Ingin menurunkan berat badan…

Kepentingan Protein dalam program menurunkan berat sangat banyak. Jadi bagi yang nak kurus, slim please take note, ‘jangan abaikan protein’ walaupun nak kurangkan makan. Protein yang berkualiti berperanan dalam program diet kerana ia


  • Diperlukan bagi membina sel sel dalam badan untuk menegangkan kulit
  • Wanita atau lelaki yang kehilangan berat badan, kulit mereka akan mengecut dan mengelebeh
  • Protein membantu mengekalkan keanjalan dan badan lebih firm selepas kehilangan berat dan lemak
  • Protein membantu memberi rasa kenyang dan memenuhi keperluannya dalam pembinaan dan pemulihan sel tubuh walaupun kita kurang makan
  • Jumlah protein berkualiti dalam diet adalah kalori tunggal yang paling penting yang mempengaruhi kadar metabolisme yang seterusnya mempengaruhi penurunan berat badan.
  • Protein berkualiti juga membantu mengekalkan otot semasa kehilangan berat badan
  • Protein meningkatkan kecergasan otot, imuniti, dan fungsi antioksidan, membina kolesterol HDL, dan meningkatkan fungsi insulin dan leptin – semua yang menyumbang ke arah pengurusan berat badan yang optimum yang berterusan.

Pilihan supplemen protein berkualiti untuk melengkapkan program menurunkan berat badan adalah


Cinch Shake Mix

-protein lengkap dengan leusine dan kesemua asid amino perlu
-mengandungi multivitamin dan serat
-menyimpan otot yang sedia ada
membakar lemak yang tidak diperlukan
-mengurangkan inci yang tidak diingini
 
 

ESP

-bagi ibu menyusu dan ingin menurunkan berat dan bonus menggalakkan susu ibu (dengan rutin mengepam/menyusu yang konsisten), dapatkan ESP.
-indeks glisemek yang rendah
-protin yang lengkap 9 asid amino
-mengandungi kalsium dan vitamin B(riboflavin untuk kecantikan dan thiamin yang menenangkan)
 
 
Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email saya di hasheena73@gmail.com
 
Atau sekiranya anda ingin merujuk harha shaklee anda boleh klik disini. Harga Semenanjung Sabah dan Sarawak tidak sama.
 
Credit
Advertisements

Collagen Powder Shaklee, Terbaik!

Suami saya semasa zaman remajanya ada banyak masalah kulit, maklumlah remaja kan. Dan seperti lelaki2 lain, beliau pun culas juga nak makan supplemen. Sebab tu saya bagi dia minum Vivix. Dan bila dilancarkan prpduk baru Collagen Powder ni, memang saya looking forward sebab boleh mix sekali dengan Vivix tu.

Mungkin ada yang tanya “Boleh ke collagen mix dengan Vivix?”

Yes, jawapannya memang terbaik. Sebab apa, kolagen dalam tubuh kita ni works very well dengan antioksidan. Antioksidan (Vivix) menjaga kolagen tubuh kita agar tetap utuh dan teguh.

collagen powder vivix

Alhamdulillahl, sekarang ni suami saya adalah peinat setiap Collagen Powder Shaklee, setelah merasai sendiri perbezaannya. Malah beliau berkongsi kebaikan dengan ahli keluarga lain dan kawan-kawan ^^

Apakah keistimewaan Collagen Powder Shaklee ni?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Bukan utk tujuan kecantikan kulit saja, Collagen Powder ni juga membantu untuk fungsi-fungsi lain:

Mencantik dan menyuburkan rambut – Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.

Mencantikkan kuku – Kurang kolagen boleh menyebabkan kuku kusam dan mudah patah.

Menegangkan payudara – Ini pasti disukai semua.. syhhhh!

Menguatkan tulang – Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.
Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, ibu-ibu harus berwaspada pada bahan-bahan yang digunakan, kerana ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. Malah, harus tahu juga bahawa produk2 kolagen ni tidak diuji terhadap wanita hamil dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu kena periksa dulu apa bahan yang digunakan. Contohnya dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba bernama Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Tapi jangan risau, ibu mengandung boleh menggunakan Collagen sebagai masker.

Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau hasheena73@gmail.com atau singgah di website saya http://perniagaansecaraonline.com

Credit

 

 

Enfuselle dan NutriWhite Shaklee

Assalamualaikum..
Beberapa hari lepas saya ditanya tentang set penjagaan kulit shaklee dari segi luaran. Kami memang ada menyediakan Set D untuk penjagaan kulit dari segi dalaman, namun untuk mereka yang ingin menjaga dari segi luaran pula, Shaklee mempunyai rangkaian produk NutriWhite dan Enfuselle.
Saya tak buat entry khas tentang ini sebab saya belum menggunakannya lagi. Sekarang ni pencuci muka dan krim yang ada kat rumah tu, last beli tak ingat bila. sebabnya suka hati bila rasa nak pakai. Alhamdulillah, setakat ni belum ada masalah kulit. Cuma sekali sekala masa dekat nak P, sebiji dua jerawat datang menyinggah. Apa pun, saya share sedikit tentang barang ini ya.

