Minuman Isotonik Istimewa


Anda seorang yang aktif bersukan? Tahukah anda, Shaklee juga mempunyai minuman isotonik yang di kenali sbg Performance Drink. Minuman tenaga berperisa oren ini sangat sesuai di minum pada waktu-waktu tertentu seperti :

-Cuaca panas melampau (badan dehydrated)
-Badan tidak sihat (demam/selsema/cirit-birit)
-Bersukan (pengganti 100 plus)
-Sesuai utk ibu hamil yang mengalamai muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness dan tiada selera makan.
-Sangat2 bagus di minum ketika berpuasa utk mengelakkan dehidration tambahan dgn cuaca panas skrg ni
– Bekalan WAJIB utk para jemaah yg hendak menunaikan haji dan umrah..Maklumlah kat sana kan cuacanya panas terik.

6 Fakta menarik mengenai Performance Drink
  1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.
Terbukti secara klinikal

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina


Minuman isotonik Shaklee

Mari kita baca apa kata mereka yg dah cuba PD nie..

“Sy amik skali ngan esp..xletih time ganti pose…

Sy pun penah amek ngan esp..mm tak letih..malah susu makin bertambah..:)

Anda berminat utk mengetahui lebih lanjut tentang supplement SHAKLEE? Bolehlah menghubungi Sheena ditalian 012-8844580 atau email hasheena73 @gmail.com utk mendapatkan harga istimewa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s