KURANGKAN BERAT BADAN ANDA DENGAN LECITHIN

Credit

Kali ini saya ingin menceritakan mengenai lecithin mungkin tidak ramai lagi mengetahui bahawa lecithin adalah bahan yang dapat digunakan untuk kurus badan. Lecithin selalunya diperolehi daripada extract soya.


Lecithin adalah gabungan choline, inosite dan  asid lemak. Lecithin ini sebenarnya adalah sumber mentah setiap sel dalam badan. Tahu tak orang kencing manis dan darah tinggi akan mengambil lecithin untuk menjaga kandungan darah mereka.
Kebaikan Lecithin
1. Membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.
2. Lecithin  mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.
3. Baik untuk kecerdasan otak.
4. Mengurangkan risiko menjadi nyanyuk apabila tua.
5. Mengekalkan kelembapan  kulit.
6.Mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi lebih banyak vitamin dapat diserap (Vitamin A, D, E dan K).
7. Lecithin  merupakan pengemulusi yg bagus. Ia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.
8. Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan. Ini lah yang pentingnya untuk kurus badan.
9. Menggalakkan m e t a bolisme lemak dan mencegah hati berlemak. Apabila metabolisme anda meningkat jadi kuranglah lemak tersimpan ini juga faktor untuk kurus badan.
10. Mengawal kolestrol dalam darah.
11. Memberikan kulit yang lebih berseri dan menghilangkan kedutan.
12. Lecithin membantu memperbaiki kerosakan hati yang disebabkan alkohol berlebihan.

Jadi pada yang tengah mengamalkan diet apa kata menambahkan lecithin bersama diet anda di samping dapat kurus badan  ia juga dapat menjaga kesihatan anda. Yang penting ia tiada kesan sampingan walaupun di ambil lebih.

Ada juga lecithin yang ditambah vitamin e contohnya yang dikeluarkan oleh produk nutrilite iaitu Lecithin ini lagi bagus untuk kesihatan anda kerana kelebihan vitamin  E tersebut.
Jadi apa kata anda mencuba lecithin sebagai bahan untuk kurus badan disamping kurus badan, baik untuk kesihatan dan mental anda. Bukan sahaja dapat jaga badan dapat juga menjaga kesihatan. 

Berminat hubungi saya di 012-8844580 atau Sms saya walau dimana anda berada.

Advertisements

Hidup secara sihat dengan Shaklee

Penting..Fahami Konsep Asas Penyusuan !!!

Salam..
Saya sungguh sedih bila ada antara ibu-ibu yang menyusukan anak mengambil jalan mudah dengan mengambil Alfalfa sebagai milk booster tapi dalam masa yang sama ketika bekerja hanya pam sekali sahaja..Kenapa boleh jadi begini? Siapa yang patut dipersalahkan..adakah mereka dan keluarga mereka..

Saya bukanlah seorang Pakar Penyusuan yang bertauliah..tapi saya juga merupakan seorang ibu yang masih meyusukan anak saya yang berumur 6 bulan. Sebelum ni saya juga mengepam susu sewaktu bekerja..

Inilah pam yang saya usung satu masa dulu..dan inilah hasil susu saya..

