MAX POWER CONTROLLER (MPC)

 
DAPATKAN MAX POWER CONTROLLER BARU (UPGRADE VERSION) HARI INI DAN ALAMILAH PENGALAMAN PEMANDUAN YANG MENAKJUBKAN DARI ASPEK PENJIMATAN, KUASA DAN PENSTABILAN INJIN.

Apakah yang anda inginkan daripada kenderaan anda

 • penjimatan minyak?
 • Kuasa bertambah ?

Atau

adakah anda pengguna yang tak prihatin iaitu anda hanya mengisi minyak bila minyak telah sedikit tanpa perlu set trip meter ke 0.
Sebenarnya sebagai pengguna yang bijak anda sepatutnya setkan trip meter minyak anda ke 0 kerana anda bukan sahaja mengetahui prestasi penggunaan minyak kereta anda tetapi anda juga dapat mengesan stesen minyak mana yang menjual minyak yang berkualiti.


Jadi sekiranya anda mendapati kereta anda terlalu banyak menggunakan minyak sedangkan jarak perjalanan baru mencecah 400 km dan kurang power

ATAU

Adakah anda ingin menjana pendapatan anda?

Cubalah MAX POWER CONTROLLER (MPC).

MPC merupakan alat penjimatan minyak yang terhebat dari Jepun. Produk ini telah diuji dan selamat untuk digunakan kepada semua jenis kenderaan samada menggunakan petrol ataupun diesel dengan harga yang mampu milik iaitu RM 199.00 satu (harga di Semenanjung Malaysia).
Alatan diimpot dari Jepun dan dipasang di Kulim.
Kelebihan menggunakan MPC

 • Jaminan wang dikembalikan dalam masa 7 hari (10 hari bagi model baru)
 • Jaminan selama 1 tahun (18 bulan bagi model baru)
 • Boleh digunakan seumur hidup (pernyataan daripada pengarah urusan syarikat)
 • Melebihi 75,000 kenderaan telah menggunakannya
 • Sesuai untuk semua jenis kenderaan
 • Menjimatkan minyak (bahanapi) sehingga 45% (petrol, diesel, ngv)
 • Tidak memerlukan penjagaan
 • Pemasangan yang amat mudah (cucuk di tempat rokok)
 • Meningkatkan kuasa
 • Meminimakan penggunaan bateri, oleh itu dapat manjangkan jangka hayat bateri
 • Menambah kecerahan lampu
 • Menstabilkan arus elektrik kenderaan
 • melindungi sistem elektronik kereta (spark plug tahan lebih lama)
 • Merendahkan suhu air cond (suhu lebih sejuk)
 • Mengurangkan tekanan injin (injin lebih senyap)

Cara memasang

Alat ini berfungsi apabila lampunya menyala, bila anda on injin. Bila anda offkan injin lampu di alat masih lagi menyala 2-3 saat.

Testimoni

 • MERC 200 dari kuala kangsar ke JB pergi balik rm 300 dengan MPC hanya rm200
 • Mitsubishi TRITON biasanya dari kuala kangsar ke kuala terengganu menggunakan RM150 minyak, tetapi dengan MPC hanya memerlukan RM100 sahaja.
 • Livina 1.6 – 1 tangki penuh = RM70.00 = melebihi 750km (perjalanan jauh) = melebihi 600km (perjalanan dekat)
 • Naza Ria tanpa mpc (550km/tangki/rm120) dengan mpc (750km /tangki/rm120)
 • viva 850 – jika melebihi 100km/j injin bising, dengan mpc injin tidak lagi bising. 1 isian penuh tangki (rm50) boleh pergi melebih 600 km
 • Proton Iswara 1.5 – dengan MPC terasa power dan mampu naik bukit dengan gear 5.
 • MyVii – biasanya p kelantan RM40. Dengan MPC hanya RM25 sahaja.
 • Hyundai Sonata – biasanya balik kampung RM50, dengan MPC RM30. Isi 10 kali dah pulang modaldah.

Kereta lain yang telah diuji dapat extra 100-200 km ialah nissan grand livina 1.6, toyota avanza, toyota innova, proton (pesona, gen 2, waja, wira, saga, BLM), naza ria, kia rio, mitsubishi triton, perodua alza, honda city, honda CRV.


