Tingkatkan Perisai Semulajadi Tubuh dengan NutriFeron

Anda mudah diserang demam, selsema?
Mudah jatuh sakit?

Salah satu produk Shaklee yang saya secara personally rasa perlu ada di setiap rumah adalah NutriFeron, paling tidak sebagai “stok di kala kecemasan”. Saya sendiri telah mendapatkannya 3 bulan lalu untuk kegunaan kami sekeluarga, sementelah suami sering outstation ke luar negara, dan anak-anak pula sudah masuk sekolah. ;) Dan ia pula dalam bentuk sachet yang mudah dibawa ke mana-mana. Pendek kata, saya memang sentiasa ada stok NutriFeron ini di dalam beg tangan! ^o^

Mengapa saya katakan NutriFeron perlu untuk setiap keluarga?
Kerana ia adalah “immune booster“, dan sudah tentulah kita tidak mahu terlalu bergantung kepada ubat-ubatan semata-mata setiapkali jatuh sakit kan? Ubat-ubatan walaupun mungkin memberikan kesan dengan cepat, tetapi kebanyakannya hanya mengubat simptom dan bukannya “akar” penyakit. Bukan itu saja, ia juga kerap mempunyai negative side-effect. Contohnya paracetamol, yang selalu diambil ketika demam ataupun sebagai ubat penahan sakit turut boleh menyebabkan, pening-pening, mengantuk, dan banyak lagi kesan lain.

Berbalik kepada NutriFeron, ia merupakan produk yang dibangunkan oleh seorang pakar imunologi dari Jepun iaitu Dr. Yasuhiko Kojima, hasil kajian selama 40 tahun ke atas beribu-ribu sebatian dan lebih 200 jenis herba. Beliau merupakan individu pertama yang menemui “interferon“, iaitu protein semulajadi yang dibuat dan dikeluarkan oleh sel-sel sistem imun (contohnya, sel-sel darah putih, sel-sel pembunuh semulajadi, fibroblast-fibroblast, dan sel-sel epithelial) yang menghalang pembiakan virus atau kuman di dalam tubuh.

Hasil usaha gigih tersebut telah mendapati campuran propietari ekstrak tumbuhan semulajadi mengandungi biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. Bila diambil setiap hari, ia dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan kita yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun. Ini dibuktikan daripada 4 kalian klinikal terhadap manusia dan formula ini telah pun dipatenkan. Jadi perlu diingat, NutriFeron bukan ubat, tapi ia merangsang penghasilan interferon di dalam tubuh untuk mengukuhkan sistem imun kita. Dan sudah tentu ia selamat diambil oleh semua golongan termasuk ibu mengandung dan kanak-kanak. ;)

Bagaimana NutriFeron berfungsi?

  • Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
  • Menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan.

Walaupun ia dihasilkan di Jepun (anda boleh check di labelnya terdapat tulisan “Made in Japan”), anda tak akan dapat menjumpai produk ini di mana-mana kecuali ekslusif hanya di Shaklee. ;) Pengalaman belajar dan menetap selama 10 tahun di sana membuat saya lebih menghargai dan meyakini produk ini, kerana sememangnya bangsa Jepun terkenal komited dan passionate dalam profesion dan minat mereka, dan sangat mementingkan kualiti produk berbanding kuantiti. =)
Ramai yang telah mendapatkan manfaat daripadanya termasuklah kami sekeluarga. Saya akan pastikan suami saya yang sering outstation ke luar negara untuk mengambil sekurang-kurangnya satu sachet sebelum keluar bermusafir (yang selalunya mengambil masa 3 ~ 7 hari) dan Alhamdulillah, dengan izin ALlah beliau sudah jarang demam/selsema walaupun kerap outstation (sebelum mengamalkan pengambilan NutriFeron beliau memang kerap demam selsema atau batuk). Saya sendiri amalkan pengambilan satu sachet sekali dalam 1~2 minggu untuk menguatkan sistem imun. Kami juga akan ambil bila kami jatuh sakit (seperti demam, selsema,batuk) dan daripada pengalaman setakat ini, memang lebih cepat sembuh! Dah lama rasanya kami tak menelan ubat-ubatan jika setakat demam biasa. Sememangnya NutriFeron adalah pilihan TERBAIK, SELAMAT dan SEMULAJADIuntuk menguatkan sistem imun tubuh kita melawan penyakit SECARA SEMULAJADI tanpa perlu bergantung kepada ubat-ubatan.

Anda berminat untuk mencuba? Boleh hubungi saya untuk info lanjut ya.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hasheena (ID 869586)
SMS/WhatsApp 012-8844580 (Sheena)
Email hasheena73@gmail.com

 credit….
 

********************************************************************************************************************************* Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s