Alfalfa Bukan Sekadar Milk Booster

 

Alfalfa sinonim sebagai Milk Booster. Tapi..Tahukah anda, Alfalfa sebenarnya mempunyai pelbagai lagi khasiat?
Bercakap tentang Alfalfa sebagai milk booster, teringat kisah di mana semasa balik kampung, saya bagi abah Set G. Abah ada resdung. Bila dah balik KL, adik saya telefon tanya betul ke supplement yang saya bagi kat Abah? Sebabnya pada label tu antaranya tertulis :

  • Sebagai Milk Booster – bagi ibu yang menyusukan anak
  • Membantu dalam hal kewanitaan termasuklah menyelesaikan masalah keputihan
    Haha..sakit perut saya ketawa..dah la adik saya tu memang kelakar orangnya. Terlalu banyak sebenarnya khasiat Alfalfa, tak muat untuk disenarai dalam label.


    Ha..ni dia khasiat daun alfalfa, kalau dalam blog boleh la nak senaraikan banyak-banyak kan? Alfalfa..Selain membanyakkan susu ibu:
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthritis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
Tengok item no .17, alfalfa pun bagus untuk lelaki. So, sambil-sambil makan alfalfa, boleh la suap-suap kat suami juga..Bahagia nya =)
 
credit….

 
Berminat untuk mencuba? Hubungi saya untuk dapatkan Alfalfa dan konsultasi percuma! ( 012 – 8844580 / hasheena73@gmail.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s