Women’s basketball/Gold Medalist
23. Darrell Bowles -Endurance cyclist
24. Laurie Brandt -Mountain biker
25. Dave Brehm -All natural bodybuilder
26. Gary Carter -Major League Baseball
27. Brian Dorsett -Major League Baseball
28. Drago -Men’s soccer & Elite Player
29. Kate Fonshell -5K & 10K elite runner
30. Sir Edmond Hillary -Expedition leader
31. Jay Howell -Major League Baseball
32. Jimmy Johnson -NFL Football, Hall of Fame
33. Damon Keeve -Karate elite medalist
34. Ann Marie Lauck -Women’s marathon / medalist
35. Shelly Looney -Women’s Ice Hockey / & 98 Gold Medal Winner
36. Bill Magagna -Triathlete
37. Ryah Radomski -Mountain Bike Racing Champion
38. Joanita Reed-Senior -Masters triathlete
39. Christine Bannon Rodrigues -Karate, Taekwondo expert
40. Chantal Shea -Women’s Track & Field
41. Annika Sorrenstam -LPGA Superstar
42. Patty Sheehan -LPGA Golf Star
43. Linda Somers -Marathoner/Olympic participant
44. Will Steger -World renown Explorer/ Scientist
45. Julie & Marja Sweet -Mother/daughter aerobics team
46. Ann Trombley -Mountain Biker, US World Championship Team
47. Rob Whitney -US Ski Team
48. The Canadian Rowing Team
49. The Malaysian Field Hockey Team
50. The Philippines Boxing Team
51. The US Speedskating Team
52. The US Bobsled Team
53. The US Ski Team
Kan ke ramai tu..dan sekarang Shaklee juga ada menaja Jelajah Amal Berbasikal 1Malaysia ..dah beratus testimonial adaa senaraikan tu? Masih ragu? Kene cuba sendiri lah nampaknya :)
 
 
credit…
 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

**********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Keistimewaan Shaklee

Falsafah Produk Shaklee
Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat

  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar

  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California
  • credit dari shaklee

    **********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
    Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

    Luka Jahitan Cepat Sembuh, Susu Cepat Hasil & Tubuh Bertenaga

    Baru-baru ni saya menerima panggilan dari seorang ibu muda yg sudah dua minggu melahirkan putera sulongnya. Ibu muda ni mengadu pada saya yang beliau masih belum mula makan jamu yang telah dibeli RM2++. Ini kerana bayi nya ada jaundis/kuning semasa di awal kelahiran dulu. Tapi bila kuning bayi dah hilang, ibu ini masih tidak dapat makan jamu kerana perut bayi tidak tahan dan mengalami cirit birit sehinggakan merah punggung bayinya…


    Mesti stress kan kalau anda seperti ibu muda ni? Lebih-lebih lagi kalau kat tempat jahitan masih ngilu & sakit setiap kali nak duduk, berjalan atau nak bangun walaupun dah 2minggu bersalin.. Bertambah stress pula bila air susu sangat sikit dan terpaksa pula top up dengan susu formula dan baby pula mengalami sembelit dan susah untuk membuang kan?


    Jadi saya cadangkan ibu muda ni mengambil SET BERSALIN dan ESP bagi membantu menyelesaikan masalah beliau.

    Kelebihan Set Berpantang Shaklee

    – Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
    – Boleh terus diambil walaupun anak ade juandis (kuning)
    – Sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal ataupun czer
    – Dapat membantu ibu mengurangkan stress
    – Dapat membantu ibu memberikan tenaga sepanjang tempoh bersalin
    – Dapat membantu ibu menyelesaikan masalah sembelit



    Jom ikuti Testimoni ibu2 yang berpuas hati menggunakan Set Berpantang Shaklee

     
     

     credit…maisarah

    **********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
    Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

    SET PENJAGAAN MUKA DENGAN SHAKLEE

    Tanyalah sesiapa sahaja dalam dunia ni, semua nak cantik. Mahukan kulit bersih, mulus, gebu dan berseri.. Sanggup berhabisan setiap bulan, untuk mendapatkan kulit muka idaman. Tak hairanlah iklan produk kosmetik berlumba-lumba di pasaran. Tapi pernahkah kita terfikir, pemakanan memainkan peranan besar untuk membentuk kulit menawan?

    Contoh mudah, sering kita terdengar rakan yang mempunyai wajah berjerawat, akan mengelakkan diri dari makan kacang? “Katanya nanti muka naik jerawat..tak boleh makan..” Saya selalu berjumpa fenomena begini ~ berpantang makan untuk mendapatkan kulit yang cantik. Tindakkan ini adalah betul untuk mengawal keadaan, tetapi sebenarnya adalah LEBIH BIJAK jika kita dapat memberi sel-sel kulit kita dengan makanan tambahan yang sihat.. Bila sel-sel kulit sihat dari dalam, ia akan lebih aktif menghasilkan sel-sel kulit baru dan dengan sendirinya sel-sel kulit mati pada wajah akan menghilang. Kesannya? Wajah tampak cerah berseri, halus dan parut-parut jerawat juga akan hilang.

    1. Vitamin E

    • Vitamin penting untuk kecantikkan kulit
    • Bertindak sebagai anti-penuaan dan anti-oksida
    • Melindungi dan mencegah kerosakkan sel
    • Mempercepatkan proses pemulihan kulit
    • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
    • Berupaya mengurangkan kesan jeragat ada kulit
    • Awet muda

    2. Vitamin C

    • Sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit
    • Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit
    • Melindungi sel-sel dari kerosakkan
    • Bertindak sebagai Anti-oksida

    3. Vitamin B

    • Dikenali sebagai Beauty Vitamin ~ “B” for Beauty
    • Memelihara kecantikkan kulit dari dalam
    • Bertindak sebagai penenang, bila jiwa tenang, wajah pun riang..
    Untuk melihat keberkesanan set skincare ni, tak yah cakap panjang-panjang.. Lets the picture talk..

    Testimoni 1:

    credit to Iffah

    Testimoni 2:credit to Pn Wanie

    testi wanie

    Untuk kesan yang lebih cepat dan maksimum, anda digalakakkan untuk mengambil ESP dan GLA. Perubahan boleh dilihat seawal 7 hari


     CREDIT

    **********************************************************************************Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580/0178541176 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
    Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse