ANAK DEMAM SEMUA ORANG CARI BASIC H ANDA BAGAIMANA?

Anyway kalau minggu lepas dan sebelumnya.. hangat dgn org mencari suplemen nak kurus.. (pastinya Lecithin, Fiber dan Cinch Shake)… minggu ni plak ramai teruja dgn Basic-H
Anda tahu tak yang Shaklee Basic-H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960… cube kire dah brape tahun dah.. hmm..

Ini yang kak N kongsikan apa yg beliau buat dgn Basic-H tu..

1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.
2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.
3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.
4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.
5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.
6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.
7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.
8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.
9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.
10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.
11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.
12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula (cloth diaper) dengan lebih bersih.
Haa.. tu baru 12… Kalau nak diikutkan ada 1000 kegunaan.. so apa kata anda explore lagi 988 kegunaan yang anda boleh cuba. (^_-)

Tapi yang paling menjadikannya laris minggu ini kerana sekarang ni musim demam.. mak manalah yg tak risau.. termasuklah saya..

Cthnya baru-baru ni, Hanie dan Areel, dua-dua kena selsema/batuk dan badan masing2 mula dedar2. Cepat2 saya ajak diorang mandi bubble Basic-H..dua beradik ni memang tersangat suka mandi bubble..Hanya titikkan 2-3 titis Basic-H je, lepas tu pasangkan air paip terus dalam besen mandian..nanti kejap je dah penuh buih2!

Saya biarkan diorang berendam sambil main2 buih Basic-H tu…dan alhamdulillah masing2 xjadi demam..dan xperlu makan ubat demam dah…cuma hidung sok sek sok sek jer…part tu saya beri Hanie chewable vita-c dan untuk Areel yang masih menyusu, saya ambil 2 biji Vitamin C dan Nutriferon utk tingkatkan immune badan kami sekeluarga termasuklah encik suami sekali.

Basic H mmg best.. mmg kene standby ala ala first aid kat rumah.. or bile2 travel boleh isi dlm botol yg 50-90ml tu. Sebab serbaguna kan…bawa kemana sahaja.

Tips bila anak demam!
Bila anak demam, kena bersabar sikit lah tak tidur malam tuamkan satu badan dengan Basic-H. Kita perlu sentiasa tuam mereka… utk pastikan suhu badan tak naik terlampau tinggi. jangan pakaikan anak baju yang tebal2..sebaiknya pakai baju yang nipis atau yang berlubang2 (bukan baju koyak tau!hee..)..supaya haba dalam badan cepat keluar.

Ramai yang SUKA dengan hasil apabila tuam anak mereka dgn Basic H. KENAPA? Kerana Basic H ni dapat serap haba 3 kali ganda berbanding kita guna air biasa.
Cube baca apa kata Pn Farihah dan Pn Azrin ni..

Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada!

Tahukah anda?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna di pasaran mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan.

  • Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.
  • Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
  • Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan.
Tapi dengan BASIC H.. anda selamat kerana Basic-H tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda.
*credit

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya :-

HASHEENA
Email : hasheena73@gmail.com
SMS/WhatsApp : 012-8844580

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s