Turun 7 kg dengan SHAKLEE!!!!!

Testimoni Set Kurus bersama Shaklee:)

Tajuk macam laaa dah berjaya turun seperti berat yang dimahukan kan? Hehehehe.
Saje jer tu tajuk kasik semangat kat tuan empunya diri. Hampir 5 tahun gitu asyik dok berazammmm je lebih kan. Ni, alhamdulillah berjaya merealisasikannya. Diet Lailasani ni akan berterusan tahun ini sehinggalah tercapai target BMI normal dengan ketinggian saya yang tak berapa nak tinggi ni. Mohon2 dapat istiqamah berdisiplin meneruskan ‘pengembaraan’ ini.:)

Aug 2010, sebelum kelahiran dinie chan.

June 2011, dinie chan 10 bulan…

Jan 2012, CNY 2012, dinie chan 1Y 5M

Program diet sedang berjalan time ni…. Balik kampung je, abis punah ranah dietku. Huhuhuhu

Kronologi :-
Start diet : November 2011 – Berapa kg? Hmmmmm.. .segan nak bagitau. Hihihi, kita share part berapa kg yang berkurang jelah ye. Nanti kalau dah hilang segan tu, saya sharelah BERAPA kg berat saya semasa start program ni.
Disember 2011 : Turun 2 kg
Januari 2012 : Turun 2 kg
Febuari 2012 : Turun 1 kg
Mac 2012 : Turun 1 kg
April 2012 : Turun 1 kg

Alhamdulillah, BERJAYA kali ni. Total dah turun 7 KG selama 5 bulan. Dengan bantuan produk SHAKLEE dan juga penjagaan pemakanan yang teratur. Bukan tak makan langsung ye. Itu memang LAPARRRR! Mana tahan macam tu. Saya makan, cuma saya kawal dan cek apa yang saya ambil. Saya memang taknak turunkn berat secara drastik pun. Kalau boleh biarlah slow2 dan dapat maintain dan juga berat pun tak bertambah dengan mendadak. Sekarang pulun exercise pulak sbb rasanya diet tanpa exercise ni macam tak cukup garam/gula dalam program berdiet.😛

Kalau tak boleh turun seperti semasa majlis perkahwinan saya ni pun, cukuplah pertambahan 5 kg dari berat semasa majlis ni. Berapa kg tu? Ehem….
Target saya adalah 55 kg desu!! Doakan semoga saya berjaya ye! Target ini adalah sehingga Disember 2012, InsyaAllah.
Ganbaru zo!!!!

Gambar sebagai motivasi utk terus berdisiplin!!! Masa ni 49-50 kg desu! Kenangan oh kenangan….:P

Nota tangan saya : Tips dari RAPI Apr 2012

Elakkan Diet Drastik : Pengurangan berat badan sebanyak 1kg sebulan adalah lebih baik drp turun berat badan dgn banyak secara drastik dan mendadak. Ia boleh mengganggu kesihatan dan tidak mustahil jika anda berhenti berdiet, berat badan juga akan bertambah secara mendadak atau lebih teruk dr dahulu. Sabar dan kuatkan semangat ye….:)

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA dan konsultasi percuma!!! Jangan lupa LIKE FANPAGE HASHEENABEEVI untuk mendapatkan tips2 kesihatan dan promo terkini dari kami.
Email : hasheena73@gmail.com | H/P : 012-8844580 (SMS/WhatsApp)
FB : http://www.facebook.com/Hasheena
FanPage : http://www.facebook.com/momandbaby
 
 
Credit dari laila…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s