Parut Cepat Hilang, Kulit Licin Gebu (Testimoni Pengguna)

Sekadar berkongsi e-mail pengguna vitamin untuk kesihatan kulit. Kak Nur tu ambil vitamin untuk kesihatan kulit yang mengandungi – B-Complex, Vitamin C 500mg, Vita-E Complex dan GLA Complex. Beliau sangat berpuas hati dengan hasil yang diperolehi sehingga kini. Alhamdulillah… semoga ia juga membantu anda juga. InsyaAllah…
Salam,

Sorry to keep you waiting on this testimonial, akak nak tunggu sampai skin akak betul2 clear baru akak confident nk bg testi..:) panjang ni..brace your self!

Anyway, akak da start mkn the vits bought on end Nov last year, so akak btl2 mkn secara berhemah dalam bulan Disember…so far lbh kurang dalam 2 bln stgh akak da consume vits ni

Sblm ni akak mmg tak pernah percaya pada vitamin, sbb budaya family akak mmg mkn ubat jer kalau sakit.. prevention takde.. let alone to consume vits to replace drugs! mak akak dulu nurse, so paham2 jelaaa..dia mmg percaya drugs jer. mana nk percaya vitamin ni sume.

Sbnrnya, muka akak ni jadi teruk sebab dulu akak amik injection depo provera…so hormon akak jd huru hara..hari2 mesti ada 3-4 jerawat baru tumbuh! lambat nk baik lak tu. sampai orang tegur akak kena chicken pox ke? waaaaaaa!!!!that is the wake up call for me hokayyyy! pakai skincare yg dulu works, tp da tak jadi menda da..

so lps khatam your very informative blog, akak decide nk try GLA + Set D, firstly untuk stabilkan hormon & baiki parut yg susah nk hilang ni. It is quite difficult decision for me, sbb seblm ni akak concentrate luaran sahaja. dalaman ni kan tak nampak, so kena mkn dulu br percaya…

1st month makan, jerawat makin berkurang tapi still ada. Tp, texture kulit akak jd lembut dan moist. Akak teruskan makan vits, increase my water intake (3L), make sure jgn terskip vits in my daily diet. sampai beli 2L tumbler bwk g kerja, aim to habiskan 2L during working time…fyi, akak dari dulu mmg tak suka minum air masak, tapi gagahkan jua sbb nk impove muka punya pasal!

2nd month, jerawat still ada, tapi tak severe, parut pun mudah hilang. mungkin jerawat yg naik tu dia tak effect deep into the skin, and dalam badan pun da ada cukup zat untuk ganti sel dengan cepat.until now, jerawat mmg still ada tapi controllable, masa period mmg ada naik. tapi kalau ada tumbuh, cepat baik dan cepat hilang parut..kulit muka pun makin improve! licin gebu jer hehehehe…

skrg pun akak da start makan yg full set punya..tapi akak da selangselikan GLA & Vit E..(nk jimat kos vitamin) sbb muka akak da dikira stabil. Just nk hilangkan parut lama ni je lagi..

Thanks to you my dear, now akak da confident dgn pengambilan vitamin. secara tak langsung akak jadi lebih sihat sbb pengambilan vitamin dan air yg cukup. Kiranya indirectly akak da transform myself to a healthier me!

Lots of Love,
Kak Nur

SubhanaAllah happy untuk kak Nur… Berkat kesabaran, rajin & istiqamah… Alhamdulillah beliau dapat apa yang beliau nak. Anda bagaimana?? cer kita cermin diri kita sesama… Semua kena tahu bahawa Sel amik masa 21-90 hari untuk digantikan & diperbaiki. So jom kita istiqamah. Kalau nak cantik tak boleh MALAS-MALAS & BANYAK ALASAN… Kenapa orang lain boleh tapi kita tak…? Jom bertindak… just do it!!
 
 
credit…

HARGA BAGI SETIAP PRODUK DI ATAS SEPERTI DI BAWAH :

B COMPLEX : RM50
VITA-C : RM90
VITA-E : RM140
GLA COMPLEX : RM80
ESP : RM140
 

Berminat hubungi saya di 0128844580 atau email saya di hasheena73@gmail.com atau isi borang dibawah untuk mendapatkan tip-tip percuma tentang kecantikan dan lain-lain

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s