Tanda Usus Kotor

Sembelit adalah keadaan sukar untuk buang air besar (BAB). Lebih dari 90% merupakan masalah kesihatan manusia, berasal dari usus besar (kolon) yang tersumbat.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 
Masih ingat lagi dalam kelas Shaklee yang pernah saya hadiri dulu, perut itu rumah penyakit. Maka penting menjaga perut serta pengambilan makanan harian kita. Suka saya nak share salah satu produk Shaklee yang saya jarang ambil tetapi seminggu sekali minima untuk saya pastikan ia membantu mencuci usus , maklumlah kita makan macam macam setiap hari

Saya pastikan jika nak ambil , biasanya sebelum tidur pada hari Jumaat malam atau Sabtu malam. Ia akan perlukan masa 6 jam untuk bertindak….dan perlu pastikan minum air sekurang2nya 1-2 liter selepas amik herb lax dan sebelum tidur untuk dapatkan kesan yang optimum. Ia bukan julap dan tidak buatkan kita cirit birit.

 

Berapa banyak nak makan? Jujurnya ia perlu ikut saiz badan. Jika berbadan kecil, memadai 3-4 biji untuk skali makan. Jika berbadan besar, 4-5 biji saranan yang diberi.
Apa bagusnya amik herb lax? Ia membantu mencuci terutama usus kita.

Kenapa perlu mencuci usus?

Ia perlu demi mengelakkan gangguan kepada sistem pencernaan, mengelakkan gangguan sistem peredaran darah dan sistem pertahanan badan.
Apakah yang berlaku apabila sistem pencernaan terganggu?

Sistem pencernaan sangat penting demi menyahkan toksin dari tubuh badan. Jika ia tidak dapat berlaku dengan baik maka ia akan mengundang penyakit seperti
  • masalah kulit
  • gangguan pada buah pinggang
  • mulut dan nafas berbau
  • sesak dada
  • angin ahmar
  • wajah nampak tua
  • kembung perut dan
  • daya imun yang lemah.

Terutama mereka yang mengamalkan makan vitamin pemecah lemak seperti Omega dan Lecitin sangat perlu mengambil Herb Lax demi memastikan lemak2 yang disingkirkan dapat dibuang dengan baik melalui proses penyahtinjaan.


Siapa yang sesuai makan Herb Lax?*

Lelaki dan Wanita

Mereka yang dalam proses pembuangan lemak

Mereka yang ada masalah pencernaan

Mereka yang menyusu anak.

Mereka yang ingin menjaga kesihatan usus terutamanya.Saya adalah pengedar sah Shaklee. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :


SMS/ WhatsApp : 012 8844580    
 

Advertisements

2 responses to “Tanda Usus Kotor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s