Ini adalah catatan terbaru Nissan Gran Livina 1.6M yang diperolehi pada 16.9.2010 menggunakan minyak petronas RON95 yang saya kira mampu mencapai 800km setangki penuh

Perbezaan mudah bagi yang tidak menggunakan MPC
dengan yang menggunakan MPC

Tanpa MPC penunjuk minyak anda mungkin bergerak
sepantas haiwan ini untuk sampai daripada F ke E

Dengan MPC penunjuk minyak anda
akan bergerak dengan agak perlahan seperti haiwan ini daripada F ke E.
Anda juga mungkin merasa bosan kerana
terpaksa menunggu agak lama untuk mengisi semula minyak

Contoh pengiraan penjimatan MPC

(model kiraan ini berdasarkan kiraan setiap isian penuh tanpa MPC = 490 km dan dengan MPC = 700 km. Model kereta yang digunakan PROTON EXORA dan NISSAN GRAND LIVINA 1.6 manual dengan menggunakan Petronas RON95 pada harga RM1.80 seliter)

YANG PENTING, ANDA HANYA MEMERLUKAN MODAL RM199 BAGI MEMBELI ALAT INI UNTUK MENDAPATKAN PENJIMATAN YANG SEMEMANGNYA BERBALOI BALOI BALOI !!!!!

SETELAH ANDA MEMBACA IKLAN INI

SEKIRANYA ANDA TIDAK MEMBELI, ANDA HANYA JIMAT RM199 SEUMUR HIDUP ANDA SEDANGKAN ANDA SEBENARNYA TELAH KERUGIAN MELEBIHI RM2000 SETAHUN

Kami hanya menjual PRODUK YANG TERBAIK buat anda.

Matlamat utama kami ialah supaya anda dapat menjimatkan penggunaan bahanapi atau anda boleh pergi lebih jauh dengan menggunakan kuantiti bahanapi yang sama serta dapat mengelakkan anda daripada kehilangan pendapatan anda melebihi RM1900 setahun tanpa anda sedari.

Alat ini hanya bertindak sebagai penambah baikkan sahaja. Kereta yang bermasalah kurang berkesan. Oleh itu untuk mendapat kesan yang maksima, anda perlu servis kereta anda mengikut jadual.Bagi kereta yang berkapasiti kurang daripada 1000 cc, penjimatan tidaklah begitu ketara tetapi lebih power dan bila memandu pada kelajuan yang tinggi lebih senyap (contoh viva 850)

Ada juga pengguna yang mendapati setelah memakai alat ini tiada sebarang kesan maklumlah dalam setandan kelapa ada juga yang tidak elok (setakat ini hanya 1% yang bermasalah). Jangan bimbang kerana anda tidak dianiaya. Syarikat telah memberi jaminan 100% wang dikembalikan dalam tempoh 1 minggu memakainya. Ada juga kes seperti ini dan bila ditukar dengan alat yang lain mereka telah berpuas hati.




Kerana adanya jaminan inilah kami berani menjual dan pengguna tidak perlu merasakan mereka ditipu atau dianiaya.
Pengguna pula dinasihatkan agar segera memberikan maklumbalas dalam masa seminggu penggunaan, janganlah pula menunggu hingga sebulan atau lebih kerana ini menyukarkan kami berurusan dengan syarikat untuk mendapatkan semula wang anda.

MINYAK DAH NAIK
MOH LE YEOP PAKAT BELI SORANG SATU MPC
BOLEH JALAN-JALAN DENGAN LEBIH JAAAUUUUHHHHH SAMBIL BERJIMAT
ERATKAN HUBUNGAN PERSAUDARAAN
MENZIARAHI AHLI KELUARGA YANG TINGGAL JAUH
DUIT MINYAK YANG DIJIMATKAN BOLEH LAH MENAMPUNG KENAIKAN HARGA MINYAK DAN BOLEH BAYAR TOL




SOALAN LAZIM

S : Bagaimanakah MPC berfungsi
J : MPC berfungsi sebagai penstabil voltan (voltage stabilizer) supaya sistem elektrik dan elektronik kenderaan dapat berfungsi dengan cekap dan lancar dengan menggunakan kuasa yang minima. (memanjangkan jangka hayat bateri, spark plug, air-cond). Disamping itu MPC juga bertindak sebagai bateri kedua.

S : Adakah mendapat kelulusan JPJ?
J : Kelulusan JPJ tidak diperlukan kerana tidak ada langsung dibuat pengubahsuaian samada pada injin ataupun sistem pendawaian kereta.

S : Adakah produk ini selamat digunakan
J : Sebelum mendapat kelulusan impot MPC telah menjalani pelbagai ujian dan pemeriksaan yang rapi. Ujian penggunaannya telah dijalankan selama 6 bulan di Malaysia. Di Jepun MPC telah digunakan melebihi 5 tahun (telah lulus piawaian yang ketat di Jepun). Sehingga hari ini belum ada kes kerosakan kereta yang melibatkan MPC. Pihak syarikat telah memberikan jaminan wang dikembalikan (1 minggu), alat yang rosak akan diganti (1 tahun) dan menanggung kos pembaikan kereta jika disebabkan oleh MPC (1 tahun).

