Kekurangan Kalsium

Pernah tak anda mengalami rasa sakit-sakit pinggang, sakit-sakit belakang, sakit-sakit sendi dan sebagainya, yang ianya berlaku setelah anda mempunyai anak?

Sesetangah ibu, terutamanya yang baru mendapat anak pertama, gejala ini kurang terasa atau mungkin tidak terasa langsung, namun bagi ibu-ibu yang sudah bersalin 2 kali atau 3 kali, anda akan dapati simptom ini akan berlaku dan semakin kuat apabila ada pertambahan cahaya mata.

Apa yang sebenarnya berlaku?

Sebenarnya anda telah kekurangan kalsium. Ini kerana zat kalsium telah banyak dipindahkan untuk perkembangan bayi semasa mengandung. Sekiranya si ibu tidak mengambil kalsium yang mencukupi semasa mengandung dan selepas bersalin, maka gejala-gejala seperti sakit belakang, sakit-sakit sendi, sakit pinggang akan berlaku. Ianya akan menjadi lebih teruk selepas si ibu mendapat anak ke 2, ke 3 dan seterusnya.

Ada seorang ibu yang saya pernah saya jumpa akan kehilangan sebatang gigi setiap kali dia mendapat anak. Kalau 3 orang anak , maka 3 batang gigi lah yang hilang! Menakutkan, kan? Usia belum warga emas lagi dah kena pakai gigi palsu.

Jadi, jangan pandang remeh ibu-ibu tentang pengambilan kalsium. Kalsium harus di ambil secara berterusan walaupun setelah si ibu melahirkan an

Jom kita ikuti perkongsian pengalaman ibu-ibu yang telah mengamalkan pengambilan kalsium dari Shaklee..

Pn Atira Mohd Salim ;

Pn Hafsah Mardhiah ;

 

Pn Era Bustaman ;

Ibu-ibu ini telah mengalami dan sudi berkongsi pengalaman mereka, ANDA BAGAIMANA?

Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau emai saya di hasheena73@gmail.com atau Klik disini untuk mengetahui harga

Credit…
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s