Semasa anak saya dalam perut lagi saya dah berniat ingin menyusukan dia dengan susu ibu sepenuhnya sehingga 2 tahun..betullah jika dari awal kita berniat InsyaAllah pasti akan jadi kenyataan..Apa yang saya lakukan bila dah berniat..cukup ke dengan hanya berniat tanpa melengkapkan diri dengan ILMU
Ya..ILMU PENYUSUAN…kat mana saya dapatkan ilmu ni..saya suka sangat masuk forum susuibu.com suka membaca berkaitan penyusuan..bertanya pada mereka yang berpengalaman..Sebenarnya sudah terlalu banyak info berkaitan penyusuan yang boleh kita dapat sekarang..hanya terpulang pada ibu-ibu untuk mencari  ilmu itu..tapi bukan tunggu di suap..tolong tinggalkan tabiat suka tunggu disuap tu ye ibu-ibu..
Fahami KONSEP ASAS PENYUSUAN
Pernah dengar SUPPLY BY DEMAND…itulah konsep asas penyusuan yang perlu kita fahami..Supply berkadar langsung dengan Demand, semakin banyak bayi disusukan / ibu mengepam semakin banyak susu dihasilkan..Kerap mengosongkan payudara, memberi stimulasi kepada kilang susu untuk lebih banyak menghasilkan susu…sekurang-kurangnya 3jam sekali adalah sangat bagus untuk ibu mengosongkan payudara..
Jangan mengharap dengan hanya makan milk booster susu akan melimpah ruah tanpa mengepam dengan konsisten. Sungguh salah sekali tanggapan itu..makanlah milk booster terbaik di dunia ini sekali pun tapi ibu-ibu hanya pam sekali sahaja di opis memang tak kan ada hasilnya..ini bermakna ibu-ibu tidak faham konsep asas penyusuan dan ibu-ibu tidak ada ilmu penyusuan sebenarnya..
Persediaan mental dan fizikal kene kuat..mental kene positif jangan sesekali tanamkan dalam diri kita yang susu tak cukup..maka memang tak kan cukuplah susu untuk anak kita..Elakkan stress..Stress akan mengganggu kestabilan hormon dan sekaligus akan menyebabkan penghasilan susu tidak lancar..Sebab tu lah saya sarankan ibu-ibu yang menyusukan anak mengambil B Complex untuk mengawal stress dan juga untuk kekal bertenaga..
Kesihatan ibu yang paling penting..tak salah kalau nak beri yang terbaik untuk anak tapi janganlah sampai kesihatan ibu terabai..selalu sakit, penat sampaikan nak mengepam pun malas..bangun pagi badan lesu kerana malam anak asyik mengempeng..cubalah atasi masalah ini supaya ianya tidak menjadi alasan dan halangan untuk ibu-ibu meneruskan perjuangan penyusuan susu ibu ni..
Jadikanlah perjuangan penyusuan ini suatu pengalaman yang indah dan seronok..lengkapkan diri ibu-ibu dengan ilmu dan fahami konsep sebenar penyusuan..buanglah tanggapan bahawa hanya makan makanan banyakkan susu sudah memadai tanpa perlu mengepam dengan kerap..
Bagi saya tidak salah jika ibu-ibu jadikan supplement sebagai makanan kesihatan sepanjang perjuangan penyusuan susu ibu ni..jika ibu-ibu ingin memilih bolehlah mencuba SET PENYUSUAN SHAKLEE yang saya sedikan..makanan kesihatan ye..bukan makanan untuk banyakkan susu sahaja..malah banyak kebaikan yang akan ibu-ibu perolehi dari SET PENYUSUAN SHAKLEE ini..
Jika anda berminat untuk mencuba Produk Shaklee boleh hubungi saya di talian 012-8844580 (call / sms) atau email hasheena73@gmail.com

Credit

Kebaikan Lecithin

Credit
secara selamat.

Memang sebaiknya kita mencari cara menguruskan badan secara selamat.  Pelbagai bahan di jual di pasaran yang digunakankan untuk kurus badan,  tetapi adakah bahan kurus badan yang di jual itu selamat diamalkan? Mungkin mereka menjanjikan selamat.. Tiada kesan sampingan.. tidak berbahaya.. tetapi siapa boleh menjamin kesan jangka panjang pengambilan ubat-ubatan menurunkan berat badan tersebut?

Tips Kurus BadanContohnya bahan yang kini amat popular yang dapat mengurangkan selera makan iaitu hoodia, ada sumber mengatakan hoodia boleh mengakibatkan kesan pada hati jika diambil dalam jangka masa panjang. Jika ubatan mengunakan dadah seperti duramin dsb. pula memberi kesan pada otak dan pengambilanya hanya disyorkan dalam masa yang singkat sahaja dalam lingkungan 3 bulan jika tidak ia akan membawa kesan  buruk.
Kali ini saya ingin menceritakan mengenai lecithin mungkin tidak ramai lagi mengetahui bahawa lecithin adalah bahan yang dapatdigunakan untuk kurus badan. lecithin selalunya diperolehi daripada extract soya.

Lecithin adalah gabungan choline, inosite dan  asid lemak. Lecithin ini sebenarnya adalah sumber mentah setiap sel dalam badan. Tahu tak orang kencing manis dan darah tinggi akan mengambil lecithin untuk menjaga kandungan darah mereka.