1. Apa itu MPC?
– MPC adalah satu produk elektronik yang direka menggunakan teknologi daripada negara JEPUN. Ianya meliputi 2 sistem utama iaitu sistem pemantap voltan (vss) dan sistem pengurangan gangguan (irs).
———————————————–
2. Apakah kelebihan yang boleh didapati selepas MPC dipasang?
– Pengstabilan Voltan MPC akan membantu kereta anda akan berada dalam keadaan optimun. Sistem Pengstabilan Voltan (VSS) MPC direka cipta untuk melindungi semua litar dan kelengkapan elektronik dalam kereta anda, supaya ia memiliki bekalan kuasa voltan yang stabil. Apabila kereta memerlukan tenaga yang lebih seperti memecut kereta atau memasang alat penyaman udara, lampu, audio dan sebagainya. MPC berfungsi untuk menggelakkan bekalan kuasa voltan menjadi lemah secara tiba-tiba ini kerana ia berupaya untuk menyimpan dan membebaskan tenaga dan menstabilkan litar elektronik pada masa yang sesuai dengan itu ia dapat memastikan semua kelengkapan elektronik beroperasi dengan lancar dan teratur sistem pengurangan gangguan pula iaitu IRS berfungsi mengurangkan gangguan gelombang (wave) yang dihasilkan oleh komponen elektronik kereta ia juga mengelakkan isyarat elektronik daripada terganggu dan berlakunya kerosakkan.
———————————————–
3. Bagaimana MPC dipasang?
– Cara pemasangan MPC semudah 123 ia akan berfungsi serta-merta selepas ianya dipasang pada soket pencucuh rokok.
———————————————–
4. Berapa lama jangka hayat MPC?
– Biasanya purata jangka hayat produk elektronik adalah 5 tahun, begitu juga ramalan jangka hayat MPC namun jika anda menggunakan dengan cara yang betul ianya dapat bertahan kira-kira 10 tahun.
———————————————
5. Bagaimana pengguna tahu MPC tidak berfungsi lagi?
– Secara teorinya MPC akan beroperasi sepanjang masa, kecuali ianya rosak. Jika LED masih menyala bererti ianya masih berfungsi. Jika lampu LED terpadam bererti MPC mempunyai masalah, walau bagaimanapun kami menasihatkan anda agar dapat memulangkan kepada pihak syarikat untuk pemeriksaan jika ia masih dalam waranti syarikat akan menggantikan dengan MPC yang baru secara PERCUMA.
—————-——————————-
6. Adakah kereta akan rosak jika MPC tidak digunakan buat seketika dan kemudian digunakan semula?
– TIDAK, sebab ketika anda berhenti menggunakan MPC kereta akan beroperasi seperti keadaan biasa semula selagi anda menggunakannya pengguna pasti akan berpeluang menikmati segala kelebihan yang diperuntukkan oleh MPC.
————-———————————-
7. Adakah MPC selamat digunakan?
– Ya, ia amat selamat digunakan sebab daya gerak MPC disalurkan oleh arus elektrik terus (DC) bateri kereta yang tiada sinaran radioaktif dan gelombang magnetik ia hanya akan memudaratkan badan manusia apabila ia menggunakan arus elektrik ulang-alik (AC) seperti peralatan elektronik rumah kerana ia membebaskan gelombang magnetik eletrik selain itu pemasangan MPC tidak perlu pengubahsuai sebarang alat-alat kelengkapan kereta dan tidak akan merosakkan kereta.
———————————————–
8. Bagaimana MPC menjimatkan petrol?
– Penjimatan petrol banyak bergantung kepada penyalaan enjin kereta dan kestabilan arus elektrik. Penyalaan ini pula dipengaruhi oleh kuasa voltan palam pencucuh jikalau voltan yang disalurkan tidak mencukupi pembakaran tidak berapa sempurna dan mengakibatkan pembaziran petrol begitu juga dengan kestabilan arus elektrik sekiranya arus elektrik tidak mencukupi enjin kereta terpaksa bergerak dengan lebih pantas bagi menampung tenaga yang diperlukan olek kereta anda disini akan berlaku penggunaan petrol yang banyak.
——-—————————————-
9. Adakah MPC akan menningkatkan jangka hayat bateri kereta?
– YA. MPC boleh menyimpan dan menyalurkan tenaga daripada bateri kereta anda. MPC membantu menyalurkan tenaga dengan lebih stabil apabila tenaga diperlukan maksudnya penyaluran lebihan arus tidak akan berlaku.

Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau hasheena73@gmail.com

Credit…
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s