NutriWhite mengandungi :
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
Overnight Renewal Whitening Cream
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri
Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan
Soothing Radiance Whitening Softener
  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan
Gentle Action Makeup Remover
  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
Daily Defense Whitening Essence
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit
Spot Whitening Treatment
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus
Set penjagaan Enfuselle mengandungi :
Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
Purifying Cleansing Gel
Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
Hydrating Toner
Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil
Purifying Toner
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik
Hydrating Moisturizer
Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik
Balancing Moisturizer
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
Eye Treatment
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
Bila tulis entry ni, sendiri rasa macam nak cuba pula. Nanti bila saya cuba, saya bagi sedikit review ya.
Hubungi saya di hasheena73@gmail.com atau SMS ke 012-8844580 (Hasheena) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum..
Ini lagi satu produk baru yang Shaklee perkenalkan bersama dengan Joint Health Tablet.
Product Name : Shaklee Collagen Powder
Servings per Container : 15 sachet
Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.
* Berat molekul diukur dalam unit Dalton (sumber)

Antara faedah dan kesan-kesannya

 
Oh ya, kami TIDAK cadangkan untuk ibu hamil dan menyusu untuk meminumnya, walau bagaimanapun anda tetap boleh menggunakannya sebagai masker untuk ketegangan dan kecantikan kulit.
Tips untuk menggunakan sebagai masker.
Cara buat mask menggunakan Collagen powder.
Bancuh collagen powder bersama dgn sedikit Shaklee Soothing Radiance (nutriwhite). Sapukan di muka setengah jam sebeulm mandi setiap hari. Basuh muka selepas itu. Dalam 7 hari, InsyaAllah kulit muka akan semakin tegang dan cerah.
Selamat mencuba!
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?
Hubungi saya di hasheena73@gmail.com atau SMS/WhatsApp ke 012-8844580 (Hasheena) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

Credit

Presidem Barack Obama pun guna Shaklee!

Assalamualaikum..

Sebelum ni saya pernah kongsikan public figure yang menggunakan Shaklee seperti Nani Rostam dan Oprah. Oh ya, mantan Perdana Menteri kita Tun Dr. Mahathir Mohamad juga merupakan salah seorang pengguna Shaklee.

Hari ni, saya nak kongsikan kisah Presiden Barrack Obama, turut meng”hijau“kan White House dengan produk Shaklee!!!

*petikan dari majalah Nurturing Health & Nature Through Shaklee Vol. 10
“In addition, to protect his oldest daughter Malia from ASTHMA ATTACKS, the President said he would select a natural, toxin-free line of cleaning products for the White House staff to use”

Shaklee memang terbukti supplement dan produk terbaik untuk rumah kita. Ia bukan saja organik, malah diperbuat dari bahan semulajadi.
sumber : GenkiMomma

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya di hasheena73@gmail.com atau SMS ke 012-8844580 (Hasheena) untuk konsultasi
maklumat lanjut.

Credit

Makanan Anti Keradangan

Keradangan(Inflammation) merupakan tindak balas sistem imunisasi kepada jangkitan atau gangguan, dengan ciri-ciri berikut: kemerahan, panas, bengkak, sakit dan kegagalan berfungsi organ yang terbabit. Kemerahan dan panas disebabkan oleh peningkatan bekalan darah kepada kawasan terlibat. Saluran darah mengembang, dan juga terdapat kehilangan plasma dari saluran darah ke kawasan tisu sekeliling. Ini menyebabkan endema atau bengkak. Bengkak mengembangkan tisu, menekan hujung saraf, dengan itu menyebabkan kesakitan. *sumber

Keradangan yang teruk boleh menyebabkan Allergic rhinitis, periodontitis, atherosclerosis (radang pembuluh darah), rheumatoid arthritis dan juga kanser.
 

Anti-inflammation yang paling terkenal adalah steroid. Ianya boleh mengurangkan keradangan dengan cepat walau bagaimanapun, penggunaan untuk jangka masa yang panjang dan secara berlebihan boleh mendatangkan kesan buruk. Ia boleh menyebabkan tulang rapuh seterusnya mengundang osteoporosis. Sebenarnya, pengambilan steroid berlebihan boleh memberi kesan kepada seluruh tubuh badan termasuk gangguan sistem saraf. *sumber

Antara tips pemakanan untuk mengurangkan keradangan :

  • Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Mengurangkan pengambilan lemak tepu
  • Mengambil makanan yang mempunyai asid lemak Omega-3 seperti ikan, walnut atau supplemen minyak ikan.
  • Kawal pengambilan karbohidrat seperti nasi putih dan pasta
  • Ambil makanan bijirin penuh seperti beras perang dan gandum
  • Makan sumber protein tanpa lemak seperti ayam; kurangkan daging merah dan makanan tenusu penuh lemak.
  • Elakkan makanan yang ditapis dan makanan diproses.
  • Halia, kari, dan rempah lain mempunyai kesan anti-radang.
Shaklee OmegaGuard
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 

Berminat?
Hubungi saya di hasheena73@gmail.com atau SMS ke 012-8844580 (Hasheena) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.