Kebaikan Lecithin
1. Membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.
2. Lecithin  mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.
3. Baik untuk kecerdasan otak.
4. Mengurangkan risiko menjadi nyanyuk apabila tua.
5. Mengekalkan kelembapan  kulit.
6.Mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi lebih banyak vitamin dapat diserap (Vitamin A, D, E dan K).
7. Lecithin  merupakan pengemulusi yg bagus. Ia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.
8. Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan. Ini lah yang pentingnya untuk kurus badan.
9. Menggalakkan m e t a bolisme lemak dan mencegah hati berlemak. Apabila metabolisme anda meningkat jadi kuranglah lemak tersimpan ini juga faktor untuk kurus badan.
10. Mengawal kolestrol dalam darah.
11. Memberikan kulit yang lebih berseri dan menghilangkan kedutan.
12. Lecithin membantu memperbaiki kerosakan hati yang disebabkan alkohol berlebihan.

Jadi pada yang tengah mengamalkan diet apa kata menambahkan lecithin bersama diet anda di samping dapat kurus badan  ia juga dapat menjaga kesihatan anda. Yang penting ia tiada kesan sampingan walaupun di ambil lebih.

Ada juga lecithin yang ditambah vitamin e contohnya yang dikeluarkan oleh produk nutrilite iaitu Lecithin-E ini lagi bagus untuk kesihatan anda kerana kelebihan vitamin  E tersebut.

Tips Kurus Badan

Jadi apa kata anda mencuba lecithin sebagai bahan untuk kurus badan disamping kurus badan, baik untuk kesihatan dan mental anda. Bukan sahaja dapat jaga badan dapat juga menjaga kesihatan. Selamat mencuba..

Berminat hubungi saya di 0128844580 atau email saya di hasheena73@gmail.com walau dimana jua anda berada….

Beza SET B, SET E dan SET 3M (Set penyusuan Shaklee)

Credit

Buat yang baru singgah membaca di blog saya, banyak yang hantar email bertanya apa beza antara :
Set B

Set E

Set 3M

Secara ringkas saya jelaskan,

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.


 
Set B (Breastfeeding)


Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

Set 3M
Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!


Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas. Pastikan anda mendapat ilmu dan maklumat yang selengkapnya sebelum membeli.

o    Saya juga menyediakan Shaklee supplement untuk semua lapisan umur. Set-set yang disediakan adalah :-

Boleh didapati dalam Fullset atau Mini pack. Penghantaran Pos Laju Percuma seluruh Malaysia untuk Mini Pack. Hubungi saya 0128844580 atau Facebook: hasheenabeevi

Shaklee berkesan kepada saya

Shaklee: It works for me!

Ini adalah testimoni seorang ibu….dan ianya sekadar perkongsian kita bersama. semoga ia memberi manfaat kepada mereka yang mencari kekuatan diri dalam menjalani kehidupan duniawi dan mengimpikan kebahagian ukhrawi. Hakikatnya makan vitamin adalah salah satu cara untuk pastikan keseimbangan keperluan zat makanan yang diperlukan oleh tubuh kita untuk terus kekal sihat 🙂
Something came in the mail yesterday and I am excited. My order of Shaklee (Set B Full Set) that I ordered recently has arrived. It is what I have been waiting for, thus the excitement. Why? Because this product simply works and it works for me!

Don’t get me wrong, I am not Shaklee’s independent distributor and I don’t even have a membership ID with this MLM company. But I have been using this product for a few months now and I just want to share my thoughts on this.


I have to admit, it is not easy being a SAHM caring for 3 kids and at the same time having to do everything else all on your own. Juggling it all can be very tiring and most days you feel like you are running out of steam. Most of the time you have no energy to keep up with the rest. I trust that many mothers regardless whether you are a working mom or stay at home mom, can identify and relate on this fact alone.

So I decided to find a remedy. Mind you, finding the remedy that works does not come easy for me because I don’t like to try new products. And there are tons of new products out there to choose from. But I stumble upon Shaklee after reading about it in cyberspace. And I said to myself, why not give it a try. Plus, they have a trial pack that I can buy to see whether the vitamins would suit me or otherwise.


All these while, I have been big fan of taking vitamin supplements for health although previously, I don’t take it as regularly as now. During my 3rd trimester, I have been reading a lot on Shaklee and the more I read, the more it pulls me to give it a try.

My first trial pack was for pregnant mothers. Once that was done, I bought Shaklee’s confinement set to use after my delivery. I noticed by taking the supplements regularly, it helps me to maintain good energy throughout the day. It makes my body feel much better than before and it also improves my mood (although I did have episodes of baby blues at the beginning of confinement but now it is gone, thank God!). In terms of my overall health, I feel good! Excellent.

The supplements also helps in my effort to breastfeed Azra which has been smooth sailing so far. I can see the difference. I am proud to say that I am able to store more EBM for Azra versus during the time when Auni and Aila were babies. Syukur sangat…..

In a nutshell, I am just glad that I finally found something that works for me. Cause trust me, I really need the extra energy. Plus, I swear off drinking coffee for a while now, so where else am I going to get the extra boost of energy if not by taking supplements, eh??

Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM80 dan free delivery. Boleh hubungi saya di 012-8844580.

 

Susu satu keperluan untuk bayi

Credit from kelly mom

Child Health BenefitsHuman milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding. Exclusive breastfeeding is the reference or normative model against which all alternative feeding methods must be measured with regard to growth, health, development, and all other short- and long-term outcomes. In addition, human milk-fed premature infants receive significant benefits with respect to host protection and improved developmental outcomes compared with formula-fed premature infants.  From studies in preterm and term infants, the following outcomes have been documented.

Infectious DiseasesResearch in developed and developing countries of the world, including middle-class populations in developed countries, provides strong evidence that human milk feeding decreases the incidence and/or severity of a wide range of infectious diseases including bacterial meningitis, bacteremia, diarrhea,respiratory tract infection, necrotizing enterocolitis, otitis media, urinary tract infection, and late-onset sepsis in preterm infants. In addition, postneonatal infant mortality rates in the United States are reduced by 21% in breastfed infants.

Other Health OutcomesSome studies suggest decreased rates of sudden infant death syndrome in the first year of life and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1) and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus,lymphoma, leukemia, and Hodgkin disease, overweight and obesity, hypercholesterolemia,and asthma in older children and adults who were breastfed, compared with individuals who were not breastfed. Additional research in this area is warranted.

NeurodevelopmentBreastfeeding has been associated with slightly enhanced performance on tests of cognitive development. Breastfeeding during a painful procedure such as a heel-stick for newborn screening provides analgesia to infants.

Maternal Health BenefitsImportant health benefits of breastfeeding and lactation are also described for mothers.The benefits include decreased postpartum bleeding and more rapid uterine involution attributable to increased concentrations of oxytocin,decreased menstrual blood loss and increased child spacing attributable to lactational amenorrhea,earlier return to prepregnancy weight,decreased risk of breast cancer, decreased risk of ovarian cancer,and possibly decreased risk of hip fractures and osteoporosis in the postmenopausal period.

Community BenefitsIn addition to specific health advantages for infants and mothers, economic, family, and environmental benefits have been described. These benefits include the potential for decreased annual health care costs of $3.6 billion in the United States; decreased costs for public health programs such as the Special Supplemental Nutrition Program for Women, Infants, and Children (WIC); decreased parental employee absenteeism and associated loss of family income; more time for attention to siblings and other family matters as a result of decreased infant illness; decreased environmental burden for disposal of formula cans and bottles; and decreased energy demands for production and transport of artificial feeding products. These savings for the country and for families would be offset to some unknown extent by increased costs for physician and lactation consultations, increased office-visit time, and cost of breast pumps and other equipment, all of which should be covered by insurance payments to providers and families.

http://fast2earn.com/-72074.htm

Earn Money With Fast2earn

Work At Home Jobs Is Vast Becoming One Of The Source Of Income For Individuals In Our Society Or

Work at home jobs is vast becoming one of the source of income for individuals in our society or world at large.the reason why it is like this is,take an instance of you working in a construction company as a junior officer,you find out that you spend more time at work and less time with your family.eventually,your family begin to complain of you not spending quality time with them any longer.but with work at home,you spend quality time with your loved ones.this simple reason is making work at home one popular and fast growing means of employment for individuals.if you take a deep look at work at home,you will find out that majority of the people embarking on this means of income are people who have been denied of the oportunity to explore their talent.but work at home is like a platform for this individuals to explore their talents,skills and any other thing you’ve got.to sum this up,work at home job has given employment to many unemployed individuals.The question here is ’how do you know a legitimate work at home site’.the reason of this question is,internet fraudsters also have start using this as a platform also for their dirty activities.